Skullcandy lanceert duurzame EcoBuds True Wireless oortjes

Skullcandy lanceert duurzame EcoBuds True Wireless oortjes

Vorig artikel Volgend artikel

Skullcandy's nieuwste earbuds, de EcoBuds True Wireless oortjes, lijken goed te scoren als het aankomt op duurzaamheid. Deze nieuwe oortjes zijn gemaakt van 65 procent gerecycled plastic, bevatten 57 procent minder zware metalen en hebben een CO2-voetafdruk die 50 procent kleiner is dan vergelijkbare producten op de markt.

Bovendien zijn ze beschikbaar tegen een fractie van de kosten van een gemiddeld setje earbuds, waardoor geld uitgeven voor iets meer duurzaamheid toegankelijk wordt.

Lithiumbatterijen blijken een van de grootste CO2-vervuilers te zijn

De EcoBuds zijn volgens Skullcandy vanaf het begin ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Door een grondige milieu-impactanalyse uit te voeren, kwam Skullcandy tot de conclusie dat lithiumbatterijen een van de grootste CO2-vervuilers zijn in draadloze elektronica. Daarom hebben de EcoBuds een batterijvrij ontwerp en een totale CO2-voetafdruk van slechts 1.35kg CO2eq, wat neerkomt op een 50% vermindering ten opzichte van andere vergelijkbare producten.

Ondanks het ontbreken van een batterij, bieden de EcoBuds nog steeds een batterijduur van 8 uur, snellaadfunctionaliteit en de mogelijkheid om op te laden via je telefoon.

Skullcandy_Ecobuds_duurzaam
EcoBuds van Skullcandy, duurzaam en betaalbaar

Skullcandy zoekt de uitdaging

Skullcandy daagt de industrie uit om anders te denken over batterijduur en milieuvriendelijke keuzes te maken. De EcoBuds bieden een volledige dag batterijduur zonder overmatige productie van batterijen en zonder concessies te doen aan geluidskwaliteit. Met een compact ontwerp, duurzame componenten en een minimalistisch design zijn de EcoBuds de meest eco-vriendelijke oortjes op de markt, zonder dat dit ten koste gaat van geluidskwaliteit. Een goed alternatief als je geen budget hebt voor de soms extreem hoog geprijsde earbuds van premium merken.

Met technische specificaties zoals meer dan 8 uur batterijduur, snellaadfunctionaliteit en premium geluidskwaliteit, bieden de EcoBuds een complete luisterervaring voor een bijzonder lage prijs.