Robot grasmaaier

Robot grasmaaier

Het maai seizoen is weer begonnen maar mocht je nu liever je vrije tijd aan iets anders besteden dan is een robot-grasmaaier zeker iets om eens nader te bekijken. Er zijn inmiddels verschillende merken zoals Husqvarna, Gardena, Stiga, Robomow en LawnBott. Eerste even je gazon markeren met een draad, docking installeren en je bent voor de rest van het seizoen klaar. 

Robots gaan een steeds prominentere positie innemen in ons dagelijkse leven. Tegenwoordig is het al heel normaal als we een robot-stofzuiger in huis hebben zoals de Philips Homerun of de bekende Roomba van iRobot die ook te koop is in onze StyleCowboys Shop. Ook je gras met een grasmaaier-robot is tegenwoordig goed te doen. De grote merken hebben inmiddels allemaal een type op de markt gebracht dus keuze genoeg. De prijzen beginnen vanaf € 1.000 en lopen op afhankelijk van de oppervlakte van je gazon.

Heb jij al een grasmaaier-robot in huis? Deel je ervaringen dan met ons.

 

 

 

 

Reacties (1)

 

  • G. Hiemstra

  Aankoop van een robot grasmaaier!
  Mijn grasveld is ongeveer 1600 vierkante meter groot en omdat ik zeer gesteld ben op een mooi strak grasveld onderhoud en maai ik het veld zeerregelmatig! Ik ben trots op mijn grasveld! Bij het klimmen der jaren, ik ben inmiddels 72, raden mijn kinderen mij aan een robot grasmaaier te kopen, in eerste instantie leek het mij niets. Naar informatie ingewonnen te hebben ben ik uiteindelijk tot aankoop van een ROBOMOW gekomen. De dialer verzekerde mij dat mijn grasveld nog mooier zou worden en uiterst geschikt was voor een robot. Helaas de machine vertoonde meteen al allelei mankementen. De dealer verzekerde mij, dat dit normaal is, want de machine bracht mijn tuin in zijn computergeheugen, zo stelde hij. De machine bleef zeer regelmatig midden op het grasveld staan, om daar iets heen en weer te bewegenen zo bleef hij daar dan staan totdat ik hem weer in beweging bracht. Daarnaast maakte de robomow geen rechte lijnen maar maakte hij grote bogen door de tuin steeds naar links. Inmiddels is de grasmaaier meerdere malen terug geweest naar de dealer, doch zonder een goed resultaat van herstel. Een maaiseizoen is hij meer dan vier maanden weggeweest voor reparatie, zonder een vervangende grasmaaier. De daeler stelde dat het niet aan de grasmaaier lag, maar aan mijn grasveld. Op mijn verzoek en aandringen om een andere tijdelijke grasmaaier, zodat dit te controleren was. Inmiddels had ik mijn grasmaaier al vierjaar zonder bevredigd resultaat! Aan het einde van het vierde maaiseizoen kreeg ik uiteindelijk de vervangende grasmaaier. Deze grasmaaier heeft dit jaar (2012) mijn grasveld heel goed gemaaid, dus het ligt beslist niet aan mijn grasveld. Bij het schoonmaken van de grasmaaier bleek dat deze machine 8 jaar oud was, en mijn machine 4 jaar! De daeler ziet dit als een vervangende grasmaaier, maar hier kan ik toch niet mee accoord gaan! Nu wacht ik al weer twee en een halve maand op een reactie van de dealer en importeur, de ROBOMOW is van een Israëlische fabriek. Zij er meer mensen in Nederland met gelijke ervaringen?

  Zo 2 dec 2012, 13:16

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines