Beter koken met deze 5 handige tips

Beter koken met deze 5 handige tips

Vorig artikel Volgend artikel

Het is weer tijd voor een artikel waardoor we allemaal nóg beter zullen gaan koken! Afgelopen tijd deelden we al eens vijf basic tips waardoor je beter gaat koken én 5 handige tips voor klunzen in de keuken, maar we zijn natuurlijk nooit uitgeleerd. Vandaag hebben we weer vijf handige tips voor je op een rijtje gezet. Check it out en succes met oefenen!

1. Feta bewaren

Akis vertelt in de onderstaande video precies hoe je het beste feta kaas kunt bewaren. Lijkt moeilijk, is het niet. Je pakt een pot en stopt er vervolgens peperkorrels, een rode peper, koriander, droge oregano en olijfolie in. Vervolgens snijd je de feta in blokjes et voilà!

2. Knoflook snijden

Jamie, the master himself, vertelt in de onderstaande video hoe je binnen een minuut op een handige manier knoflook kunt snijden. Eigenlijk is het heel simpel, het is alleen wel van belang dat je goed op je vingers let. Je zet twee vingers op de knoflook en hakt vervolgens heel snel en met vloeiende bewegingen steeds een stukje van de knoflook af. Simple as that!

3. Oesters openen

Moeite om oesters te openen? Dat snappen wij! Bart legt in de onderstaande video precies uit hoe je dit het makkelijkst kunt doen. Met een speciaal oestermes, een theedoek en een beetje kracht steek je het mes aan de bovenkant van de oester. Vervolgens snijd je naar beneden.

4. Vlees invriezen

Een andere handig tip is hoe je op de beste manier vlees kunt invriezen. Allereerst zet je deze even een tijdje in de koelkast om af te koelen. Vervolgens rol je het vlees in bakpapier en leg je het in de vriezer. Daarnaast is het ook handig om op het bakpapier precies te schrijven wat er in het pakketje zit!

5. Tortilla chips maken

Zelf tortilla chips maken, dat willen we toch allemaal? Katie legt in de onderstaande video precies uit hoe je dit het beste kunt doen. Verwarm de oven voor, besmeer beide kanten van de tortilla wraps met olijfolie en snij deze vervolgens in vierkantjes. Leg ze op de bakplaat en laat ze 6 tot 8 minuten bakken. That's it!

Denise van Kalmthout

Denise studeert communicatie in Tilburg en is blogger voor StyleCowboys. Je kunt haar altijd wakker maken voor een flinke portie sushi, reizen of seri...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies