De 10 beste en engste horrorfilms- en series voor Halloween

De 10 beste en engste horrorfilms- en series voor Halloween

Vorig artikel Volgend artikel

De afgelopen jaren is Halloween een steeds populairder feest geworden. 31 oktober staat helemaal in het teken van griezelen. Helaas kunnen vanavond niet massaal met z'n allen verkleed naar een feest gaan. Maar wat we wel kunnen doen, is ons nestelen op de bank met een bak popcorn en een enge film of serie kijken. Daarom selecteerden we 10 horrorfilms- en series die de moeite waard zijn om op Halloween te kijken.

1. The Exorcist

We trappen af met een klassieker uit 1973. Ook al is deze film bijna 50 jaar oud, het is nog steeds angstaanjagend om te zien hoe priesters bij de 13-jarige Regan proberen een demoon uit te drijven. De film is scary as ... en we durven na het zien van The Exorcist nog steeds niet rustig te gaan slapen. Heel geschikt voor Halloween dus. Je kijkt de film op Netflix.

2. Poltergeist

Nog een klassieker, Poltergeist stamt namelijk uit 1982. De super scary film is een van Steven Spielberg's meest succesvolle projecten. Een familie krijgt last van klopgeesten en dat is eerst nog leuk, maar wordt al snel een nachtmerrie. Deze film is zo eng dat ik hem na 20 jaar nog niet opnieuw durf te bekijken. Als jij het wel durft vind je Poltergeist op Amazon Prime Video.

3. The Haunting of Hill House en Bly Manor

The Haunting of Bly Manor staat pas net op Netflix en is het vervolg op The Haunting of Hill House. Beide series zijn ijzersterk en eng. Bly Manor is de opvolger van Hill House, maar staat los van de gebeurtenissen uit de eerste reeks. Het zijn beiden ontzettend spannende horrorseries. Duister en met sterke psychologische aspecten. Maar wel geloofwaardig en juist dat maakt het extra freaky. Maak er een horrorweekend van en kijk beide series.

4. A Nightmare on Elm Street

Nog een gouwe ouwe: Nightmare on Elm Street met de fictieve Freddy Krueger in de hoofdrol. De film stamt uit 1984 en draait om een groep tieners die wordt achtervolgd door de misvormde seriemoordenaar Freddy. Hij pakt ze terwijl ze liggen te slapen. Een misselijkmakend enge horrorfilm. Je kunt A Nightmare on Elm Street bekijken via Pathé Thuis of Ziggo on Demand.

5. Midsommar

Een Amerikaans-Zweedse horrorfilm uit 2019. De film draait om Dani, die rouwt om haar overleden familie. Als afleiding vraagt een vriend haar mee af te reizen naar een commune, waar ze een bijzondere editie van het Midzomerfeest vieren. Het 'feest' vindt plaats op een afgelegen locatie en al snel blijkt de leefgemeenschap helemaal niet zo idyllisch te zijn. De film staat op Netflix en is niet alleen eng, maar ook echt goed.

6. Get Out

De film Get Out uit 2017 won meer dan 150 prijzen. Een bijzonder goede horrorfilm mogen we dus wel zeggen. Chris en zijn vriendin Rose gaan op bezoek bij haar ouders. De ouders van Rose hebben moeite met de interraciale relatie van hun dochter. Al snel volgt de ene na de andere bizarre gebeurtenis zich op en komt de ware aard van de familie van Rose naar boven. Je kunt Get Out bekijken op Amazon Prime Video of huren bij Pathé Thuis.

7. Hereditary

Als Toni Colette de hoofdrol speelt, zijn wij er wel voor in om te kijken. Hereditary stelt niet teleur. Deze sterke horrorfilm uit 2018 staat nu gelukkig op Netflix. Het verhaal draait om Annie (Toni) en haar gezin. Ze rouwen om het verlies van hun moeder en oma en proberen tegelijkertijd contact te leggen met de paranormale wereld. Je raadt het al, vanaf dat moment wordt de film steeds enger.

8. The Shining

De film The Shining is precies 40 jaar oud en gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. Jack Nicholson speelt de rol van Jack Torrance, een schrijver die kampt met een writer's block. Hij reist met zijn vrouw en zoon af naar een hotel in Colorado. En daar blijkt het te spoken. Daardoor begint Jack door te draaien en de film wordt al snel met de seconde enger. Een klassieker die je zeker eens gezien moet hebben en laat Halloween daar nu een uitstekend moment voor zijn. The Shining staat op Netflix.

9. Supernatural

Supernatural is over het algemeen wat minder bloederig, maar deze serie is zeker eng. In totaal kun je op Amazon Prime Video kijken naar 15 seizoenen. De broers Winchester bestrijden het bovennatuurlijke kwaad in Supernatural. In elke aflevering lossen Dean en Sam een mysterie op. Het is vaak griezelig, maar niet zo eng als veel andere horrorfilms- en series. Heel geschikt als je wel iets spannends wil zien vanavond, maar niet tegen het plafond wil vliegen van de schrik.

10. The Blair Witch Project

Deze film (1999) bekeek ik ooit in de bioscoop en ik kan je vertellen dat de schrikmomenten niet heel goed matchen met een grote bak popcorn. Het enge aan The Blair Witch is dat het nét echt lijkt. Het is gefilmd als documentaire, waarin een paar studenten gewapend met een camera in het bos op zoek gaan naar The Blair Witch. De film was een enorm succes en is super creepy. In het donker kijken voor het grootste schrikeffect. Je kunt de film zien op Pathé Thuis.

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en blogger. Naast schrijven vindt ze het leuk om hard te lopen en de wereld rond te reizen. Of dat nu korte of lange trips zijn,...