De redactie van Stylecowboys is te bereiken via redactie@stylecowboys.nl
Of je nu patat of friet serveert, iedere horecaondernemer heeft een professionele frietsnijder nodig. Zelfgemaakte friet wordt door klanten gewaardeerd en om de aardappels op een snelle en efficiënte manier te snijden, heb je goed materiaal nodig. Er is een behoorlijk ruime keuze in apparatuur. Ben je van plan om binnenkort een (nieuwe) frietsnijder te bestellen? Houd hier dan rekening mee!
1. De dikte van de friet
Wil je friet in verschillende diktes serveren, of heb je genoeg aan een snijder voor het snijden van één frietdikte? Bedenk van tevoren wat je je klanten aan gaat bieden: Franse frietjes, steppegras of dikke (Vlaamse) frieten? Uit 1 aardappel haal je logischerwijs meer dunne dan dikke frieten. Alles onder de 5mm wordt steppegras of strofriet genoemd en dit loopt op tot 12-15mm, wat we Vlaamse friet noemen.
2. Elektrisch snijden of met een hendel
Afhankelijk van het budget en de beschikbare ruimte kies je voor een rvs-patatsnijder met hendel of elektrische frietsnijder. Elektrische snijders zijn prijziger dan de exemplaren die handmatig bediend moeten worden. Het is daarnaast verstandig je van tevoren te bedenken wie de frietsnijder gaat gebruiken en of deze personen voldoende kracht en ruimte hebben deze te bedienen.
3. De ondergrond – het werkblad
Bij de aanschaf van een geschikte frietsnijder is het goed om ook rekening te houden met de ondergrond. Heb je een stabiel werkblad? Er wordt tijdens het snijden behoorlijk wat druk uitgeoefend op het apparaat. Kies voor een tafelmodel met zuignappen als je extra stabiliteit nodig hebt. Er zijn ook speciale wandmodellen en exemplaren voor extra grote frieten op de markt.
4. Alleen friet of ook groente snijden?
Met sommige frietsnijders sla je twee vliegen in één klap omdat je daar ook groentes mee kunt snijden. Hiervoor zijn zwaardere modellen van gietaluminium zeer geschikt, deze zijn ook voorzien van een draaischijf.
5. De friet opvangen
De zorgvuldig gesneden friet moet ergens in opgevangen worden. Dat kan wellicht in een emmer onder het snijrooster, maar dan moet dit wel uit het zicht van klanten staan. Grote hoeveelheden friet zijn op deze manier gemakkelijk te verplaatsen. Voor kleinere hoeveelheden volstaat een (rvs) bak meestal.
Verder lezen over Food
Lifestyle22.02.2024
4 redenen om dagelijks zink supplementen te slikken
Food14.11.2023
Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur
Lifestyle30.04.2022
Quinta dos Vales The Winemaker Experience of hoe wordt je wijnmaker
Food29.03.2021
Gorillas bezorgt boodschappen binnen 10 minuten
Food08.02.2021
10x energie zonder koffie te drinken
25.01.2021
Diabetes Fonds lanceert uniek programma: binnen 28 dagen fit
Lifestyle21.11.2020
Ben je een wijnliefhebber? Solliciteer dan nu naar de functie van ‘winefluencer’!
Food14.11.2020