Frituren zonder olie

Vorig artikel Volgend artikel
Frituren zonder olie

Wisten jullie dat de gemiddelde mens 1 keer per week frituurt en dat de frituurpan over het algemeen pas wordt aangeschaft als er kinderen in huis zijn? Leuke weetjes waar ik gisteren achter kwam.

Terwijl de halve wereld klaar zat voor het Apple event was ik aanwezig bij een workshop van de Philips Airfryer in de Kookfabriek. Een middagje kokkerellen met de Airfryer.

Ik ben er enigszins twijfelachtig naar toe gegaan. Friet hoor je te bakken in een frituur. Zonder olie krijg je de friet niet knapperig. Dus laat maar zien wat de Airfryer kan.

Tijdens de presentatie kwam ik er toch wel achter dat wij mensen over het algemeen niet zo gezond eten en dat de wijze waarop de voeding is bereidt al helemaal niet zo gezond is. De Airfryer probeert daar verandering in te brengen.

IMG_7219

Door de Rapid Air-technologie is de Airfryer snel warm en door de combinatie van snel circulerende hete lucht en een grill element krijg je snel de heerlijkste hapjes. Dit allemaal zonder gebruik van olie.

Het klinkt natuurlijk mooi, maar zal het ook smaken en krijg je knapperige friet uit het apparaat. Ik stelde mijzelf ook de vragen wat kan de Airfryer nog meer en kunnen we er met een gezin van 5 mee aan de slag?

Onder deskundige leiding van Caspar Burgi was het al snel tijd om aan de slag te gaan. Op het menu stonden pittige frieten in schil, fish &chips, mini paprika's met geitenkaas, knoflook champignons, courgette gevuld met gehakt en last but not least tart tatin.

De uitkomst verbaasde mij. De Airfryer biedt veel meer mogelijkheden dan alleen friet. Je kan er heerlijke gerechten in maken. De Airfryer is makkelijk in gebruik en de gerechtjes die we hebben gemaakt waren goed van smaak.

Ik kom later nog uitgebreid op de Philips Airfryer terug, in de eerste instantie ben ik erg enthousiast, maar ik ben erg benieuwd of hij net zo praktisch is in een gezin met kinderen. En vooral niet te vergeten hoe smaakt friet uit de Airfryer. Dit is namelijk niet aan bod gekomen. Wordt vervolgd.

Marij Kostons

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies