Wetenschappers ontwikkelen langzaam smeltend ijs

Wetenschappers ontwikkelen langzaam smeltend ijs

Lekker lang van je ijsje genieten!

Vorig artikel Volgend artikel

Kun je het je voorstellen, ijs dat niet smelt in de zon? Het gaat binnen een paar jaar de schappen in! Wetenschappers zijn op dit moment druk bezig met een manier om ijs te maken dat heel langzaam smelt, meldt The Telegraph.

Het 'nieuwe' ijs, met de natuurlijke proteïne BsIA, is gebaseerd op een natuurlijk voorkomend eiwit, wat lucht, vet en water bij elkaar bindt. Op deze manier zal het minder snel smelten. Ook gaat het ervoor zorgen dat het ijs duurzamer en steviger wordt, met daarnaast minder calorieën. Goed nieuws!

Wetenschappers uit Schotland zijn op dit moment nog druk bezig met het onderzoek, maar naar verwachting zal dit langzaam smeltende ijs over ongeveer drie jaar in de winkels liggen.

Zoals het er nu naar uitziet kun je over een paar jaar dus écht op je gemak een ijsje eten!

Photocredits header: © Brent Hofacker/Fotolia

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies