Review: Philips Airfryer

Vorig artikel Volgend artikel
Review: Philips Airfryer

Kippenpootjes, gehaktbrood, groente, aardappeltjes, gehaktballetjes, saucijzenbroodjes, brownies, cake, mini-pizza, tosti, friet, kroket, frikandel, loempia, kaassoufle en vis. Allemaal etenswaar die ik de afgelopen weken in de Airfryer van Philips heb bereid.

Een aantal maanden geleden ben ik aanwezig geweest bij een presentatie van de Airfryer. Ik kreeg de kans van Philips om de Airfryer thuis zelf uitvoerig te testen. Dit heb ik afgelopen periode met plezier gedaan.

Uiterlijk

De Airfryer ziet er stijlvol uit, het snoer zit mooi aan de binnenkant weggewerkt en kan je uittrekken als je hem wilt gebruiken. Bij mij thuis stond de Airfryer standaard op de aanrecht wat zeker niet misstond. Enige kleine minpunt, het apparaat is nogal groot dus als je een kleine keuken hebt is je aanrecht erg snel vol.

bakblikknop

Gebruikservaring

De Airfryer is makkelijk in gebruik, er zitten maar twee knoppen op, een draaiknop om de temperatuur in te stellen en een knop om de tijd in te stellen. Je laat hem voorverwarmen en vervolgens het eten erin en wachten tot het klaar is. Het valt mij alleen op dat de Airfryer toch vrij warm aan de buitenkant aanvoelt. Je verbrandt je handen er niet aan, maar je voelt het wel. Daarnaast komt er vrij veel geluid uit. Zeker als je een film zit te kijken en je besluit nog even een paar mini loempiaatjes te maken dan moet de tv eigenlijk net wat harder.

De kwaliteit van het eten daar valt natuurlijk over te twisten, maar over het algemeen ben ik tevreden en smaakt het lekker. Gegrilde groente en kippenpootjes zijn een groot succes. De groente blijft knapperig, je moet alleen wel vaak de groente omschudden anders worden ze zwart en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Kippenpootjes is uit proberen maar ze moeten niet te droog zijn. Gehaktbrood kan je er erg goed in maken, het komt er beter uit dan uit een oven. Mini pizza was geen succes de kaas werd keihard en bij de tosti ging het ook niet helemaal goed. Dat heb ik dus niet nog een keer geprobeerd. Wel kan je er super gemakkelijk en snel brownies en cake in maken met het bijgeleverde bakblik.

Dan eigenlijk waar de Airfryer voor bedoeld is, de patat. Daar begon eigenlijk ook mijn frustratie over het apparaat. Het kost veel verschillende merken patat en veel geduld om lekkere patat te krijgen. Bij het ene merk blijft de patat bleek en slap, bij de andere patat is het keihard en te bruin. Ik heb ook zelfs verse patat gemaakt maar dan worden het net gebakken aardappeltjes. Met olie, zonder olie ga zo maar door, ik heb van alles geprobeerd. Uiteindelijk viel de oven friet van Aviko het meest in de smaak. De kunst is om de patat tijdens het bereiden veel om te schudden en vooral af en toe proeven of ze klaar zijn.

De snacks zijn erg lekker, de kunst geldt ook hier, veel draaien anders wordt het maar aan een kant bruin.

airfryer

Conclusie

De Airfryer is een welkome aanvulling in de keuken. Persoonlijk vind ik hem niet geschikt voor patat, met een gezin van vier duurt het lang voor de patat klaar is en dan nog is de smaak niet zo lekker, geef mij maar patat uit de friteuse. Ik heb hem vooral gebruikt voor groente en vlees. Daarvoor vind ik het een ideaal apparaat. De Airfryer is een apparaat wat voor veel gerechten zoals gegrilde groente de oven vervangt. Zeker een must-have voor in de keuken.

De Airfryer kun je kopen in zwart of wit en twee verschillende uitvoeringen. Eentje van 220 euro en eentje iets goedkoper namelijk 200 euro. Het enige verschil wat ik heb kunnen ontdekken is het bakblik. Bij de duurdere wel meegeleverd, bij de andere niet.

Marij Kostons

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies