​5 tips bij de aankoop van een professionele frietsnijder

​5 tips bij de aankoop van een professionele frietsnijder

Vorig artikel Volgend artikel

Of je nu patat of friet serveert, iedere horecaondernemer heeft een professionele frietsnijder nodig. Zelfgemaakte friet wordt door klanten gewaardeerd en om de aardappels op een snelle en efficiënte manier te snijden, heb je goed materiaal nodig. Er is een behoorlijk ruime keuze in apparatuur. Ben je van plan om binnenkort een (nieuwe) frietsnijder te bestellen? Houd hier dan rekening mee!

1. De dikte van de friet

Wil je friet in verschillende diktes serveren, of heb je genoeg aan een snijder voor het snijden van één frietdikte? Bedenk van tevoren wat je je klanten aan gaat bieden: Franse frietjes, steppegras of dikke (Vlaamse) frieten? Uit 1 aardappel haal je logischerwijs meer dunne dan dikke frieten. Alles onder de 5mm wordt steppegras of strofriet genoemd en dit loopt op tot 12-15mm, wat we Vlaamse friet noemen.

2. Elektrisch snijden of met een hendel

Afhankelijk van het budget en de beschikbare ruimte kies je voor een rvs-patatsnijder met hendel of elektrische frietsnijder. Elektrische snijders zijn prijziger dan de exemplaren die handmatig bediend moeten worden. Het is daarnaast verstandig je van tevoren te bedenken wie de frietsnijder gaat gebruiken en of deze personen voldoende kracht en ruimte hebben deze te bedienen.

3. De ondergrond – het werkblad

Bij de aanschaf van een geschikte frietsnijder is het goed om ook rekening te houden met de ondergrond. Heb je een stabiel werkblad? Er wordt tijdens het snijden behoorlijk wat druk uitgeoefend op het apparaat. Kies voor een tafelmodel met zuignappen als je extra stabiliteit nodig hebt. Er zijn ook speciale wandmodellen en exemplaren voor extra grote frieten op de markt.

4. Alleen friet of ook groente snijden?

Met sommige frietsnijders sla je twee vliegen in één klap omdat je daar ook groentes mee kunt snijden. Hiervoor zijn zwaardere modellen van gietaluminium zeer geschikt, deze zijn ook voorzien van een draaischijf.

5. De friet opvangen

De zorgvuldig gesneden friet moet ergens in opgevangen worden. Dat kan wellicht in een emmer onder het snijrooster, maar dan moet dit wel uit het zicht van klanten staan. Grote hoeveelheden friet zijn op deze manier gemakkelijk te verplaatsen. Voor kleinere hoeveelheden volstaat een (rvs) bak meestal.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies