Opel viert 125 jaar en 60 jaar Design Studio

Opel viert 125 jaar en 60 jaar Design Studio

Vorig artikel Volgend artikel

Dit jaar viert Opel twee bijzondere mijlpalen: 125 jaar autoproductie en 60 jaar Opel Design Studio. Sinds 1899 maakt het Duitse merk auto’s toegankelijk en inspireert zij autoliefhebbers met innovatieve modellen. Het bekende Blitz-embleem staat tegenwoordig symbool voor zowel elektrificatie als de emotionele en tevens historische kant van het merk.

Historie en Innovatie

In 1964 werd de Opel Design Studio in Rüsselsheim opgericht, het eerste autodesigncentrum in Europa. Hier zijn sindsdien een ongekend aantal succesvolle productiemodellen en conceptauto’s, zoals de legendarische Opel Experimental GT (1965) en de recentere Opel Experimental, ontwikkeld. Beide concepten bieden in ieder tijdvak een kijkje in de toekomst van autodesign.

Afgelopen weekend (8 juni) vierde Opel deze mijlpalen met werknemers, klanten en gasten. Mark Adams, Vice President Design bij Opel, benadrukte het belang van gedurfd en puur design. De Opel Design Studio heeft door de jaren heen vele iconische auto’s en concepten gecreëerd die de toekomst van mobiliteit vormgeven.

Onze productiemodellen overtuigen onze klanten met hun gedurfde en pure design. Sinds de Experimental GT heeft Opel veel meer iconische conceptauto’s gepresenteerd, die een blik in onze toekomst gaven. De Opel Design Studio is de thuisbasis van deze creativiteit. Onze ontwerpers brengen al zes decennia automobiele dromen tot leven en maken ze werkelijkheid voor een breed publiek
- Mark Adams, Vice President Design bij Opel
OpelGenve1975
Opel Genve 1975

Visionair Designcentrum

Binnenin het 1964 geopende en inmiddels befaamde gebouw N10 in Rüsselsheim zijn drie designafdelingen te vinden: interieurdesign, exterieurdesign en Advanced Design. Helaas is het futuristische gebouw gesloten voor publiek. Binnenkomen is onmogelijk. Volgens insiders is het gemakkelijker om Fort Knox binnen te dringen dan N10. Jammer want hier worden de vormen, kleuren en functies van toekomstige Opel-modellen ontwikkeld en beoordeeld. Als er een bucketlist bestaat voor designliefhebbers is dit er zeker een om te onthouden. De afdeling werkt aan baanbrekende concepten en ideeën voor de mobiliteit van de toekomst.

De Opel Experimental GT was de eerste Europese conceptauto. Daarna de Opel Monza Concept (2013) en de GT X Experimental (2018). De nieuwste creatie, de Opel Experimental, toont Opels visie op een duurzame, elektrische toekomst. Opel blijft ongetwijfeld de autobranche verrassen en vernieuwen dankzij zijn lange geschiedenis en vooruitstrevende visie. To be continued.

Foto credits en eigendom: Opel / Stellantis

OpelInsigniaConcept2003
Opel Insignia concept 2003
OpelMonzaConcept2013
Opel Manta Concept 2013
OpelGTXExperimental2018
Opel GTX Experimental 2018
OpelMantaGSe2021
Opel Manta GSe 2021, het model waar we nog steeds op zitten te wachten
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....