Ferrari

Ferrari is een Italiaans automerk. Het automerk is in 1929 opgericht als raceteam door Enzo Ferrari. In 1947 is Ferrari overgegaan op de productie van legale straatauto's. Ferrari is als automerk altijd betrokken geweest bij de Formule 1 waarin het veel successen heeft behaald. Sinds 1969 houdt Fiat 90% van de aandelen in Ferrari. 

De eerste Ferrari werd in 1947 op de markt gebracht als de Ferrari 125 S. Sinds het eerste jaar van de Formule 1 in 1950 nam Ferrari al deel. Een jaar later won Ferrari de eerste grote prijs dankzij José Froilán González. Het daaropvolgende jaar werd Ferrari met Albero Ascari wereldkampioen. 

Bekende modellen van Ferrari zijn de 458 Spider, de Enzo, de F50 en de 360 Spider.

Er zijn enkele Ferrari winkels waar Ferrari-kleding en fanartikelen gekocht kunnen worden. Deze winkels zijn te vinden in Bologna, Venetië, Rome, Milaan, Las Vegas, New York, Barcelona, Shanghai en Saint-Tropez. Ook is vanaf 2010 het Ferrari World Abu Dhabi pretpark geopend. Hier is een nieuw circuit gebouwd waar vanaf 2009 de grand prix van de Verenigde Arabische Emiraten wordt gereden.