Nieuwe MacBook Pro

Vorig artikel Volgend artikel
Nieuwe MacBook Pro

De Apple Store is een tijdje off-line geweest maar is weer in de lucht met oa een nieuwe versie van de MacBook Pro. De MacBook Pro heeft zoals we verwachte een nieuwe State-of-the-art processor.

De nieuwe 15- en 17-inch MacBook Pro's hebben een quad-core Intel Core i7 processor. De 13 inch heeft een dual-core Intel Core i5 of 97 processor. Hiermee is de processor tot 2x sneller. De grafische kaart is tot 3x sneller met de nieuwe AMD Radeon kaart. De MacBook schakelt zelf afhankelijk van de nodige capaciteit tussen de AMD Radeon en de HJD Graphics 3000 processor.

Qua design is de MacBook niet veranderd. Wel lees ik dat er naast speakers ook een woofer in zou zitten. Weet eigenlijk niet of dat in de huidige ook was?

Nieuwe MacBook Pro T

Daarnaast heeft de nieuwe MacBook Pro de verwachte Thunderbolt. Dit is eigenlijk een kabel vergelijkbaar met FireWire 800 maar dan 12 x sneller. Thunderbolt is ook 20x sneller dan USB2.0. Je kunt tot zes apparaten aansluiten inclusief een LED Cinema Display. Volgens mij gaat Apple heermee geen energie meer steken in de ontwikkeling van USB3.0.

De MacBook Pro heeft ook een FaceTime HD camera. Hierdoor heb je drie keer meer resolutie dan we gewend waren op onze MacBook Pro. Jammer dat ze niet tot 1080p zijn gegaan voor videobellen.

De batterij gaat zeven uur mee. Dat is een stuk langer dan de huidige MacBook Pro hebben.

Wat me opvalt is dat de MacBook Pro nog steeds een superdrive hardeschijf heeft. Had toch verwacht dat dit Flash zou worden. Je kunt echter wel een upgrade doen naar SSD geheugen tot 512 Gb. Prijs is nog niet bekend.

Prijzen

MacBook Pro 13 inch
De 13-inch MacBook Pro is verkrijgbaar in twee configuraties:
2,3-GHz dual-core Intel Core i5 en een harde schijf van 320 GB --> € 1.149
2,7-GHz dual-core Intel Core i5 en een harde schijf van 500 GB --> € 1.449.

MacBook Pro 15 inch
De nieuwe 15-inch MacBook Pro is ook verkrijgbaar in twee modellen:
2,0-GHz quad-core Intel Core i7-processor, AMD Radeon HD 6490M en een harde schijf van 500 GB -->€ 1.749
2,2-GHz quad-core Intel Core i7-processor, AMD Radeon HD 6750M en een harde schijf van 750 GB --> € 2.149

MacBook Pro 17 inch
De nieuwe 17-inch MacBook Pro is voorzien van een 2,2-GHz quad-core Intel Core i7-processor, AMD Radeon HD 6750M en een harde schijf van 750 GB --> € 2.499

Een upgrade voor een 512 Gb Solid Stat Drive kost een slordige $1.200 (letop Dollar) €1.100

features_hero20110224

Hieronder het complete persbericht

Apple voorziet MacBook Pro van de allernieuwste processors, grafische kaarten en Thunderbolt I/O-technologie

CUPERTINO, 24 februari 2011 — Apple heeft de toonaangevende MacBook Pro-serie voorzien van de allernieuwste processors en grafische kaarten, supersnelle Thunderbolt I/O-technologie en een nieuwe HD-camera voor FaceTime. De hele MacBook Pro-serie is nu tot twee keer zo snel als de vorige generatie dankzij de allernieuwste dual-core en quad-core Intel Core-processors.*

“Dankzij de nieuwe MacBook Pro kunnen onze professionele gebruikers nu ook beschikken over de allernieuwste dual en quad core-processors, razendsnelle grafische kaarten, Thunderbolt-technologie en FaceTime HD in het door hen zo geliefde MacBook Pro-ontwerp”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. “Thunderbolt is een revolutionaire nieuwe I/O-technologie met een ongelooflijke snelheid van 10 gigabits per seconde. Doordat Thunderbolt alle belangrijke I/O-standaarden kan ondersteunen, is deze technologie ideaal voor de nieuwe MacBook Pro.”

De nieuwe, aantrekkelijk geprijsde 13-inch MacBook Pro is verkrijgbaar vanaf € 1.149 incl. BTW (€ 965,55 excl. BTW) en biedt krachtige prestaties in een compacte behuizing. De ultralichte 13-inch MacBook Pro is voorzien van een Intel Core i5- of Core i7 dual-core-processor met een snelheid tot 2,7 GHz en Intel HD Graphics 3000. De krachtige 15-inch en 17-inch MacBook Pro-modellen zijn voorzien van een quad-core Core i7-processor met een snelheid tot 2,3 GHz en AMD Radeon HD grafische processors met tot 1 GB videogeheugen voor professionele videobewerking en veeleisende games en programma's.

MacBook Pro is de eerste computer op de markt die is uitgerust met de grensverleggende Thunderbolt I/O-technologie. Thunderbolt is door Intel in samenwerking met Apple ontwikkeld en geeft een notebookcomputer meer uitbreidingsmogelijkheden dan ooit tevoren. Deze technologie, die is voorzien van twee tweerichtingskanelen met ongelooflijke overdrachtssnelheden tot 10 Gbps per kanaal, biedt PCI Express voor externe hogesnelheidsrandapparaten, zoals RAID-arrays, en is door gebruik van adapters geschikt voor FireWire- en USB-consumentenapparaten en Gigabit Ethernet-netwerken. Daarnaast biedt Thunderbolt DisplayPort-ondersteuning voor beeldschermen met hoge resoluties en is het geschikt voor bestaande adapters voor HDMI-, DVI- en VGA-beeldschermen. Er wordt verwacht dat de Thunderbolt-technologie, die gratis kan worden toegepast op systemen, kabels en apparaten, algemeen wordt aanvaard als de nieuwe standaard voor hogesnelheidsinvoer en -uitvoer.

MacBook Pro is nu voorzien van een ingebouwde FaceTime HD-camera met een drie keer zo hoge resolutie voor scherpe breedbeeldvideogesprekken. De nieuwe camera kan in combinatie met de innovatieve FaceTime-software van Apple worden gebruikt voor het voeren van videogesprekken op hd-resolutie tussen alle nieuwe MacBook Pro-modellen. Daarnaast is deze camera geschikt voor het voeren van gesprekken op een standaardresolutie met andere Macs met een Intel-processor en met de iPhone 4 en iPod touch van de huidige generatie. FaceTime wordt geleverd bij alle nieuwe MacBook Pro-modellen en is voor 99 dollarcent bij de Mac App Store verkrijgbaar voor andere Macs met een Intel-processor. Net als de vorige serie zijn de nieuwe Mac Book Pro-modellen voorzien van een prachtige aluminium unibodybehuizing, een glazen Multi-Touch-trackpad, een breedbeeldscherm met led-achtergrondverlichting, een verlicht toetsenbord van volledige grootte en een batterij die maar liefst 7 uur meegaat.**

De MacBook Pro-serie is de milieuvriendelijkste notebookserie in de branche. Iedere Mac-notebook heeft de EPEAT Gold-status en voldoet aan de Energy Star 5.0-norm. Hiermee zet Apple de standaard voor milieuvriendelijke notebooks.*** De behuizing is gemaakt uit één stuk zeer goed recyclebaar aluminium. Alle nieuwe modellen worden standaard geleverd met een energiezuinig beeldscherm met led-achtergrondverlichting, zonder kwik en met arseenvrij glas. Ook bevatten Mac-notebooks geen broomhoudende vlamvertragers, zijn ze pvc-vrij en zijn ze stuk voor stuk vervaardigd van recyclebare materialen.

Elke Mac wordt geleverd met Mac OS X Snow Leopard, 's werelds meest geavanceerde besturingssysteem, en iLife, het innovatieve programmapakket van Apple voor het maken en uitwisselen van de mooiste foto's, films en muziek. Snow Leopard bouwt voort op meer dan tien jaar innovatie en bevat tal van voorzieningen voor draagbare computers, zoals Multi-Touch-navigatie, geavanceerde draadloze voorzieningen, eenvoudige bestandsuitwisseling, geautomatiseerde back-up van gegevens en intelligent stroombeheer. Het nieuwe iLife '11 bevat iPhoto, met prachtige schermvullende weergaven voor navigatie, bewerking en uitwisseling van foto's, iMovie, met veelzijdige en toch gebruiksvriendelijke functies om van eigen filmpjes aansprekende, professioneel ogende trailers te maken, en GarageBand, waarin je nu onder meer je eigen spel kunt verbeteren en een geweldige sound kunt creëren.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe 13-inch MacBook Pro, 15-inch MacBook Pro en 17-inch MacBook Pro zijn verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nl) en bij erkende Apple resellers. De 13-inch MacBook Pro is verkrijgbaar in twee configuraties: een model met een 2,3-GHz dual-core Intel Core i5 en een harde schijf van 320 GB, verkrijgbaar vanaf € 1.149 incl. BTW (€ 965,55 excl. BTW); en een model met een 2,7-GHz dual-core Intel Core i5 en een harde schijf van 500 GB, verkrijgbaar vanaf € 1.449 incl. BTW (€ 1.217,65 excl. BTW). De nieuwe 15-inch MacBook Pro is verkrijgbaar in twee modellen: een model met een 2,0-GHz quad-core Intel Core i7-processor, AMD Radeon HD 6490M en een harde schijf van 500 GB, verkrijgbaar vanaf € 1.749 incl. BTW (€ 1.469,75 excl. BTW) en een model met een 2,2-GHz quad-core Intel Core i7-processor, AMD Radeon HD 6750M en een harde schijf van 750 GB, verkrijgbaar vanaf € 2.149 incl. BTW (€ 1.805,88 excl. BTW). De nieuwe 17-inch MacBook Pro is voorzien van een 2,2-GHz quad-core Intel Core i7-processor, AMD Radeon HD 6750M en een harde schijf van 750 GB, verkrijgbaar voor € 2.499 incl. BTW (€ 2.100,00 excl. BTW).

De volgende maatwerkopties zijn verkrijgbaar: snellere quad-core processors tot 2,3 GHz, extra schijfcapaciteit tot 750 GB, SSD-opslag tot 512 GB, extra geheugen tot 8 GB DDR3, ontspiegelde beeldschermen en beeldschermen met een hoge resolutie en het AppleCare Protection Plan. Ga voor de volledige technische specificaties en alle maatwerkopties en accessoires naar www.apple.com/nl/macbookpro.

*Tests uitgevoerd door Apple in februari 2011 waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van MacBook Pro. Ga voor meer informatie naar www.apple.com/nl/macbookpro/features.html.

*Tests van het nieuwe Wireless Web-protocol zijn uitgevoerd door Apple in februari 2011 waarbij gebruik is gemaakt van prototypen van MacBook Pro. De gebruiksduur van de batterij en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen, zijn afhankelijk van het gebruik en de instellingen. Ga voor meer informatie naar www.apple.com/nl/macbookpro/features.html.

*** EPEAT is een onafhankelijke organisatie die consumenten in staat stelt de milieuprestaties van notebooks en desktopcomputers te vergelijken. Producten die voldoen aan alle 23 vereiste criteria en ten minste 75 procent van de optionele criteria worden erkend als EPEAT Gold-producten. Het EPEAT-programma is een initiatief van de EPA (Amerikaans milieubureau) en is gebaseerd op de IEEE 1680-norm voor de milieubeoordeling van computerproducten voor de consumentenmarkt. Ga voor meer informatie naar www.epeat.net.

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. De jongste loot aan de innovatiestam van Apple is de magische iPad, die de toekomst van mobiele media en computers een gezicht heeft gegeven.

Harold Kuepers

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies