Gazelle organiseert eigen Sprintrace tijdens Dutch Grand Prix

Gazelle organiseert eigen Sprintrace tijdens Dutch Grand Prix

Vorig artikel Volgend artikel

Wie naar de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort gaat doet dat of te voet of per fiets. Dat laatste is by far de populairste manier om naar het circuit te rijden. En om dat bijna episch te noemen fietsritje op een ludieke manier een beetje meer (oranje) kleur te geven heeft fietsfabrikant Gazelle iets leuks bedacht: een sprintrace!

De Gazelle sprintrace op het fietspad richting Zandvoort

In samenwerking met bekende F1-commentator Olav Mol heeft Koninklijke Gazelle voor het tweede jaar op rij, op de drukste fietsroute richting de Dutch Grand Prix, een unieke activatie voor fietsers gecreëerd: de Gazelle Sprintrace.

Meer dan 40.000 racefans komen elke racedag op de fiets naar het circuit in Zandvoort. Een deel van de Voormalige Trambaan tussen Bentveld en Zandvoort is door Gazelle omgetoverd tot een fietscircuit: de Gazelle Sprintrace.

Door F1-journalist en -commentator Olav Mol en publiek worden duizenden racefans op de fiets richting het circuit in Zandvoort aangemoedigd het maximale uit hun rit te halen. De sprintrace, met een lengte van 100 meter, brengt meer spanning in de fietstocht richting het circuit in Zandvoort, vergelijkbaar met de Formule 1 Sprintrace die tot doel heeft meer spanning te creëren in een raceweekend.

Gazelle-Start-Sprintrace
Startpunt van de Gazelle Sprintrace
Gazelle-DGP-Activatie-2023_4
Go Go Go

Op een Dutch Grand Prix Gazelle-fiets naar het circuit

Op de speciaal aangelegde fietsroute richting het circuit zie je elke dag hordes racefans op een speciale oranje Dutch Grand Prix Gazelle-fiets voorbij komen. Op drie speciaal ingerichte Park & Bik locaties in Langevelderslag en Haarlem, op zo’n 10 km naar het circuit, staan elk zo’n 900 fietsen op F1-supporters te wachten.

In totaal fietsen er per dag 2.700 gasten op een Dutch Grand Prix Gazelle-fiets naar het circuit voor een van de grootste oranje feestjes van het jaar. Onderweg worden ze verrast met de Gazelle Sprintrace. En om de fietservaring compleet te maken: ze stallen hun fiets op een Valet parking, direct naast de ingang van het circuit.

Gazelle-DGP-fietsen-2023
Het fietspeloton van Gazelle tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort

Sprintrace in de F1

Het format van een Sprintrace werd in de F1 van 2021 voor het eerst geïntroduceerd, en keerde in 2022 met succes terug. In 2023 worden er in het raceseizoen zes sprintraces georganiseerd.