Kia pakt 5 IF Design Awards en een Gold Award voor de EV9

Kia pakt 5 IF Design Awards en een Gold Award voor de EV9

Vorig artikel Volgend artikel

Kia heeft het goed gedaan op de iF Design Awards van 2024, waarbij maar lieftst vijf van hun recente ontwerpen werden bekroond door het prestigieuze designforum en juryleden.

  • Kia wint vijf iF Design Awards die een scala aan merkproducten, evenementen en communicatiestrategieën omvatten.
  • Het 'Ki' infotainmentsysteem van de EV9 wordt ook erkend voor het op Opposites United gebaseerde ontwerp.
  • Verdere prijzen voor fysieke, digitale en interactieve ontwerpinitiatieven maken het uitzonderlijke resultaat voor het merk Kia compleet.

De nieuwe Kia EV9, winnaar op meerdere fronten, verdiende zelfs de exclusieve Gold Award-status. Deze erkenning, slechts toegekend aan de top 75 ontwerpen wereldwijd, is een duidelijk signaal naar de markt en bevestigt de blijvende impact van Kia's 'Opposites United' designfilosofie.

Lees ook: Designcultuur in Seoul

De Opposites United designtaal, die de spannende contrasten tussen natuur en moderniteit heeft omarmt, biedt Kia's ontwerpers duidelijk een krachtig kader. Het lijkt een soort van toolkit te zijn waarmee zij tot nu toe in staat zijn een unieke mix van strakke, sculpturale vormen en zelfverzekerde geometrie te creëren. Het resultaat: een opvallend eigentijds en tegelijkertijd sereen eindproduct wat een een groot publiek weet aan te spreken.

Kia EV9 wint de felbegeerde 'Gold' award-status

De Kia EV9 breidt de esthetische mogelijkheden van een grote SUV uit en verbetert tegelijkertijd de functionele prestaties. Zijn eigentijdse vormentaal maakt andere grote SUV's ouderwets, terwijl draaibare stoelen op de tweede rij en een verscheidenheid aan kleinere functionele oplossingen het leven aan boord socialer maken! Wie zei dat duurzaam ontwerp niet opwindend kan zijn.."
- Jury iF Design Awards

De iF Design Award-winnaars zijn geselecteerd uit 10.800 inzendingen uit 72 landen, wat de wereldwijde impact van een ontwerp viert.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....