Rosi het optisch plafondlicht

Rosi het optisch plafondlicht

Niet op IFA, wel uit Duitsland... Rosi, het laatste lichtende ontwerp van Martin Neuhaus.

Wie StyleCowboys al langer volgt, kent de naam Martin Neuhaus van Becherlicht, de optische wandlamp. En nu presenteert hij Rosi aus Gugelhupf, wederom een optische lamp, maar nu voor het plafond.


Voor overal waar een plafond-ornament ontbreekt, plaatst Rosi op stijlvolle en lichtende wijze een optisch ornament met een uniek samenspel van schaduwen en licht. Hierdoor oogt dit ontwerp zelfs behoorlijk driedimensionaal. Ook voor Rosi geldt dat het effect het best tot zijn recht komt op een glad ondervlak, of omdat het nu om het plafond gaat: glad bovenvlak. De plafondbeker oplossing is verkrijgbaar in vier fluoriserende kleuren: yellow, oranje, groen en blue.

Rosi_Deckenleuchte-3

Rosi_Deckenleuchte-5

Rosi_Deckenleuchte-6

Rosi_Deckenleuchte-4

Technische gegevens: pendeldraad à 60 cm met kopspiegel gloeilamp à 60W 230V, verzinkte acrylhouder ø 12 cm projecteert een stückroset van ca. 70 cm doorsnede.

Rosi_Deckenleuchte-1

Rosi aus Gugelhupf, Martin Neuhaus, Keulen

Reacties (5)

 

  • Hilbrand

  Het lijkt verdacht veel op een Mona puddingbakje!

  Do 6 sep 2012, 21:29


  • Freek

  Kan je ook vertellen waar deze lamp verkrijgbaar is?

  Za 15 sep 2012, 21:12


 • @Hilbrand kan je geen ongelijk geven, wilde het iets eleganter brengen, that's all —

  @Freek sorry dat ik wat later reageer, ik hoopte dat de ontwerper zijn site inmiddels aangepast zou hebben, maar helaas ... misschien kan je hem gewoon bellen of mailen — kijk iig even op zijn site: http://www.martin-neuhaus.com

  Wo 26 sep 2012, 23:16


  • Freek

  Hij is inderdaad gewoon te benaderen via zijn website. Ik heb de lamp inmiddels binnen, inderdaad een soort verstevigde versie van een Mona-bakje. Hij komt in een Amsterdams pand met hoge plafonds, ik ben benieuwd of dat echt zo'n ornament oplevert als op de foto's wordt voorgehouden!

  Do 4 okt 2012, 11:44


 • @Freek als je mij enkele foto's laat toekomen, plaats ik ze hierbij het artikel bij wijze van praktijkvoorbeeld, lijkt mij erg tof.

  Do 4 okt 2012, 18:34

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines