Barbecue voor de bourgondiër!

Vorig artikel Volgend artikel

Het is lente! Nu de klok is verzet worden de avonden langer. Dit betekent voor veel mensen dat de barbecue weer uit de schuur gehaald kan worden. Buiten koken is al jaren hot! Er zijn complete buitenkeukens verkrijgbaar waar je zowel in de zomer als in de winter kunt koken. Uit onderzoek van Barbecook blijkt dat we in Nederland gemiddeld negen maal in de periode april tot en met september barbecueën. Deze cijfers staan in schril contrast met bijvoorbeeld Noord-Amerika of Australië. Barbecueën is daar een echte ‘way of life’ . In die landen is men immers meerdere keren per week buiten aan het grillen.

Barbecue voor de bourgondiër!

Mijn persoonlijke voorkeur heeft toch nog altijd het barbecueën op houtskool. Dit heeft enerzijds te maken met een stuk beleving. Anderzijds vind ik het doorgaans ook veel lekkerder. Uit onderzoek van Barbecook blijkt dat houtskoolbarbecues verreweg het meest populair zijn. Bijna de helft van Nederland (49%) geeft de voorkeur aan het oorspronkelijke barbecueën. Van de Nederlanders barbecuet 27% elektrisch en gebruikt 24% een gasbarbecue.

Ik kwam deze Major Chili houtskoolbarbecue van Barbecook tegen. Deze houtskoolbarbecue is verkrijgbaar in de kleuren oranje, blauw en groen. Met deze Major Chili  kun je het vuur eenvoudig onder controle houden door de regelbare luchttoevoer. De barbecue kun je snel (na ongeveer 15 minuten) aanmaken dankzij het QuickStart-systeem. Met dit aanmaaksysteem heb je dus geen (chemische) aanmaakblokjes meer nodig. Wat ook prettig werkt is dat je het vuur eenvoudig kunt  reguleren met de knop aan de buis. Staat de barbecue ‘open’ dan wordt het vuur krachtiger, door te sluiten wordt het vuur getemperd. Wat op zich ook handig is, is dat wanneer je de ‘voet’ van de Major Chili vult met water deze extra stabiel staat. Mocht de barbecue onverhoopt omvallen wordt de barbecue direct gedoofd.
 
Barbecook heeft uiteraard ook een bijpassende spatel, vork en tang. Voor het bereiden van een hele kip, pizza of toast gebruik je de Dome. Dat is een warmtereflecterende kap die je eenvoudig op de houtskoolbarbecue bevestigt. Kip gaart rondom en de kaas op je pizza smelt. De hittereflector zorgt voor gelijkmatige garing en in tegenstelling tot een gewoon deksel, houd je dankzij de half open Dome zicht op de vorderingen van de gerechten.
 
Laat de heerlijke lente en zomeravonden maar komen!

Onno Rompa

Onno is blogger op DutchCowboys, Travelvalley en StyleCowboys. Onno schrijft over technologische innovaties en trends en ontwikkelingen op het gebied van...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies