Zo word je een sushi chef in twee maanden

Zo word je een sushi chef in twee maanden

Vorig artikel Volgend artikel

In Japan duurt het tien jaar voor dat je jezelf officieel een sushi chef mag noemen. Je moet jaren in de leer en Andy Matsuda vond dat dat anders moest. 15 jaar geleden richtte hij The Sushi Chef Institute op, een plek waar non-Japanse mensen in twee maanden de kneepjes van het van kunnen leren.

Weinig ervaring

In twee maanden leer je heel veel over het maken van sushi. Je krijgt een overdosis aan informatie en het is dan ook geen makkelijke opleiding van twee maanden. Je leert hoe je alles moet bereiden, snijden en rollen, maar je leert ook dat je geen voedsel hoeft weg te gooien. Met de restjes worden bijvoorbeeld salades gemaakt. De meeste 'leerlingen' die beginnen aan de opleiding, hebben nog weinig kaas gegeten van het sushi maken.

Check onderstaande video en het water zal je in de mond lopen! Heel interessant om te zien hoe deze mensen het maken van sushi leren van een échte sushi-kenner met jarenlange ervaring.

Of je echt een sushi master in twee maanden kunt worden? Daar valt aan te twijfelen, maar een solide basis heb je in ieder geval wel na het volgen van deze opleiding. Feit is: je zal daarna nog héél veel sushi moeten rollen voordat je jezelf echt een master mag noemen, maar het begin is er in ieder geval wel! Voor de geïnteresseerden: de cursus kost bijna 3.000 dollar. Kost wat, maar dan heb je ook wat!

Tedje van Gils

Tedje is blogger voor Stylecowboys, Dutchcowboys en Travelvalley. Verder is ze tekstschrijver bij Red Banana. Ze is film- en serieverslaafd en houdt van...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies