Sfeerverlichting voor thuis met AppLamp

Vorig artikel Volgend artikel

Domotica past perfect op StyleCowboys. Daarom is het dan ook interessant om te zien dat in de afgelopen maanden hebben verschillende lichtfabrikanten pakketten op de markt gebracht waarbij het mogelijk is om verlichting te bedienen met je smartphone. Zo bracht AppLamp onlangs verschillende producten uit die wij mochten testen.

Sfeerverlichting voor thuis met AppLamp

LED Lamp

App lamp heeft momenteel twee verschillende LED lampen. Zo kan met de MultiColor LED Lamp iedere gewenste kleur gekozen worden. Dual White geeft de mogelijkheid om variabel in te stellen van koel wit naar warme sfeerverlichting.

bulb_full_color

De Multicolor LED lamp heeft een full color RGB en via de afstandbediening of app kan er gekozen worden uit meer dan 2000 standen en 20 kleur effect modi. De LED lamp heeft het energie label A.

Ook de Dual White draagt het energie label A. Via de verschillende instellingen kan er gekozen worden voor 3000K warm wit tot 6500K daglicht.

Beide lampen hebben meer dan 50.000 branduren en gebruiken maximaal 7.5 watt energie.

white_compo

Via een apart aan te schaffen convertor passen de lampen op vrijwel elk armatuur. Wel zorgt dit ervoor dat de lamp iets verder uitsteekt. Houdt hier dus rekening mee wanneer de convertor gebruikt wordt en er bijvoorbeeld nog een kap over de lamp geplaatst wordt.

De lampen geven helder licht en voelen solide aan. Bij het indraaien van de lamp hoef je dan ook niet bang te zijn dat er bijvoorbeeld iets stuk gaat. 

MultiColor LED strip

De MultiColor LED strip geeft je de mogelijkheid om een ruimte op een aparte manier van licht te voorzien. De strip kan bijvoorbeeld gebruikt worden bovenlangs een gordijn of onder de keukenkastjes.

startkit_ledstrip

Net als bij de Multicolor LED lamp kan er bij de LED strip gekozen worden uit meer dan 2000 standen en 20 kleur effect modi. De gebruikte LEDs zijn full RGB en verbruiken per meter 14 watt. Ook de strip krijgt het energie label A.
 
Bediening
 

De verschillende producten van AppLamp zijn eenvoudig te bedienen met de afstandbediening of via de gratis iOS/Android app. Op deze manier kun je feilloos kiezen voor de gewenste kleur of programma.

Door de grote hoeveelheid standen is het soms even zoeken op de afstandbediening maar na een aantal malen wordt duidelijk hoe het gewenste resultaat bereikt kan worden. Daarnaast is het kinderspel om de juiste kleur te kiezen of om een bepaald programma te doorlopen.

applamp-touch-remote-full-color

Bij gebruik van de afstandbediening of de app merkte ik dat ik makkelijker de afstandbediening pak om snel even het licht te veranderen. Bij gebruik van de app zit er toch altijd vertraging in het opstarten.

 
Eindoordeel

De verpakking valt voor een StyleCowboy ietwat tegen. Gelukkig heeft het bedrijf al toegezegd hier verder naar te kijken.  Momenteel wordt er gebruik gemaakt van witte doosjes zonder opdruk. Gelukkig is de inhoud belangrijker dan de verpakking.

Het product is compleet voor een aantrekkelijke prijs. De installatie verloopt bijzonder soepel en door de apart aan te schaffen convertor past de MultiColor of Dual White LED lamp in vrijwel iedere bestaande lamp.

De koppeling met de afstandbediening of met de Wifi-controller is zeer eenvoudig en gemakkelijk te doorlopen. Voordat je het weet voorzie je je woonkamer van een leuk kleurtje.

De verschillende Applamp producten zijn te bestellen via www.applamp.nl

Verdere ontwikkelingen

De MultiColor LED lamp kan niet echt helder wit licht uistralen. Hier zal met RGBW LED lamp echter verandering in worden gebracht. De RGBW lamp krijgt extra LED's waardoor deze lamp ook echt wit tot warm wit licht kan geven. 

Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een plafond inbouw spots die gelijk op het stroomnet kunnen worden aangesloten. Dit is vrij uniek omdat bij veel andere systemen nog aparte dimmers en voedingen aangeschaft dienen te worden. Deze Dual White plafond spot zal vanaf 11 juli als 6 en 12 watt verkrijgbaar zijn. 

Als laatste wordt er hard gewerkt aan het gebruik van zones voor de Full Color lampen. De Dual White lampen maken al gebruik van zones. Hierdoor wordt het mogelijk om lampen aan een bepaalde zone toe te wijzen. Zones kunnen apart van elkaar worden bestuurd waardoor er verschillende kleuren per zone ingesteld kunnen worden. 

Het review model werd ter beschikking gesteld door AppLamp.nl

Arvid Bux