De redactie van Stylecowboys is te bereiken via redactie@stylecowboys.nl
Maak kennis met Bellofresco. Deze licht mousserende wijnen zijn nog vrij onbekend in Nederland, maar zijn wie weet binnenkort wel de zomerdrankjes van 2016!
Hoge kwaliteit wijn
Een jonge Italiaanse wijnboer Alberto Pezzuoli exporteert onder de naam Bellofresco zijn heerlijke ambachtelijke lambrusco’s én pignoletto uit Emilia-Romagna in Nederland. De wijnen zijn van hoge kwaliteit, droog van smaak en heeft (voor dit type wijn) een hoger alcoholpercentage, namelijk 11,5%. De wijn heeft een speciaal label: D.O.P (Denominazione di Origine Protetta), dat de herkomst van de druiven en het productieproces garandeert. Zo weet je zeker dat je dus goede wijn drinkt. Verder is Bellofresco dus totaal niet te vergelijken met goedkope en zoete lambrusco.
Drie varianten
Bellofresco is verkrijgbaar als Grasparossa (rode lambrusco), Pignoletto (altijd wit) en Rosato (rosé lambrusco). Deze varianten zijn heerlijk puur van smaak en passen bij de meest uiteenlopende gerechten. Wist je trouwens dat in Emilia-Romagna ook gerechten als lasagna, tortellini, mortadella, pancetta en piadina zijn uitgevonden? Een échte fijnproeversstreek dus! Kortom, daar moeten wel goede wijnen vandaan komen.
Attenzione: drink Bellofresco koud en geef de fles(sen) een plek in de koelkast. Robe di Damo uit Haarlem is de Nederlandse importeur van Bellofresco. Bellofresco is alleen online te koop én verkrijgbaar bij de betere horeca.
Cin Cin!
Verder lezen over Food
Lifestyle22.02.2024
4 redenen om dagelijks zink supplementen te slikken
Food14.11.2023
Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur
Lifestyle30.04.2022
Quinta dos Vales The Winemaker Experience of hoe wordt je wijnmaker
Food29.03.2021
Gorillas bezorgt boodschappen binnen 10 minuten
Food08.02.2021
10x energie zonder koffie te drinken
25.01.2021
Diabetes Fonds lanceert uniek programma: binnen 28 dagen fit
Lifestyle21.11.2020
Ben je een wijnliefhebber? Solliciteer dan nu naar de functie van ‘winefluencer’!
Food14.11.2020