iPhone blijft mooi: Apple kondigt iPhone 15 aan

iPhone blijft mooi: Apple kondigt iPhone 15 aan

Vorig artikel Volgend artikel

Apple heeft de iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone Pro en iPhone 15 Pro Max aangekondigd. De nieuwe toestellen hebben onder andere nu een USB-C-poort, wat het een stuk makkelijker moet maken om een oplader van iemand anders te lenen. Ook is het nu ook op de gewone toestellen standaard dat er een Dynamic Island aanwezig is, wat het makkelijker maakt snel informatie en meldingen te krijgen. Plus, de Pro-varianten kunnen rekenen op een razendsnelle processor, die het toestel snel en goed voor multitasken maakt.

Nieuwe iPhone

Het is altijd spannend als Apple een nieuwe iPhone aankondigt: er zijn veel geruchten en die avond horen we wat daarvan waar is. Ditmaal bleek er heel veel waar te zijn. Eerlijk is eerlijk, heel veel gloednieuws is er niet als je naar de hardware kijkt, maar alles is wel flink geüpdatet. Vooral de processor, die de nieuwe A17 is van Apples eigen ontwerp. Zo’n processor zorgt voor de rekenkracht in het toestel en daardoor kun je bijvoorbeeld zonder haperingen gamen, maar kun je ook veel apps naast elkaar hebben openstaan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een langzamere telefoon.

iPhone 15 heeft meer nieuwe eigenschappen. De Pro-toestellen hebben bijvoorbeeld een titanium behuizing. Titanium is een materiaal dat aanzienlijk lichter is dan bijvoorbeeld aluminium en dat maakt het toestel ook lekker licht in de hand. Plus, het kan tegen een stootje: het is namelijk ijzersterk. We raden nog steeds wel een hoesje aan voor mensen die weten dat ze wat onhandig zijn en wel eens een toestel laten vallen. Overigens zit er op het scherm wel een nieuwe laag waardoor die nog steviger in zijn schoenen moet staan. Het is dus een wat robuustere iPhone dan zijn voorgangers, zonder dat die versterkingen afdoen aan het design (of het design überhaupt beïnvloeden). iPhone blijft mooi

iPhone 15 pre-orders

Niet dat het design exact hetzelfde is als van de voorganger: er zijn afgeronde hoeken te bespeuren. Ook heeft Apple in het kader van verduurzaming gekozen om leer in de ban te doen. Het kiest voor FineWoven, een ander soort materiaal dat voelt als suède, maar waar geen koeien aan te pas zijn gekomen. Sowieso is Apple veel bezig met duurzaamheid: het wil vanaf 2030 alleen nog CO2-neutrale gadgets aanbieden.

en er zit een andere camera in, namelijk een 48 megapixel hoofdcamera voor alle toestellen, met nog wat extra camera-opties, zoals de mogelijkheid tot optische zoomniveaus van 0,5x, 1x en 2x. Ook kunnen de camera’s nu sneller scherpstellen, waardoor je minder mislukte foto’s maakt en foto’s realistischer overkomen.

De iPhone 15 pre-orders zijn nu live, dus je kunt het nieuwe toestel nu vast reserveren. iPhone 15 en 15 Plus verschijnen in zwart, blauw, groen, geel en roze. 22 september komen ze uit. iPhone 15 is er vanaf 969 euro en de Plus vanaf 1119,12 euro. De Pro-toestellen zijn er vanaf 1229 euro en 1479 euro en in de kleuren zwart titanium, wit titanium, blauw titanium en naturel titanium.

iOS 17 is sinds vandaag uit, dus mocht je een oudere iPhone hebben, dan kun je toch alvast de vruchten plukken van de software-innovaties.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve...