Een kijkje in de hot chili Sriracha fabriek!

Een kijkje in de hot chili Sriracha fabriek!

Vorig artikel Volgend artikel

Als je gek bent op pittig eten dan ben je absoluut bekend met de Sriracha saus. De hete saus die gemaakt wordt van chilipepers, olie, knoflook en een snufje zout is in Azië, maar ook in Amerika onwijs populair. De saus is vernoemd naar de kunstplaats Si Racha in het oosten van Thailand. Hier werd de saus voor het eerst geproduceerd en geserveerd in lokale visrestaurants.

In bovenstaand filmpje kun je een kijkje nemen in de immense fabriek van Sriracha en zie je hoe miljoenen pepers jaarlijks worden vermalen tot de heerlijke saus. De CEO, die in 1978 vluchtte uit Vietnam, vertelt in het filmpje over zijn trots. De pepers zijn verser dan vers wanneer ze tot saus geproduceerd worden. Om deze kwaliteit te waarborgen werkt Tran met lokale leveranciers. Zodra de pepers zijn geplukt, zijn ze binnen 2 tot 3 uur al in de fabriek om verwerkt te worden. Tran is dagelijks bezig om zijn product beter te maken, wat voornamelijk inhoudt dat de saus pittiger wordt.

Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies