Nieuwe Netflix film Birdbox Barcelona is huiveringwekkend

Nieuwe Netflix film Birdbox Barcelona is huiveringwekkend

Vorig artikel Volgend artikel

De film Bird Box, met Sandra Bullock in de hoofdrol, ging in 2018 in première op Netflix en was wereldwijd een megasucces. Ook in Nederland stond de film vrijwel direct op de #1 positie van best bekeken films. Een film waar je volgens de plot beter je ogen dicht bij moest houden.

Malorie Hayes (gespeeld door Oscar winnares Sandra Bullock) is met 'haar' twee kinderen achtergebleven in een post-apocalyptische wereld waarin iedereen blijkbaar de drang heeft om zelfmoord te plegen zodra ze hun ogen openen. Een bizar en angstaanjagend gegeven.

De film had echter wel een open einde. Inmiddels is het 2023 en lijkt er een spin-off aan te komen. Niet met Sandra Bullock maar dan weer wel lekker dichtbij want de film speelt zich af in een verlaten Barcelona.

Bekijk hieronder de officeie trailer van Bird Box Barcelona. De beelden zijn nogal heftig en zeker niet geschikt voor jonge kijkers.


Bird Box Barcelona

In Bird Box Barcelona is door een mysterieuze kracht de wereldbevolking behoorlijk gedecimeerd door iedereen die kan zien zichzelf te laten doden. Met dat gegeven moeten Sebastian en zijn jonge dochter Anna hun eigen overlevingstocht zien te maken door de verlaten straten van Barcelona. Terwijl ze een niet eenvoudige alliantie vormen met nog andere overlevenden en allen proberen een veilige plek te vinden zijn er ook ongeziene wezens die het verhaal alleen nog maar angstaanjagender maken.

Cast Bird Box Barcelona

Mario Casas, Georgina Campbell, Diego Calva, Alejandra Howard, Naila Schuberth, Patrick Criado, Celia Freijeiro met Lola Dueñas, Gonzalo de Castro, Michelle Jenner en Leonardo Sbaraglia spelen de hoofdrollen in Bird Box Barcelona.

Alex en David Pastor, de makers van The Occupant en The Head, hebben de film geschreven en geregisseerd. Bird Box is gebaseerd op de gelijknamige roman van Josh Malerman.

Bird Box Barcelona is vanaf 14 juli 2023 wereldwijd te zien op Netflix

Birdbox_Netflix
Het advies is om je ogen dicht te houden
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....