Samsung zet met Samsung Galaxy S23 Ultra fotografie op scherp

Samsung zet met Samsung Galaxy S23 Ultra fotografie op scherp

Vorig artikel Volgend artikel
Samsung heeft zijn nieuwe toestellijn Samsung Galaxy S23-lijn fotografie weer helemaal op de kaart gezet. Nu is fotografie al jaren een factor waarin smartphones zich onderscheiden van de concurrentie, maar met een 200 megapixelcamera in de Samsung Galaxy S23 Ultra kun je haarscherpe abri-foto’s schieten. En dat komt niet heel veel voor op smartphones. toestellen lliggen nu in de winkel: S23 kost vanaf 949 euro, de Plus-variant kost tenminste 1199 euro en Samsung Galaxy S23 Ultra zit daar vrij ver boven met een prijs vanaf 1399 euro. Meer Iinfo over alle Samsung S23 telefoons vind je hier.

Samsung Galaxy S23

Maar die 200 megapixel-camera is niet het enige waarmee Samsung probeert om harten te stelen. Het heeft namelijk ook een nieuwe manier gevonden om te zorgen dat je foto’s in donkere restaurantjes of schemerige woonkamers beter worden. Dat doet het door meer pixels samen te voegen, waarbij er meer licht in de beelden komt. Hierdoor worden je foto’s in een donkere ruimte ineens een stuk duidelijker, in plaats van dat het vaag of veel te donker blijft.

Ook kun je een soort hyperbeeld maken van de sterrenhemel. Dankzij die 200 megapixel heb je ontzettend veel detail in foto’s van de sterren, maar daarnaast kun je er een soort speciale timelapse mee maken om de sterrenhemel nog beter in kaart te brengen. Voor selfies kun je nu bovendien kiezen tussen een gewoon standaardfilter en een wat warmer filter. De selfiecamera is overigens ook zeker niet slecht: het is een 50 megapixel-camera waarmee je kwalitatief betere foto’s schiet dan met menig andere seffiecamera.

S23 kopen

Samsung S23 kopen kan vanaf nu. Hij is er in drie varianten: gewoon, plus en ultra. Ultra is het beste toestel. Die is voorzien van die 200 megapixel-camera, naast nog meer camera’s en sensoren (om precies te zijn een 200 megapixel-hoofdcamera, een 12 megapixel groothoeklens en twee zoomcamera’s). De andere toestellen hebben drie camera’s, maar geen 200 megapixel: een 50 megapixel-hoofdcamera, een 12 megapixel-groothoeklens een 10 megapixel-zoomcamera.

Het scherm van S23 is 6,1 inch en heeft een verversingssnelheid van 120 Hertz. De telefoon is voorzien van een Snapdragon 8 Gen 2-processor en een batterij van 3.900 mAh. Samsung belooft 4 jaar Android-updates en 5 jaar beveiligingsupdates. S23 Plus heeft een scherm van 6,6 inch en eenzelfde verversingssnelheid als zijn kleine broer. De Snapdragon 8 Gen is er om alles aan te sturen. De batterij heeft een flinke upgrade gekregen naar 4.700 mAh. Het updatebeleid is verder voor alle telefoons hetzelfde/ De Ultra is de beste van de drie. Die heeft die camera, maar ook een batterij van 5.000 mAh. De processor is de Snapdragon 8 Gen 2.

Alle Samsung S23 toestellen lliggen nu in de winkel: S23 kost vanaf 949 euro, de Plus-variant kost tenminste 1199 euro en Samsung Galaxy S23 Ultra zit daar vrij ver boven met een prijs vanaf 1399 euro. Meer Iinfo over alle Samsung S23 telefoons vind je hier.
Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve...