Jumbo toont iPawn-iPadspellen op PICNIC

Jumbo toont iPawn-iPadspellen op PICNIC

Vandaag op PICNIC 2011, heeft Jumbo samen met FONK Mobile een nieuwe serie spellen voor de iPad laten zien. Geen app, geen bordspel, maar een bordapp.

 

Op vakantie speel ik met mijn gezin geregeld een virtueel bordspel op de iPad: Kolonisten van Katan, Rummikub, Carcasonne of Mens-erger-je-niet. Het scheelt enorm in ruimte in de kofferbak, je kunt een spel nog eens even opzij leggen en het verloopt eerlijk…meestal.

IMG_1682

Jumbo zou ervoor kunnen kiezen om puur apps te gaan verkopen, zoals Hasbro heeft gedaan met Monopoly, maar kiest ervoor om toch wat toe te voegen aan de ervaring: pionnen! Samen met de app (waarschijnlijk krijg je een code om de app te downloaden) worden de pionnen in een pakketje voor €9,95 in de winkel verkocht.

IMG_16851

In de korte tijd die ik even kreeg, zag ik onder de pionnen van Airhockey een geleidende coating. Bij Ganzebord zag ik niets onder de pionnen en leek het spel niette reageren zoals op onderstaand filmpje. Ik heb nog snel even wat foto's met mijn mobiel gemaakt, maar hoop in november 1 of 2 spellen te kunnen uitproberen. Dan kunnen we echt eens kijken hoe het werkt.

IMG_16811

De eerste iPawn-spellen zie ze gaan uitbrengen zijn: Ganzebord, Airhockey, Slangen & ladders en Vissen. In November zouden ze in de winkel moeten liggen. Wel vreemd dat ze de naam iPawn kiezen, de pionnen zijn nou juist het enige wat niet digitaal is geworden.

 

Tags: app, speelgoed, spel

Reacties (2)

 

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines