Android@home nieuwe Standaard voor Domotica en huisautomatisering

Android@home nieuwe Standaard voor Domotica en huisautomatisering

Google wil er zelf nog niet veel over kwijt sinds de aankondiging vorig jaar, maar volgens Andy Rubin van Android wordt er op de achtergrond hard doorgewerkt. "We've started thinking about how that device that you carry every day is going to interact with the other devices in your home". Google onderzoekt wat consumenten allemaal zouden willen gebruiken nu computers/smartphones allemaal draadloos worden. De wereld van domotica verandert omdat tegenwoordig alles in de "cloud" plaats vindt. Hierdoor wordt het eenvoudiger en goedkoper om al je apparaten met elkaar te verbinden.

Bedrijven als AMX en Crestron hebben de laatste jaren alle pijlen gericht op hun eigen systeem zonder rekening te houden met de wereld om hun heen. Ze zijn hier goed in geslaagd, maar zijn misschien vergeten dat er meer is dan de verlichting, screens en audio/video in huis. Mensen die kiezen voor domotica willen dit niet alleen maar voor hun elektrische apparaten binnenshuis, maar zien domotica meer als een uitbreiding op al hun activiteiten die plaatsvinden op hun computer en smartphone.

Google heeft in 2009 de Google PowerMeter geïntroduceerd. Via een gateway kon je eenvoudig inzicht krijgen in je energiekosten. Het project heeft het niet gehaald omdat Google de hardware niet zelf de hand had.

Google Android@home gaat, net als alle bedrijven, hun eigen netwerk standaard gebruiken. Verschil is dat Google zoveel potentie heeft dat ze daarmee misschien wel een wereldwijde standaard kunnen zetten waar iedereen op mee kan liften. Dit zou de weg naar domotica in elk geval een stuk eenvoudiger maken.

Via Engadget | TheVerge

Reacties (2)

 

  • Martin

  Dat synchroniseerd dan zeker alles ook meteen maar naar google?
  Reuze handige toepassingen zijn er dan te verzinnen, zeker gezien hun "Privacy"!
  Handig vooral voor: inbrekers (die kunnen aan de hand van bediende apparaten bekijken wat je in de tent hebt staan, en wanneer dat op te halen is), brein (die kan kijken welke films die je als 'prive kopie' op je nas hebt staan, hebt bekeken hebt op je tv), doktor (kan mooi bepalen hoe regelmatig je stoelgang is aan de hand van het aan en uitzetten van het licht op het toilet).
  Als je dan meteen maar je facebook account invult, kan iedereen meegenieten van je dagelijkse activiteiten zonder het lastige gedoe van je status te updaten...

  Do 13 sep 2012, 16:13


 • @martin we zullen er niet aan ontkomen dat we steeds mee in de cloud gaan opslaan. Al blijft het blijft natuurlijk een keuze die je zelf moet/kunt maken.

  Ik denk dat de ontwikkelingen zo snel gaan dat bedrijven als AMX ingehaald worden. Kijk maar eens wat je moest investeren een paar jaar geleden om films via een nas en een goede afstandsbediening op je TV kon bekijken. Nu koop je een Apple TV en je bent klaar....

  Do 13 sep 2012, 16:19

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines