5 tips voor muzikale films en concerten op Netflix en Amazon Prime Video

5 tips voor muzikale films en concerten op Netflix en Amazon Prime Video

Vorig artikel Volgend artikel

Bijna elk artikel begint tegenwoordig met iets als: "nu we weer massaal met z'n allen tijd thuis doorbrengen". En dat is niet voor niks, want helaas zijn we nu eenmaal de komende periode vooral aan huis gekluisterd. Bovendien nodigt het herfstweer en straks de winter niet echt uit om hele dagen buiten door te brengen. En wat doe je dan? In ieder geval veel films en series bingen. Om er een klein beetje afwisseling in te brengen tippen we je 5 muzikale hoogstandjes die je vindt op Netflix en Amazon Prime Video. Het is weer eens iets anders dan een serie bingen, toch?

1. Bohemian Rhapsody

Als je een abonnement hebt op Amazon Prime Video dan kijk je gratis naar dit meesterwerkje. De film Bohemian Rhapsody gaat over het leven van Freddi Mercury van de band Queen. Een heel indrukwekkende en mooie film uit 2018, die bovendien 4 Oscars heeft gewonnen en werd overladen met allerlei andere filmprijzen. Heb je dit meesterwerk nog niet gezien? Bekijk even de trailer, haal popcorn in huis en ga ervoor zitten.

2. A Star is Born

A Star is Born staat sinds deze zomer op Netflix. Een prachtige film over de fictieve opkomst van een zangeres en de romance tussen twee artiesten. Lady Gaga en Bradley Cooper spelen de hoofdrollen en er spat nogal wat romantiek van die twee af. De muziek in de film is fantastisch en het verhaal boeiend. Ook deze film werd overladen met prijzen, waaronder een voor het nummer Shallow.

3. Justin Timberlake: Dressed to Thrill

Justin Timberlake kennen we van NSync en de succesvolle solocarrière die erop volgde. De documentaire Dressed to Thrill geeft een boeiend inkijkje in zijn leven als muzikant en publiekslieveling. Op Amazon Prime Video kun je er gratis naar kijken. De interessant documentaire is al in 2016 gemaakt.

4. Miss Americana

Miss Americana op Netflix draait om 'America's sweetheart': Taylor Swift. De misschien wel ondergewaarde artiest geeft ons een inkijkje in haar leven in deze documentaire op Netflix. Taylor heeft een stem die je wegblaast, maar is ook eenzaam en weet zich vaak geen raad met haar bekendheid. Een mooi portret van de geniale singer-songwriter, die zich steeds duidelijker durft uit te spreken. Je ziet Taylor bijna 'groeien' tijdens de opnames.

HOMECOMING: A film by Beyoncé

2 uur en 17 minuten lang kun je in HOMECOMING genieten van Beyoncé. De documentaire kwam vorig jaar uit, maar is nog steeds actueel. Beyoncé laat ons namelijk duidelijk zien hoe bizar het is dat zij in 2018 de eerste vrouwelijke zwarte headliner was op festival Coachella. HOMECOMING volgt haar in de voorbereidingen van dit legendarische optreden en zit vol beelden van het concert zelf.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn,...