Ontmoet SPIKE: digitale hond als personal assistant in je nieuwe MINI

Ontmoet SPIKE: digitale hond als personal assistant in je nieuwe MINI

Vorig artikel Volgend artikel

In de toekomst wordt rijden met een MINI nog leuker want vanaf de toekomstige MINI-modellen-familie heb je een bijrijder genaamd Spike. Als je denkt die ken ik, dan klopt dat want Spike is al heel lang de mascotte van MINI.

Met de introductie van die toekomstige modellen krijgt Spike een soort van ‘second life’ in de digitale wereld. Geïnspireerd door het uiterlijk van een Engelse Buldog, begeleidt de vriendelijke en behulpzame viervoeter je door het ronde infotainment-systeem in het dashboard van jouw toekomstige MINI.

Spike, Art toy als Personal Assistant

Spike wordt daarmee jouw eigen PA (Personal Assistant) en biedt hij verschillende vormen van ondersteuning tijdens het rijden. Deze Spike maakt zijn grote optreden op de internationale vakbeurs Auto Shanghai (18-27 april 2023) in China. Wie in Nederland de laatste editie van de Dutch Design Week in Eindhoven heeft bezocht heeft Spike al kunnen ontmoeten als een Art toy.

Ook in Shanghai wordt ‘Spikey” als een ‘Art toy’ getoond die de bezoekers als sculptuur van groot formaat op de stand van MINI verwelkomt. Art toys, zijn onafhankelijke kunstwerken die elementen van speelgoed en sculpturen combineren in de stijl van de stedelijke popcultuur. Steeds vaker duiken zij op tijdens design en lifestyle events en passen goed bij het imago van MINI.

MINI_Spike_art_toy_02
Creating Spike, the digital character for the new MINI family (1)
MINI_Spike_art_toy_04
Creating Spike, the digital character for the new MINI family (2)
MINI_Spike_art_toy_03
Creating Spike, the digital character for the new MINI family (3)

Spike verschijnt als eerste in de nieuwe MINI (Concept) Aceman

Spike verschijnt ook in de cockpit (op het nieuwe ronde centrale OLED-display) als eerste in de nieuwe MINI Concept Aceman, gevolgd door de nieuwe Countryman die eind dit jaar wordt verwacht. MINI presenteert in de loop van 2023 meer inzicht in de digitale wereld van de nieuwe modellen-familie en de diverse functies die Spike gaat bieden.

De buldog, mede door zijn compacte en krachtige gestalte, van Britse afkomst en sympathieke karakter, werd destijds al beschouwd als het perfecte dieren equivalent van de MINI. Al sinds de introductie van de nieuwe MINI in 2001 is hij hierdoor gekozen als de mascotte van het merk MINI. Het is nu wachten op de werkelijk introductie in een nieuwe MINI. Dan kun je zelf erachter komen of je daadwerkelijk een band gaat krijgen met Spike als hij op een persoonlijke manier met jou mee op reis gaat.

Het is nog wel wachten lijkt het op een Spike-app zodat je ook als je niet in je MINI zit hem alvast wat opdrachten kunt geven.

Spike_MINI_Aceman
Spike in de toekomstige MINI Aceman
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....