TikTok

TikTok is een van de meest populaire apps ter wereld en werd voor het eerst onder deze naam in 2017 in China werd uitgebracht door het bedrijf ByteDance. Al vrij snel werd TikTok ook gelanceerd voor markten buiten China. De servers van TikTok staan ook buiten China in verband met privacy issues en restricties door de Chinese overheid. Meer informatie over TikTok vind je ook onderaan deze pagina.

Wat is TikTok

TikTok is een zeer populaire app voor op je smartphone waarmee korte muziekvideo’s kunnen worden gemaakt en die je daarna kunt delen. De video’s hebben een lengte van 3 tot 15 seconden naast de mogelijkheid om een loop van maximaal 60 seconden te maken.

TikTok is een van de meest gedownloade apps ter wereld

In 2018 brak TikTok door in de VS en was de in oktober van dat jaar de meest gedownloade app. Inmiddels is TikTok beschikbaar in meer dan 150 landen en 75 talen. In februari 2019 waren TikTok en Douyin (de naam van de app in China) samen goed voor 1 miljard downloads. Ook in Nederland groeit de TikTok in populariteit en zijn er al accounts met meer dan een half miljoen volgers. De meest populaire video's die vaak door kinderen worden opgenomen komen inmiddels in de buurt van het vertoningen van populaire Youtubers in Nederland.

TikTok app

De TikTok app is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest populaire apps ter wereld. Toch hebben nog steeds heel veel mensen nog nooit gehoord van deze applicatie. De TikTok app is zeer laagdrempelig en ook niet echt nieuw. Tor een paar jaar geleden was TikTok bekend onder de naam Musical.ly. Bedoeling was dat kinderen zelf video’s konden maken m.b.v. muziek. De app is zo gemaakt dat je video’s die je maakt ook makkelijk kunt delen via andere sociale media.

TikTok aanmelden

Een TikTok account aanmaken is heel eenvoudig. Je kunt hier o.a. een profiel maken met je Facebook, Google of Twitter profiel. Let wel op dat wel op dat je profiel automatisch een openbaar profiel is zodat iedereen je filmpjes kan zien en contact met je opnemen. Via settings heb je de optie om er een privé-account van maken. Wanneer je (al) een bekend persoon bent komt er net als bij andere sociale netwerken een melding te staan dat je een gevalideerd account hebt. Bij TikTok komt er dan een kroontje te staan. Om de video’s te bekijken hoef je overigens niet eerst een account aan te maken. Kijken kan dus iedereen.

TikTok installeren op je PC

Het is mogelijk om Tik Tok ook op je pc te gebruiken. Dit lukt alleen als je eerst Bluestacks op je PC installeert. Hiermee is het mogelijk Android-applicaties op je pc te draaien. Dit programma moet dus eerst worden opgestart voordat je TikTok kunt opstarten

TikTok video’s delen

TikTok video’s duren maar maximaal 15 seconden en zijn zeer eenvoudig zijn te delen. De ontwikkelaars hebben dit zo makkelijk mogelijk gemaakt door een deelknop op de pagina te plaatsen. Hiermee kun je de video’s eenvoudig delen naar o.a. Twitter, Instagram, Instagram Stories, Whatsapp, Facebook en andere applicaties. Ook kun je de link koperen. Een embed code is helaas nog niet beschikbaar.