Sonos Sub mooi Design maar....

Sonos Sub mooi Design maar....

Afgelopen week was ik in de gelegenheid om kort de nieuwe Sonos Sub te bekijken en beluisteren. De nieuwe Sonos Sub stond opgesteld in een appartement in Amsterdam en was vergezeld van twee Play:3's. Een ideale opstelling om te beluisteren wat de nieuwe telg van Sonos is huis heeft.

Design
De Sonos Sub zal vanaf 19 juni in de winkel liggen. In eerste instantie brengt Sonos alleen de zwarte pianolak uitvoering op de markt voor € 699. Later dit jaar (oktober) zal er ook nog een matte versie komen voor € 599.

De Sonos Sub in pianolak uitvoering ziet er strak uit, een icoon voor je woonkamer. Een nadeel van de pianolak uitvoering is deze behoorlijk gevoelig is voor stof en vingers.

Sonos Sub -SC 3

De Sonos Sub kun je rechtop plaatsen maar je kunt hem ook plat neerleggen om uit het zicht, bijvoorbeeld onder de bank, te plaatsen. Hiervoor zijn extra voetjes bijgeleverd zodat de Sub niet beschadigt.

Het gat in de midden bevat twee Sub's die tegenover elkaar staan waardoor er geen resonantie optreedt. Ook als je het volume flink opschroeft, voel je geen trillingen.

Sonos Sub -SC 7

Geluid
Bij een Subwoofer gaat het natuurlijk om het geluid, een aanvulling voor de lage tonen op je bestaande speakers en afgestemd op het geheel. Sonos regelt softwarematig de afstemming zodat je zelf weinig hoeft te doen. De enige instelling die je door moet lopen is een keuze voor de fase. Je moet kiezen tussen A, B of geen verschil. Hoor je bij A het geluid het hardst dan kies je A etc. Daarna kun je het volume regelen, maar dat kun je later in je zone ook nog aanpassen. Meer is het niet.

De Sonos Sub voeg je toe aan een Zone/Ruimte. Wij hadden hem toegevoegd aan de Woonkamer waar twee Sonos Play:3 staan.

De Sonos Sub klinkt superstrak. Afhankelijk van je wensen kun je hem eenvoudig  harder of zachter zetten voor meer bass wat je juist mist bij bijvoorbeeld de Play:3. Eerder schreven we al een review over de Play:5 en de Play:3 waarbij de laatste het toch moest ontgelden op het gebied van de sound. Met een Sonos Sub erbij is dat opgelost.

Prijs
Het design is mooi en hij klinkt zeker goed maar verantwoordt dat de prijs? € 699 is wat mij betreft aan de hoge kant. Als je namelijk een compleet muzieksysteem van Sonos wil kopen, wordt het toch een flinke prijs.
Als voorbeeld: 2x Sonos Play:3 en 1x Sonos Sub kost dan toch € 1.297. Je hebt dan een goed muzieksysteem met het grote voordeel van streaming muziek via je computer, tablet of smartphone. Dit was twee jaar geleden nog het unieke van Sonos maar wordt intussen ook door andere fabrikanten verkocht. Dat wordt dus voor Sonos een ander verhaal. We kunnen kiezen en dus wordt de prijs, ook bij Sonos, steeds belangrijker.

Conclusie
Design, sound en prijs, het heeft allemaal met elkaar te maken. De Sonos Sub klinkt als een klok maar een totaalsysteem krijgt zo wel een fors prijskaartje. Heb je al een Sonos Play:3 of Play:5 dan is het een logische volgende stap maar ik zou even wachten op de matte versie van de Sonos Sub. Deze is minder gevoelig voor stof en ook nog een € 100 goedkoper.

Voor meer specificaties kun je hier kijken of op de site van Sonos.

UPDATE: kijk hier voor een review van cowboy Arvid

Sonos Sub -SC 1

Sonos Sub -SC 4

Sonos Sub -SC 5

Sonos Sub -SC 6

Reacties (5)

 

  • Frederik

  Als ik de foto's bekijk vind ik de afwerking niet helemaal top. De overgang van de twee blinkende vlakken verloopt korrelig. Daarnaast is de prijs inderdaad veel te hoog voor de specificaties die je krijgt. Ze zullen het anders moeten aanpakken als ze grip op de markt willen behouden!

  Di 29 mei 2012, 09:46


 • @frederik
  Het is mij niet opgevallen dat het korrelig was. Ik denk dat het stof is en reflectie van iets.

  Di 29 mei 2012, 09:51


  • koesper

  Blijft een mooi systeem, maar erg aan de prijs.

  Hoop wel dat ze eindelijk eens de 65000 tracks limiet oplossen!

  Di 29 mei 2012, 10:30


  • Frederik

  @Harold, als je de voorlaatste foto bekijkt zie je dat het plastic eigenlijk door de plooiing eigenijk meer gecompressed is. Daardoor krijg je in de plooi een een waas die plastiekerig lijkt. Dit zul je waarschijnlijk niet zien als hij mat is. ;)

  Di 29 mei 2012, 10:34


  • Ronald Raadsheer (amsterdam)

  Helaas een zeer grote gap in de SONOS software...Indien u 4 stuks PLAY 5 of andere SONOS speakers in 1 en dezelfde ruimte hebt staan samen met de SONOS Sub, kunnen er slechts max. 2 speakers op de Sub gecallibreerd worden (!) de andere 2 speakers kunnen alleen als groep gekoppeld worden. In de praktijk betekend dit voor 2 speakers een TOTAAL andere klankkleur. Ik heb SONOS NL hier op gewezen. Helaas heeft men hier de focus op verkoop. Op dit software probleem heb ik geen net antwoord van ze gekregen. HEEL vreemd, want we praten hier wel over een Sub van 699,00 die niet softwarematig aan 4 stuks PLAY5 (elk 399,00) als geheel gekoppeld kunnen worden...(!). Ik heb dit in de praktijk uitvoerig getest. Ik kan u vertellen; het verschil is beschamend groot. Deze software moet echt worden aangepast. Veel mensen hebben een grote woonkamer met meer dan 2 speakers.....

  Wo 6 nov 2013, 11:35

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines