Veel nieuwe Sony producten op CES 2011

Vorig artikel Volgend artikel
Veel nieuwe Sony producten op CES 2011

Sony introduceert tijdens CES 2011 veel nieuwe producten, waarbij de nadruk ligt op uitgebreide internettelevisie-mogelijkheden binnen het BRAVIA-assortiment. Nieuwe Blu-ray Home Cinema-systemen, Handycam camcorders met geïntegreerde projector, filmische 50p opname en ingebouwde GPS en' s werelds eerste 3D-camcorder voor consumenten in "Double Full HD". De nieuwe Sony Bloggie HD-camera met 3D, PlayStation3-toepassing voor videobeheer en -weergave , vier nieuwe digitale Cyber-shot-camera's die foto's van DSLR-achtige kwaliteit en Nieuwe VAIO notebooks.
De belangrijkste kenmerken op een rij.

Monolithic televisies

Sony_BRAVIA

Monolithic televisies

De nieuwe tv's van Sony worden gekenmerkt door meer internetfuncties en internetcontent, slimme aansluitmogelijkheden en een betere 2D- en 3D-weergave. In 2011 worden de geïntegreerde Wi-Fi-aansluitmogelijkheden uitgebreid naar heel het assortiment – van de filmische HX920 en de slanke en stijlvolle NX720 tot de EX320, de ideale kleine tv, met Full HD beeldkwaliteit en Internet TV voor gebruik in de slaapkamer of in de keuken. Door een optionele Skype-camera en microfoon aan de nieuwe Internet TV's toe te voegen, zijn via internet gratis spraak- en video-oproepen uit te voeren met behulp van Skype. Het nieuwe assortiment omvat andere slimme functies, zoals directe opname (via usb) naar een externe harde schijf. Via de Electronische Programma Gids zijn uitzendingen gemakkelijk op te nemen. Bekijk nu tv-programma's die je anders misschien mist, zelfs van HD-kanalen. Voor de 2011 modellen zijn gratis iPhone- en Android-applicaties te verkrijgen die je smartphone in een tv-afstandsbediening kunnen veranderen.

Met een scherper, helderder 3D-beeld in Full HD met minimale bewegingsonscherpte zijn BRAVIA 3D tv's, zoals de EX720, een perfecte manier om het hele gezin te laten genieten van 3D. De Sony 3D Active Shutter-bril is bij de nieuwe modellen via usb oplaadbaar en wordt gekenmerkt door een nieuw en licht ontwerp voor een comfortabeler gevoel. Tenslotte zijn alle 2011 BRAVIA-modellen Ziggo Ci+ gecertificeerd.

Home cinema-systemen

Home-Cinema

Home cinema-systemen

Blu-ray Disc-systemen bieden nog meer online en 3D-entertainment. Nu alle Blu-ray home cinema-systemen en de meeste Blu-ray spelers uitgerust zijn met 3D en omdat er in 2011 meer 3D-films worden uitgebracht, is een 3D Blu-ray speler, zoals de BDP-S480, een ideale manier om 3D-beelden thuis te bekijken. De Blu-ray speler zoals de BDP-S580 is uitgerust met ingebouwde WiFi, dus je kan verbinding maken met internet of je thuisnetwerk zonder gedoe met kabels.

Andere Blu-ray spelers, zoals de BDP-S380, zijn Wireless LAN Ready. Sluit eenvoudigweg een optionele usb WiFi adapter aan en je bent klaar om te genieten van de eenvoud van een draadloze aansluiting. Home cinema-systemen, zoals de BDV-E780W en BDV-E980W, bieden een nog uitgebreidere draadloze oplossing met ingebouwde WiFi en draadloze achterspeakers die een surround sound geven zonder interieurverstorende draden.

Met gratis iPhone en Android apps kan je zelfs je smartphone als afstandsbediening gebruiken om bijvoorbeeld de instellingen van je Blu-ray-speler aan te passen, als toetsenbord als je online gaat of om te zoeken met de uitgebreide zoekmogelijkheden.

Zoek online video’s met de Bravia Internet Video Cross Search of zoek naar gerelateerde informatie op Twitter of Wikipedia. Met Video Search heb je snel en gemakkelijk toegang tot de Gracenote-database, waar je informatie kan vinden over hetgeen je aan het bekijken bent.

Cyber-shot foto camera's

DSC-W530_roze-schuin

Cyber-shot CCD-sensor

Het nieuwe Cyber-shot assortiment komt in twee groepen, de modellen met een CCD-sensor en die met een Exmor R CMOS-sensor. De Cyber-shot-modellen zijn allen uitgerust met een CCD-sensor van 16,1 megapixels, Sweep Panorama en de Intelligent Auto-modus die automatisch de instellingen aanpast voor betere resultaten in welke opnamesituatie ook.

De Cyber-shot T-reeks combineert digitale beeldvormingsfuncties met een uiterst slank, aantrekkelijk design. De Cyber-shot T110 heeft een groot lcd-scherm van 7,5 cm (3 inch) en biedt 720p HD-video-opname. Ook de compacte Cyber-shot H70 is uitgerust met een groothoeklens van 25 mm met een krachtig zoombereik van 10x wordt aangevuld met 720p HD-video-opname en Optical SteadyShot. De compacte, kleurrijke Cyber-shot J10, is uitgerust met een omvangrijk interngeheugen van 4 GB om al je opnames op te slaan, en biedt een handige usb-arm die netjes in de camera opgeborgen zit.

TX10_sfeer_allcolors

Cyber-shot
Exmor R CMOS-sensor

Dan de camera's met een 16,2 megapixels Exmor R CMOS-sensor, de DSC-TX10, DSC-HX7V, DSC-WX10 en DSC-WX7 zijn uitgerust met indrukwekkend mooie 3D-foto's en kan Full HD-video-opnames van hoge kwaliteit maken. Tevens 's werelds eerste compacte, digitale camera's met 3D Still Image-modus, om met behulp van slechts één objectief en één beeldsensor 3D-opnames te maken.
De modellen DSC-TX10, DSC-HX7V, DSC-WX10 en DSC-WX7 nemen haarscherpe video's op bij 50i in 1080 resolutie - AVCHD.

Er zijn aparte knoppen voor het maken van video-opnames en foto's, en de 'Dual Rec'-modus maakt het mogelijk om heldere foto's te maken, zonder de lopende video-opname te onderbreken. (Dual Rec wordt niet ondersteund in de 50p-modus)

De Cyber-shot HX7V heeft een Sony G-objectief met 10x optische zoom in een compacte camerabehuizing en biedt een geïntegreerd gps-systeem en kompas, waarmee de locatie van de foto's en de richting waarin ze genomen zijn, geregistreerd kan worden. De WX10 is uitgerust met een helder 7x F2.4-groothoekobjectief van 24 mm en de functie voor snelle, lineaire scherpstelling. De DSC-WX7-camera heeft een 5x-groothoekobjectief van 25 mm om de perfecte groepsopname te maken of een landschap perfect vast te leggen.

De modellen DSC-TX10, DSC-HX7V, DSC-WX10 en DSC-WX7 hebben een verbeterde HDR-functie (HDR = High Dynamic Range).

De TX10 is tot op een diepte van 5 meter waterdicht, waarmee je onder water foto's en inclusief panoramische foto's, en 1080i-Full HD video opnames kan maken. Schokvast en stof- en vorstvrij, en heeft een touchscreen van 7,5 cm (3 inch).

Handycam camcorders en Bloggie 3D HD

main-3-HDR-TD10E-sfeer-3dkind

3D Double Full HD Handycam

Het grote Sony nieuws vanaf de CES 2011 is wel de HDR-TD10E, 's werelds eerste 3D-camcorder voor consumenten in "Double Full HD". Deze 3D camcorder maakt gebruik van twee Sony G-objectieven, twee "Exmor R" CMOS-sensoren en een dubbele "BIONZ"-beeldprocessor. De zelf opgenomen 3D-beelden worden in 3D afgespeeld op het haarscherpe 3,5 inch Xtra Fine 3D LCD-touchscreen (zonder 3D bril). Andere functies zijn 10x optische zoom met Optical SteadyShot (Active Mode, 10 x effectiever) en iAUTO in 3D-modus. De HDR-TD10E heeft een flashgeheugen van 64 GB.

PJ10-Projectie-BAR

Ingebouwde projector

De handycam HDR-PJ50VE, HDR-PJ30VE en de HDR-PJ10E, hebben een ingebouwde projector, In het lcd-scherm van 3 inch is een projector ingebouwd, waardoor de camcorder ondanks zijn compacte afmetingen de mogelijkheid biedt om zelf gemaakte video's en foto’s tot 60 inch (ongeveer 160 cm diagonaal wanneer op 6 m afstand geprojecteerd wordt) op muren, plafonds of andere objecten met effen oppervlak te projecteren. Stereoluidsprekers met Clear Phase en een digitale S-Master-versterker produceren een helder, dynamisch geluid en bieden, in combinatie met de geïntegreerde projector, een volledig nieuwe en ultieme manier om van je eigen video's te genieten. Dit alles zonder een aansluiting op een HD-TV tot stand te moeten brengen. De HDR-PJ50VE heeft een ingebouwde harde schijf van 220 GB, de HDR-PJ30VE een flashgeheugen van 32 GB en de HDR-PJ10E een flashgeheugen van 16 GB.

De HDR-CX700VE heeft een flashgeheugen van 96 GB, G-groothoeklens, Optical SteadyShot met Active Mode, Highlight Playback, gezichtsherkenning, iAUTO. Bovendien beschikt deze camcorder over verschillende nieuwe technologieën, zoals 50p/25p-opname. De HDR-CX360VE, met een flashgeheugen van 32 GB en geïntegreerd GPS om bestemmingen op een kaart te traceren, met een ingebouwde GPS-antenne en digitale NAVTEQ-kaarten.

SX85E-zilver-LCD

SD assortiment

Naast het HD assortiment is er ook nog een SD assortiment gepresenteerd. Sony breidt zijn Standard Definition-assortiment uit met drie nieuwe modellen met een flashgeheugen van maximaal 16 GB, waaronder de DCR-SX85E met 16 GB, de DCR-SX65E met 4 GB en de DCR-SX45E die door het gebruik van een losse geheugenkaart een capaciteit op maat mogelijk maakt. Deze modellen zijn uitgerust met functies die in heel het assortiment zijn terug te vinden, zoals een ingebouwde usb-kabel en PMB Portable-software, een breed lcd-aanraakscherm van 3 inch (resolutie van 230 000), SteadyShot-beeldstabilisatie met Active Mode, Direct Copy, een Carl Zeiss-objectief, een automatische objectiefkap, iAUTO en Extended Zoom. Ze maken ook gebruik van 60x optische zoom, gezichtsherkenning en een ingebouwde videolamp. De modellen DCR-SX65E en DCR-SX45E zijn verkrijgbaar in de kleuren blauw, zwart, rood en zilver.


main-MHS-FS3_schuinvoor

Bloggie 3D

Tenslotte twee nieuwe Bloggie HD-cameramodellen, met de Bloggie- en Bloggie 3D-modellen kan je alle momenten vastleggen in Full HD 1920x1080 mp4-video en 5 megapixels foto's en zijn ook uitgerust met SteadyShot-beeldstabilisatie,. Een lichtgevoelige Exmor CMOS-sensor voor hoge resolutie video's en foto's met minder ruis, zelfs in moeilijke lichtomstandigheden. Dual Record om tijdens het filmen ook foto's te kunnen nemen. De Bloggie 3D (MHS-FS3), is een HD 3D-zakcamera, met twee ingebouwde objectieven, twee beeldsensoren, een stereomicrofoon en een ingebouwde LED-lamp om 3D- of 2D-video-opnamen en foto's te maken. De zelf opgenomen beelden kunnen in 3D (zonder 3D-bril) op het 2,4 inch lcd-scherm van de camera of op een 3D LCD TV mét 3D-bril.

PlayStation3 en Vaio Notebooks

Filmy

PlayStation3

Sony introduceert Filmy, een toepassing voor de PlayStation3, waarmee AVCHD-video's in High Definition kwaliteit zijn te beheren en weer te geven. De toepassing is half februari 2011 verkrijgbaar als een proefversie en een betalende versie via PlayStation Store.
Wanneer de PS3 aangesloten is op een tv, kunnen gebruikers AVCHD-video's die opgenomen werden met Handycam of Cyber-shot.

F_Black_Close_lg

VAIO F-serie

De nieuwe VAIO F-laptop brengt 3D-wereld tot leven,  met handige 3D-knop. Met een Active Shutter-3D bril zijn films, games, video's en panoramische foto's in 3D te ervaren. Het Full HD VAIO Display Premium-scherm van 16,0" (40,6 cm) realistisch surround sound met S-force 3D en Inbox-basreflexluidsprekers en een snelle overdracht van gegevens met USB 3.0 maken de F-reeks indrukwekkende laptops. De nieuwe VAIO F-reeks heeft een  krachtige Intel Core i7-processor, twee usb 3.0-poorten, Bluetooth 3.0, 8 GB DDR3 1333 Mhz SDRAM, NVIDIA GeForce GT540M grafische kaart met 1 GB DDR3 VRAM en DirectX 11-ondersteuning, Blu-ray Disc-drive, WLAN 802.11b/g/n, HD-webcamera met Exmor-technologie en Windows 7 Home Premium (64 bits).

YB_PINK__lg
VAIO Y-serie

De nieuwe Sony VAIO Y-serie biedt compacte, lichte laptop. Draagbare notebooks van 11,6" (29,4 cm) met lange batterijduur. Met een gewicht van 1,5 kg heeft deze notebook een batterijgebruiksduur van 6 uur. De geïntegreerde MOTION EYE-webcam en microfoon maakt videoconferencing of internetchats met eenvoudiger. De nieuwe Y-reeks is verkrijgbaar met een keuze aan CPU- en systeemconfiguraties De Intel Core i3-processor (Intel Core i3-380UM 1,33 Ghz) van deze notebook wordt aangevuld met een harde schijf tot 500 GB en een RAM tot 8 GB, om moeiteloos aan multitasking te doen met Windows 7 Professional (64 bits). Het draagbare YB notebook, combineert AMD Dual-Core Processor E-350 met AMD Radeon HD 6310 discrete grafische kaart, heeft 2 GB DDR3 1066 Mhz SDRAM (max. 4 GB) WLAN 802.11b/g/n; Bluetooth 2.1; Hi-Speed USB 2.0 (x3); MOTION EYE digitale camera en Windows 7 Home Premium (32 bits)

Voor meer informatie over de nieuwe Sony producten kijk je op http://sony.nl

Jöran Maaswinkel

Jöran Maaswinkel is cameraman/editor/regisseur en freelance fotograaf. Meestal is hij achter de schermen te vinden om andere beter in de spotlights te...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies