iPhone 14 aangekondigd: kost hetzelfde als zijn voorganger

iPhone 14 aangekondigd: kost hetzelfde als zijn voorganger

Vorig artikel Volgend artikel

iPhone 14 kost hetzelfde als iPhone 13 bij lancering. Apple heeft zojuist vier nieuwe iPhones aangekondigd in de 14-lijn: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Dit is wat je van de toestellen kunt verwachten.

iPhone 14

De nieuwe standaard-telefoon van Apple lijkt veel op iPhone 13. Niet alleen in prijs, maar ook qua uiterlijk. Het scherm is 6,1 inch. Het gaat om een OLED-scherm met Super Retina XDR, die een maximale helderheid kan bereiken van 1200 nits. Het toestel kan tegen stof en water.

Aan de binnenzijde zit de A15 Bionic-chip die Apple in 2021 debuteerde. De camera’s van iPhone 14 zijn ook verbeterd: zo is er een nieuwe hoofdcamera van 12 megapixel met sensorstabilisatie. De foto’s in wat minder goed licht schijnen 49 procent beter te zijn dan bij iPhone 13. De nachtmodus werkt dankzij de nieuwe chip en camera’s twee keer zo snel en als je video’s wil maken, dan zijn die straks extra stabiel dankzij de nieuwe Action-modus. De selfiecamera is een TrueDepth-camera die betere foto’s met autofocus kan maken, naast betere groepsfoto’s in selfievorm.

iPhone 14 is voorzien van crashdetectie, wat betekent dat het toestel via een speciale meter kan weten wanneer je een auto-ongeluk hebt. Vervolgens kun je de melding weghalen, maar als je dit niet doet worden de hulpdiensten en je noodcontacten ingeschakeld (zoals ook de valdetectie werkt dus). iPhone 14 biedt ook SOS-noodmelding via satelliet, maar dat is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada. Hierbij kunnen er ook als je geen netwerk hebt berichten worden verstuurd door verbinding te maken met een satelliet.

iPhone 14 is verkrijgbaar in de kleuren middernacht, blauw, sterrenlicht, paars en (PRODUCT)RED. Een iPhone 14 kopen? Hij verschijnt 16 september voor een minimumbedrag van 1019 euro.

iPhone 14 Plus

iPhone 14 Plus is de grotere versie van iPhone 14. Het scherm is 6,7 inch en de batterijduur zou aanzienlijk zijn verbeterd. iPhone 14 Plus is verkrijgbaar in de kleuren middernacht, blauw, sterrenlicht, paars en (PRODUCT)RED. Hij verschijnt op 7 oktober voor 1169 euro voor het meest standaard Plus-model.

iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro heeft dezelfde functies als iPhone 14, maar biedt net even meer. Meer komt vooral in de vorm van een always-on-scherm, waarop je meldingen kunt zien zonder dat je je hele scherm hoeft aan te zetten. Ook is er ‘Dynamic Island’, waardoor je belangrijke waarschuwingen in realtime kunt zien. Je hoeft alleen je vinger op het scherm te leggen en je ziet snel meer van de meldingen. Je kunt bijvoorbeeld ook informatie over sportuitslagen en files zien op deze manier.

iPhone 14 Pro moet erg goed werken, want hij is voorzien van de allernieuwste telefoonchip van Apple: A16 Bionic. Het camerasysteem is wel flink beter dan dat van iPhone 14, namelijk met een hoofdcamera van 48 megapixel. Ook zit er een verbeterde telelenscamera in met drie keer optische zoom. De gewone iPhone 14 Pro is 6,1 inch groot en het Super Retina XDR-scherm heeft een maximum helderheid van 2000 nits: dat is twee keer helderder dan iPhone 13 Pro. Het meest opvallende is echter niet de helderheid, maar het verdwijnen van de notch (het zwarte gedeelte van het scherm waarin vaak iconen staan zoals de batterij en of je een WhatsAppje hebt). Nu zit de selfiecamera in een soort zwart gat en heb je dus meer scherm voor je geld.

iPhone 14 Pro komt uit in de kleuren diep paars, zilver, goud en spacezwart. Het toestel is op 16 september verkrijgbaar vanaf 1329 euro.

iPhone 14 Pro Max

iPhone 14 Pro Max is een grotere variant van iPhone 14 Pro: hij is 6,7 inch en komt in de kleuren: diep paars, zilver, goud en spacezwart. Je kunt hem vanaf 16 september kopen vanaf 1479 euro.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve...