Talisker Wilder Seas Single Malt Scotch Whisky komt in gerecyclede glazen fles

Talisker Wilder Seas Single Malt Scotch Whisky komt in gerecyclede glazen fles

Nieuwe limited edition

Vorig artikel Volgend artikel

Voor kenners is het whiskymerk Talisker geen onbekende. Het Schotse merk is onder meer bekend van whiskysoorten als de Talisker 10 jaar, de Talisker Distillers Edition en de Talisker Storm. De whisky wordt geproduceerd met gemoute gerst en water van de nabijgelegen Hawk Hill. Het merk staat verder bekend om zijn limited edition-releases en prijswinnende whisky's.

Talisker wil daar een nieuwe limited edition aan toevoegen, de Wilder Seas Single Malt Scotch Whisky en brengt deze exclusief uit in samenwerking met Parley in een volledig gerecyclede glazen fles.

Parley zet zich in voor het beschermen van de oceanen

Voor wie Parly niet kent. Parley is een organisatie die zich inzet voor het beschermen van de oceanen en het verminderen van plasticvervuiling. Het bedrijf werkt samen met bedrijven en overheden om oplossingen te bieden en bewustzijn te creëren over het probleem van vervuiling van onze oceanen. Hiervoor heeft Parley verschillende samenwerkingsverbanden, waaronder ook met Diageo, het bedrijf achter het Talisker-merk, voor de ‘Parley for the Oceans’ campagne.

Talisker Wilder Seas Single Malt Scotch Whisky
Talisker Wilder Seas Single Malt Scotch Whisky limited edition die er mag wezen

Talisker Wilder Seas Single Malt Scotch Whisky is nieuwe limited edition

Talisker heeft hiervoor een nieuwe limited edition whisky uitgebracht, de Wilder Seas Single Malt Scotch Whisky met een duurzame verpakking die volledig gerecycled, kartonvrij en van biobrandstof is gemaakt. Dit heeft geleid tot een vermindering van 82% van de uitstoot van glazen flessen voor het product en een vermindering van 77% van de totale koolstofuitstoot van alle verpakkingen. Door deze actie wat duidelijk is bedoeld als een statement, wil Talisker bijdragen aan het beschermen van de gezondheid van de oceanen. Hiervoor doneert Taliker nog eens 3 euro van elke verkochte fles en in totaal meer dan een half miljoen euro aan initiatieven van Parley die de bescherming van de oceanen ondersteunen.

Inzet is de bescherming van onzichtbare kelpwouden onder het wateroppervlak

Talisker en Parley zetten zich samen al jaren in voor de bescherming en het behoud van o.a. kelpwouden, specifiek voor de kusten van Schotland, Zuid-Afrika en Chili. Deze kelpwouden zijn onderwater wouden die bestaan uit grote kelpplanten (zeewier) die groeien in ondiepe, koude oceanen en zeeën. Deze planten kunnen tot wel 60 meter lang worden en vormen dichte bossen onder het wateroppervlak. De kelpwouden zorgen voor het reguleren van de pH-waarde, houden koolstof vast en geven zuurstof af. Ze zijn cruciaal voor de gezondheid van de planeet, maar verdwijnen op dit moment vier keer sneller dan regenwouden.

Het is de gezamenlijke missie van Talisker en Parley om onze bedreigde, wilde oceanen te beschermen. Samen slaan we een brug tussen design, eco-innovatie en natuurbehoud als eerbetoon aan de schoonheid en kwetsbaarheid van deze magische kelpwouden en eren we het werk voor de bescherming en ondersteuning ervan voor toekomstige generaties.
- Cyrill Gutsch, oprichter en CEO van Parley

Wilder Seas Single Malt Scotch Whisky

De nieuwe Wilder Seas Single Malt Scotch Whisky van Talister is een complexe whisky en tevens de allereerste release die is afgewerkt in Frans eiken XO cognac vaten. Een pimeur want nooit eerder werden deze cognacvaten gebruikt om Talster whisky in te finishen. Het geheel resulteert in een nieuwe rijke whisky met smaken van rook en kruiden die overgaan in zeezout. De ware whisky liefhebbers/kenners gaan waarschijnlijk ook de zachte tonen van pruimen en gestoofde rozijnen herkennen. Talisker Wilder Seas bevat 48,6% alcohol.

De Schotse schrijver en whiskykenner.Charles Maclean, bekend van boeken als Whiskypedia en Malt Whisky: The Complete Guide, beschrijft deze Wilder Seas Single Malt Scotch Whisky als rijk, complex en met het sterk samenkomen van aroma’s. Een smaak die puur Talisker is, met gedroogde fruitigheid toegevoegd. Wij noemen deze whisky vooral stevig met een heel krachtig karakter.

Talisker x Parley: Wilder Seas Single Malt Scotch Whisky (70 cl) limited edition is verkrijgbaar bij geselecteerde retailers voor een prijs van rond de 90 euro.

Talisker_Wilder_Seas_Single_Malt_Scotch_Whisky
Ons advies, drink deze whisky altijd met vrienden en deel je beleving.
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....