Prijs bekend Samsung ES8000 TV met Spraak- en Gebarenbesturing

Prijs bekend Samsung ES8000 TV met Spraak- en Gebarenbesturing

Eerder schreven we al over de nieuwe Samsung Smart LED TV ES8000 die tijdens de CES in Las Vegas gepresenteerd is. Een zeer stijlvolle televisie voorzien van de laatste technische snufjes. Samsung zet met de ES8000 de eerste stap richting spraak- en gebarengestuurde navigatie. Tijdens de CES hebben we al een voorproefje gezien en waren cowboy Arvid en ik niet echt onder de indruk. Het werkte wel, maar was zeker nog niet uit ontwikkeld. Afgelopen week, dus zeg maar 2 maanden later, hebben we tijdens een persbijeenkomst van Samsung in Nederland wederom een uitgebreide demo gehad. Geconstateerd kan worden dat Samsung niet heeft stilgezeten. Feilloos werd gedemonstreerd hoe je met gebaren (gestures) en spraak eenvoudig je televisie kunt bedienen.

Of we nu straks allemaal naar onze televisies zullen zwaaien of praten, weet ik niet maar de techniek is er klaar voor. Via een knijpbeweging kun je bijvoorbeeld het volume regelen en door tegen de klok in te bewegen ga je bijvoorbeeld een stap terug. 

De belangrijkste nieuwe feature is spraakbesturing. Zeker nu we steeds meer gebruik gaan maken van SmartTV. Wil je snel even een video op Youtube zoeken dan zijn de afstandsbedieningen zoals we die nu hebben niet echt geschikt. Met spraakbesturing kun je heel eenvoudig woorden inspreken waarnaar de Smart TV gaat zoeken. 

Volgens Samsung Nederland komen nog elke week updates binnen die telkens weer een forse verbetering zijn. Ook is er inmiddels ondersteuning voor de Nederlandse taal. Alles moet klaar zijn voor eind maart want dan is de nieuwe Samsung Smart LED TV ES8000 serie verkrijgbaar in Nederland. 

Inmiddels zijn ook de prijzen van de nieuwe Samsung Smart LED TV ES8000 bekend. Er komt een 40, 46 en 55 inch variant voor respectievelijk € 1.799, € 2.199 en € 2.999.

Samsung ES8000 CES 0811

Samsung ES8000 CES 0831

Samsung-ES80001

Reacties (3)

 

  • Bobo1

  Was eigenlijk aan het wachten op de LG OLED 55 inch maar de Samsung is nu een serieuze concurrent geworden.

  Wo 7 mrt 2012, 15:44


  • Chris

  Beste Redactie,

  Bedankt voor jullie bericht
  Welke bron hebben jullie dat Samsung ook een "40 ES8000 zal uitbrengen?

  Want in de VS zal dit model niet het levenslicht zien.

  Do 8 mrt 2012, 11:32


 • @Chris
  Bron is Samsung Nederland :)

  Do 8 mrt 2012, 12:23

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines