Gadgets24.11.2014

Vacu Vin blijft innoveren in de keuken en de bar


Met PopSome Candy & Nuts, de Aerator en de Instant Marineerder

Vacuvin ken je misschien nog wel van het gelijknamige product waarmee je wijn langer kunt bewaren. Het was hun eigen uitvinding, een speciale afsluitstopper en een vacuümpomp om de lucht eruit te halen. Een groot succes en iets wat je in heel veel huishoudens terug kunt vinden.

Maar Vacuvin wil geen ‘one hit wonder’ zijn, een bedrijf dat slechts een innovatief product heeft en innoveert druk verder. Ze blijft daarbij dicht bij de dingen waar ze verstand van hebben: wijn en het bewaren van voedsel.

PopSome

Een open zak snoep of nootjes heeft niet alleen de nare gewoonte om de inhoud door de kast of la te verspreiden, maar door de blootstelling aan de lucht kan de kwaliteit ook snel minder worden. 

Vacuvin heeft de oplossing met de handige Popsome opbergoplossing. Deze doorzichtige bakjes hebben een speciale flexibele afsluitmechanisme die je eenvoudig omhoog trekt waardoor er een kleine opening ontstaat waardoor je eenvoudig een klein beetje er uit kunt halen. Heb je behoefte aan meer dan kan natuurlijk het hele deksel eraf.  

Popsome open
Popsome open

Het mechanisme sluit lichtdicht af en door de doseermogelijkheid is het ook nog eens hygiënischer, er is geen reden om met je handen de nootjes te pakken.

Met een lichte druk sluit je de Popsome weer, kan in de vaatwasser en is beschikbaar in diverse kleuren.

Vacuvin PopSome €7.99

Aerator

Als je naar de Aerator kijkt dan lijkt het wel iets uit een sciencefiction film. Wat het in het echt is, is een apparaat waarmee je meer zuurstof in de wijn kunt krijgen door dat de Aerator zorgt dat de wijn langzamer stroomt en daardoor ook meer zuurstof opneemt. Je plaatst het op de hals van de fles en schenkt zo uit. Als er bezinksel in de wijn zit stroomt dit dankzij de Aerator ook minder snel in je glas.  

Merk je de extra zuurstof in de smaak? Ik persoonlijk niet, maar ik moet zeggen dat ik ook absoluut geen kenner ben en maar een soort wijnbarbaar. Ik begrijp echter dat professionals of echte kenners hier wel een voorstander van zijn. 

Vacuvin Aerator €8.99

De Wijn Aerator zorgt voor meer zuurstof in de wijn
De Wijn Aerator zorgt voor meer zuurstof in de wijn

Instant Marineerder

Vacuvin is begonnen met het vacuüm trekken van flessen. Als je deze technologie eenmaal hebt (met patenten erbij) is het natuurlijk slim om te kijken waar je dit nog meer voor kunt gebruiken. Naast het vacuüm trekken van voorraadpotten brengen ze ook de Instant Marineerder uit. 

Door het vacuüm maken van de container worden de poriën van bijvoorbeeld vlees of vis geopend en wordt de marinade beter opgenomen. Zo kan je in enkele minuten marineren waarbij het ook nog eens beter wordt opgenomen. 

Instant Marineerder (1.3l) € 19,95

marinator
marinator