Drone

Een Drone is een onbemand vliegtuig of helicopter zonder een menselijke piloot aan boord. Drones worden meestal bestuurd via een computer in het vliegtuig(je) of via een afstandsbediening vanaf de grond. Inmiddels zijn er heel varianten van een drone en groeien ze snel in populariteit.  

Buiten de militaire toepassingen van drones worden ze vandaag het meest worden geassocieerd met talrijke toepassingen waaronder alle soorten van luchtopnamen, acrobatische camerahoeken voor films, zoek-en reddingsoperaties, het beschermen en tellen van dieren en inspecteren van plekken die moeilijk bereikbaar zijn. Inmiddels worden drones ook ingezet voor het leveren van pakketten of medische voorraden in afgelegen of anderszins ontoegankelijke gebieden. Inmiddels zijn er ook drone-wedstrijden waarbij bijv. in voetbalstadions drones op hoge snelheid een vooraf bepaalde route moeten afleggen. 

Door de populariteit en de toename van drones in de lucht is het te verwachten dat er snel een wetgeving komt over het gebruik van deze onbemande vliegtuigjes.