Kia zet zich in voor The Ocean Cleanup

Kia zet zich in voor The Ocean Cleanup

Vorig artikel Volgend artikel

Kia Nederland heeft vier van haar bekroonde elektrische modellen ter beschikking gesteld aan het hoofdkantoor van The Ocean Cleanup in Rotterdam. Hiermee versterkt Kia het zevenjarige wereldwijde partnerschap tussen Kia en The Ocean Cleanup, dat gericht is op het bestrijden van plastic-vervuiling in de oceanen en het creëren van een circulair systeem voor teruggewonnen oceaanplastic.

Duurzame samenwerking voor een beter milieu

Om de inspanningen van The Ocean Cleanup ter plekke te ondersteunen, worden een Kia EV6 en drie Niro EV's ingezet. Deze elektrische voertuigen helpen het team om onderzoeks- en samenwerkingspartners te bezoeken, cruciale gegevens te verzamelen en zo bij te dragen aan schonere waterwegen en oceanen.

De samenwerking tussen Kia en The Ocean Cleanup draait om duurzaamheid en innovatie. Tegen 2040 wil The Ocean Cleanup 90% van het plastic afval uit de oceanen verwijderen. Kia ondersteunt deze missie door te streven naar CO2-neutraliteit in de gehele waardeketen tegen 2045 en het ontwikkelen van duurzame mobiliteitsoplossingen.

Circulair gebruik van oceaanplastic

Een kernonderdeel van de samenwerking is dat The Ocean Cleanup Kia voorziet van plastic dat tijdens schoonmaakoperaties in de Stille Oceaan wordt verzameld. Samen onderzoeken ze hoe dit plastic kan worden gerecycled en geïntegreerd in de producten van Kia.

The-Ocean-Cleanup_Kia_Nederland
The Ocean Cleanup
Bij The Ocean Cleanup zetten we ons in om de oceanen en waterwegen van de wereld schoon te maken en het verzamelde plastic zo duurzaam mogelijk te verwerken. We zijn trots op onze samenwerking met Kia en kijken uit naar de eerste toepassing van dit mariene plastic in hun voertuigen. Daarnaast zijn we erg blij dat Kia ons deze vier ultramoderne elektrische modellen heeft geleverd, zodat we ons werk op het land niet alleen comfortabel, maar ook emissievrij kunnen uitvoeren.
- Boyan Slat, oprichter en CEO van The Ocean Cleanup

Over The Ocean Cleanup

The Ocean Cleanup is een internationale non-profitorganisatie die technologieën ontwikkelt om plastic uit de oceanen te verwijderen. Ze werken met een dubbele strategie: plastic onderscheppen in rivieren om de instroom te stoppen, en het opruimen van plastic dat zich al in de oceanen heeft opgehoopt. Deze aanpak wordt ondersteund door het DNV chain of custody-model, dat de herkomst van het verzamelde plastic certificeert.

The Ocean Cleanup werd in 2013 opgericht door Boyan Slat en heeft inmiddels een team van ongeveer 140 mensen, met het hoofdkantoor in Rotterdam en een nieuw regionaal kantoor in Kuala Lumpur. Voor meer informatie, bezoek theoceancleanup.com