4G: wat kan je er eigenlijk allemaal mee?

Vorig artikel Volgend artikel
4G: wat kan je er eigenlijk allemaal mee?

Mobiel internet gaat de wereld veroveren. Tegenwoordig horen we hierbij steeds meer de term 4G. Dit is snel internet maar wat betekent het nu voor jou als gebruiker?

Vorig jaar zijn de nieuwe frequenties verdeeld onder de grote aanbieders. KPN is de eerste provider die aan de slag is gegaan met het uitrollen van 4G. Eind 2013 is er al een dekking van 80%. 4G klinkt natuurlijk leuk, snel mobiel internet, maar wat kun je er allemaal mee?

Domotica
Niet alleen voor streaming is een goede en snelle verbinding belangrijk. We gaan steeds meer gadgets bedienen vanaf onze mobiele telefoon. Ook bediening van verschillende "online-connected" apparaten in huis vinden steeds meer hun bekendheid. Zelf bedien ik het complete huis vanaf mijn smartphone. Met een snellere verbinding zou dit nog sneller en beter gaan. Hierdoor wordt de gebruikerservaring een stuk hoger.

Streamen
Woorden als ‘cloud’ en ‘streamen’ horen we steeds meer de afgelopen jaren. Tegenwoordig worden zaken als muziek luisteren en video’s bekijken steeds vaker online en buitenshuis gedaan met diensten als Spotify en YouTube. Om dit te kunnen doen is er een stabiele internetverbinding nodig, die inmiddels in de meeste huishoudens wel aanwezig is. Maar als het om mobiel internet gaat, is dat nog wel eens anders. De huidige verbindingssnelheid kan het wel aan maar alleen onder optimale omstandigheden. Doordat deze verbinding niet altijd stabiel is vallen streams vaker weg. Met 4G is er meer bandbreedte beschikbaar en kun je veel beter streamingdiensten binnenhalen met betere kwaliteit. Alleen al daarvoor zou 4G een ‘must’ zijn...

Social Media
Facebook, Twitter, Vine, Instagram en Google+, het zijn zomaar een aantal sociale diensten die je in staat stellen, naast een statusupdate, ook allerlei media te delen op het wereldwijde web. Of het nu een foto is van jouw zelfgemaakte focaccia met gerookte zalm en roomkaas, of een instructievideo hoe je dit recept moet maken, met de smartphones en tablets van tegenwoordig is het gemakkelijk vast te leggen. Natuurlijk wil je dit delen met je vrienden (en onbekenden). Als er geen WiFi-verbinding in de buurt is, is het natuurlijk tergend langzaam, of misschien wel onmogelijk een filmpje te delen met de rest van de wereld. Ook hier brengt 4G een verbetering. Ben je buitenshuis, dan zorgt deze snelle verbinding voor optimale mogelijkheden als het gaat om het delen van content.

Sneller browsen
Stel je voor je loopt door de stad en ziet een leuke gadget, maar je wilt toch even online checken of deze niet ergens anders goedkoper is. Of wellicht een aantal reviews lezen. Ook hier helpt 4G. Doordat de verbinding vele malen sneller en stabieler is, worden websites sneller geladen en is de data sneller beschikbaar. Ook bij het downloaden van een app van 20MB is de snelheidswinst aanzienlijk vergeleken met 3G.

Stylecowboys ontvangt voor dit bericht een financiele bijdrage.