Gillette Fusion ProGlide Power in gebruik

Gillette Fusion ProGlide Power in gebruik

Precies een maand geleden introduceerde Gillette in Nederland haar nieuwe scheerlijn, Gillette Fusion ProGlide, opvolger van de Gillette Fusion. Nu een maand in gebruik kan ik wat gebruikservaringen met je delen en je misschien doen overtuigen op de valreep je vriendin/vrouw voor vaderdag te vragen nog gauw een set in huis te halen.

In 1895 bedacht de koopman King Gillette het wegwerpscheermesje en na 6 jaar van ontwikkeling werd in 1901 het eerste mesje in productie genomen. In het boek Free van Chris Anderson kun je een heel interessant stuk lezen over de marketingfilosofie van Gillette. Hij gaf in het begin al honderden mesjes gratis weg, om mannen aanhet product te binden. Iets wat men nog steeds doet en zelfs bij deze introductie weer. Bij het Kruidvat zag ik deze week een aanbieding van de Fusion ProGlide-houder met 1 mesje voor €9,95. Eenmaal gekocht ga je al gauw mesjes erbij kopen en zit je er min of meer aan vast.

Gillette pompt enorm veel geld in de ontwikkeling en verbetering van haar producten, maar desondanks kun je bij elke nieuwe versie niet anders denken dan dat er weer een mesje bijkomt. In de jaren zeventig kregen we al 2 mesjes naast elkaar, waarbij het bekende reclamefilmpje met de animatie van de haaruittrekkendemesjes me nog steeds is bijgebleven.

2 - De nieuwe eigenschappen

Inhoudsopgave: Gillette Fusion ProGlide Power in gebruik

Gillette Fusion ProGlide Power in gebruik
 1. Hoe het begon
 2. De nieuwe eigenschappen
 3. lekker scheren

Reacties (6)

 

 • Ik scheer me al jaren met een Wilkinson Mach 3.. zo te zien loop ik achter (of voor, hoe je het ook bekijkt :-)).. De vraag is of al die techniek echt de moeite is. Als ik je stukje zo lees, ben ik niet overtuigd..

  Za 18 jun 2011, 13:26


  • Danny

  Nee hoor Marco je loopt niet achter. Sterker nog ik scheer me gewoon met een ouderwetse krabber. Ik heb die veels te dure nieuwe cartridge scheermessen van gillette helemaal niet nodig.

  Gewoon een ouderwetse krabber zoals grootvader had met een plat dubbelzijdig scheermesje zal de klus klaren. Het scheert veel beter dan een scheermes met een cartridge waar 3 of 5 mesjes in zitten. En het is heel wat goedkoper. Je moet wel de tijd nemen en leren om in 3 beurten te scheren. Je moet scheren als een stukje ontspanning zien. En met een ouderwetse krabber kan dat. Je ben genoodzaakt meer tijd te nemen, maar dat is alles behalve vervelend, en het uiteindelijke resultaat is vele malen beter dan met de Mach III of de proglide omdat je met 1 dubbelzijdig mesje direct contact hebt met de huid.

  Dus ik zou die proglide niet kopen voor een beter resultaat. Het zal sneller scheren, maar het kost veel geld. Wil je van scheren een leuke hobby maken ipv een noodzakelijk kwaad, en geld uitsparen(15 cent voor een mesje ipv 2 euro) en ook een gladder resultaat hebben, en ben je bereid iets meer tijd te nemen voor het scheren dan raad ik je aan om over te stappen op een ouderwetse krabber. Naast het besparen van geld heeft het nog meer voordelen boven het scheren met een cartridge scheermes zoals de dure proglide

  Do 1 sep 2011, 16:32


 • Grappig, deze post ik zojuist onder een ander stuk van jullie over de Razorpit..

  Vr 23 dec 2011, 01:15


  • Danny

  In mijn filmpje geef ik de oplossing tegen de te dure scheercartridges van gillette...go old school!:

  http://www.youtube.com/watch?v=8OlXV6QHZwc&list=UUQgo8-3UP4GPaN...

  Do 5 jul 2012, 09:29


 • Als je geen zin hebt om naar de winkel te gaan, kun je tegenwoordig ook een scheerabonnement nemen. Kijk eens naar het volgende filmpje hoe dat werkt:

  http://www.youtube.com/watch?v=Ww4evWIKNFI

  Zo 9 dec 2012, 20:10


  • Herman

  Ik gebruik nu bijna 9 maanden de mesjes van Aldi, en
  ben nu met het zesde mesje bezig!
  de houder met 3 mesjes kost 5 Euro en vervanging 6 mesjes
  voor 5 Euro. Ik heb een gevoelige huid en kan met deze
  mesjes tot wel 60 beurten scheren, de beperkende faktor
  is dat het mesje afknapt.

  Zo 21 jul 2013, 18:51

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines