Review Sonos en Spotify, de ideale Muziekcombinatie

Review Sonos en Spotify, de ideale Muziekcombinatie

Sinds enkele maanden ben ik in het bezit van een Sonos S5 player en een Spotify premium account. Op zich niet iets om nu gelijk van ondersteboven te geraken, maar ik merk dat er best wat mensen zijn die de muziekdienst en het audiosysteem niet of nauwelijks kennen terwijl de twee, in mijn optiek, een ideale combinatie zijn als je graag en vaak naar muziek luistert.

Voor diegenen die niet precies weten wat Spotify is, volgt een korte uitleg.
Spotify is een streaming muziekdienst waarbij je muziek kunt beluisteren zonder dat je een liedjes of album hoeft te downloaden. Om van Spotify gebruik te kunnen maken moet je het programma installeren en vervolgens krijg je toegang tot meer dan 13 miljoen liedjes.

Spotify heeft drie soorten abonnementen:

 • Spotify Open: deze is gratis, je hebt maandelijks maximaal 20 uur toegang om muziek te beluisteren met daar tussendoor reclameboodschappen. 
 • Spotify Unlimited: kost 4,99 euro per maand, via je computer kun je ongelimiteerd en zonder reclame muziek en internetradio beluisteren
 • Spotify Premium: kost 9,99 euro, met dit account kun je bovenop het “Unlimited” account ook je muziek en afspeellijsten op je telefoon of tablet beheren en beluisteren. Ook als je geen internetverbinding hebt kan je d.m.v. de “Offline mode” toch je muziek beluisteren. Sinds kort kun je met het Spotify “Premium” ook hele playlisten kopen en syncen met je iPod.

 • Je kan Sonos alleen icm het Spotify Premium account gebruiken!


Tip: Mocht je trouwens leuke Spotify playlists zoeken, neem dan eens een kijkje op hotspotify.com van de Nederlander Vincent Snijder (@vincsie).

Na wat zoeken en rondmailen, werd ik op het systeem van Sonos gewezen. Dit draadloze multiroom audiosysteem werkt naast je bestaande muziekbibliotheek ook met Spotify (premium). Sonos stelt je in staat om vanuit één centraal punt draadloos naar muziek te luisteren in één ruimte of in meerdere ruimtes. Je kunt muziek afspelen die je al hebt of een eindeloze hoeveelheid nummers en radiostations streamen vanaf het internet. Het is een draadloos muzieksysteem voor meerdere kamers dat zijn gelijke niet kent.

Sonos family
Sonos heeft daarvoor verschillende oplossingen.

De kant en klare ZonePlayer S5: een glashelder audiosysteem dat alleen een netsnoer nodig heeft om muziek te luisteren.

De ZonePlayer 120 heeft een geïntegreerde geavanceerde digitale versterker die zorgt voor een superieur geluid in elke kamer. Je hoeft alleen maar een favoriete paar luidsprekers erop aan te sluiten.

Met de ZonePlayer 90 kun je al je muziek overal in huis afspelen via alle geluidsapparatuur die je al hebt, de receiver van je home-cinema, stereo-installatie, luidsprekers met eigen versterker en meer.

Tenslotte heeft Sonos de ZoneBridge, deze "brug" zorgt voor een snelle installatie van je Sonos-systeem. De ZoneBridge is een alternatief voor als je in huis geen ethernetbekabeling wilt hebben. Je sluit de ZoneBridge aan op je breedbandrouter en het eigen gesloten draadloze SonosNet-netwerk wordt onmiddellijk geactiveerd.

Hoewel ik wel gelijk moet toegeven dat Sonos niet het goedkoopste audiosysteem heeft, is het zeer gebruiksvriendelijk in installatie en gebruik. Tijdens de installatie heb ik letterlijk 3 knoppen ingedrukt om de software op m’n computer draadloos te laten connecteren met de ZoneBridge en de ZonePlayer S5. Binnen een minuut kwam er muziek uit het systeem. Bij het aankoppelen van een tweede of derde ZonePlayer hoef je slechts twee knoppen in te drukken op elke ZonePlayers en je hebt muziek in de betreffende ruimte.
Sonos-iPad
Nadat je alle ZonePlayers aan het draadloze SonosNet-netwerk heb gehangen, kun je door middel van software op je computer, iPad, iPhone, Android tablet of smartphone je muziek organiseren en afspelen. In de Sonos controllersoftware kun je naast muziek van je NAS systeem of iTunes library ook de connectie met Spotify Premium maken waardoor je op je Sonos systeem eindeloos muziek kunt luisteren.

Verder kun je met de controllersoftware ook regelen waar je welke muziek wilt horen en het volume regelen. Het is echt verbluffend simpel. En hoewel dit artikel voor sommigen misschien als een advertorial klinkt, ben ik zeer enthousiast over het gemak van het Sonos draadloze multiroom audio systeem  en al helemaal in combinatie met Spotify Premium.

Luister je graag vaak naar muziek en wil je dit op een draadloos intuïtief en glashelder audiosysteem doen, dan zijn Spotify en Sonos een zeer goede combinatie.

Tags: muziek, review, sonos

Reacties (69)

 

  • John S

  leuke review man, ik vind Spotify ook top en Sonos ook...

  Zo 22 mei 2011, 08:19


 • Goede review. Kleine kanttekening. Playlists kopen kan met elk account dus niet alleen met Premium. Luisterduur Open wordt na 6 maanden 10 uur per maand.

  Zo 22 mei 2011, 12:45


 • @digimuziek Dank voor de aanvulling :)

  Zo 22 mei 2011, 13:44


  • Hans

  Bijna iedere review van Sonos = Spotify klinkt als een advertorial. Maar het systeem is ook zo briljant! Ik gebruik het nu sinds december 2010, en kan me eigenlijk een leven zonder Sonos niet meer voorstellen. de gebruiksvriendelijkheid is inderdaad onovertroffen, zelfs de installatie was een fluitje van een cent. Het uitpakken van de dozen duurde langer. :)

  Al met al inderdaad een absolute aanrader voor iedere muziekliefhebber.

  Ma 23 mei 2011, 11:00


 • Voor dit soort mooie producten zou het voor de Nederlandse markt ideaal zijn wanneer Spotify eindelijk van hun abonnementsstructuur af zouden stappen en het mogelijk zouden maken om via Ideal te betalen.
  Veel consumenten in NL willen geen CreditCard gebruiken om dit soort diensten af te nemen.
  Check Google mensen van Spotify en luister nu eens naar je Nederlandse consument...gaat je geld opleveren. Met mij zijn er duizenden die direct klant zouden worden.
  En leveranciers zoals Sonos moeten ook eens druk gaan uitoefenen.

  Di 24 mei 2011, 23:47


 • @Michel
  Ik ben het deels met je eens, Spotify is pas een jaar beschikbaar dus wie weet gaan ze erg nog mee komen. Sonos zou daar weinig aan kunnen doen, denk ik.
  Er is wel een workaround hij is niet optimaal maar je kan bijvoorbeeld via iemand met een credit card of Paypall een gift card kopen en deze gebruiken.
  Als we tenslotte nog iets te wensen hebben bij Spotify zijn familie account, daar is echt heel veel vraag naar ;)

  Wo 25 mei 2011, 08:23


 • Wel een Sonosinstallatie kunnen kopen en geen abonnement van een 10-tje willen betalen lijkt me geen logische combinatie. Ik lees inderdaad vaak verzoeken om betaling via iDeal mogelijk te maken. Helaas hebben weinig mensen door dat Spotify een relaxte opzegtermijn en methode kent. De opzegtermijn is slechts één maand en je kunt het via de website met één klik regelen. Wil je niet aan een abo vastzitten dan heb je nog het alternatief om een E-card aan te schaffen voor een periode van 1,3,6 of 12 maanden.

  Wo 25 mei 2011, 08:23


  • Hans

  iDeal is een Nederlands betaalsysteem. Ik denk dat het voor Spotify erg lastig zou zijn om in ieder land lokale betalingssystemen te gaan ondersteunen. Bovendien geef je in de huidige opzet Spotify een soort machtiging om iedere maand via je creditcard het maandbedrag automatisch te incasseren. Ook dit is met iDeal niet mogelijk, betaling moet daarbij iedere maand weer opnieuw geinitieerd worden door de abonnee. Creditcards zijn toch wel de facto de wereldwijde standaard voor betalingen via internet, dus enig begrip kan ik wel opbrengen voor Spotify.

  Wo 25 mei 2011, 08:48


 • Naast creditcard is ook PayPal een internet betaalstandaard. Open een PayPalaccount en koppel dat aan je bankrekening Paypal schrijft dan zonder extra kosten je betalingen van je bankrekening af.

  Wo 25 mei 2011, 09:39


 • @Joran @Digimuziek
  Ik heb 3x een E-card gekocht. Voordeel is dat je geen CC nodig hebt en het via Paypall kan doen. Echter, heb je geen geld op je Paypall, dan duurt het weer een paar dagen voordat je overschrijving er op staat en je kan dus niet per direct aan de slag. En dat is wel wat de consument anno 2011 wil. Zijn (muziek) behoefte wil hij direct bevredigen en wanneer hij te veel handelingen moet doen of er te veel tijd tussen zit, dan haak hij af. Genoeg onderzoeken die dat ondersteunen.
  Voeg daarbij de antipathie van de Nederlandse consument wanneer het gaat om gebruik van Creditcards voor ´kleine´ online diensten en Paypall wat hier in Nederland niet echt van de grond komt…
  Waarom gaat spotify nu niet eens benchmarken met Ibood als het gaat om betalingen met Paypall t.o.v. Ideal? Die cijfers zeggen waarschijnlijk genoeg. Maak een Poll en vraag de Nederlander welke online betaalmethoden hij gebruikt en waar zijn voorkeur naar uitgaat als het gaat om bedragen tot € 200,-. ?
  De uitkomst is al te voorspellen.
  Waarom gaan ze dan de betaling voor de giftcard bij wijze van test niet ook mogelijk maken via Ideal? Dan hoeven ze niet hun gehele systeem aan te passen, Ideal wil vast meewerken aan zo’n trial.

  Maar goed, het ging om de Sonos en nu gaan we door mijn opmerking verder over Spotify. Excuus daarvoor, maar ik kan er slecht tegen wanneer een bedrijf met zo’n mooi product als Spotify die volledig ingaat tegen de gevestigde orden, dan niet luistert naar de markt in zijn afzetgebied en dus geld laat liggen.

  Wie weet gaan ze ooit nog luisteren;)

  Wo 25 mei 2011, 09:49


 • @michel als je je PayPal aan je bankrekening koppelt wordt het direct verwerkt zonder wachttijd. PayPal niet van de grond? Kijk eens op Marktplaats.
  Verder heb je gelijk. Een iDeal betaalmethode voor E-Cards zou Spotify zeker moeten proberen.

  Wo 25 mei 2011, 10:05


  • Hans

  @Digimuziek: Ik heb ooit ergens gelezen dat betalen voor Spotify met PayPal alleen werkt als er een creditcard gekoppeld is aan die PayPal rekening. Vraag me niet meer waar ik dat gelezen heb, en al helemaal niet naar de reden...

  Wo 25 mei 2011, 10:07


 • @Hans Geen idee waar je dat hebt gelezen. Het klopt in ieder geval niet;)

  Over betaalmogelijkheden en voorkeuren gesproken. Kijk hier eens ► http://bit.ly/mBy4iX


  Wo 25 mei 2011, 10:40


 • Misschien allemaal nog even Spotify wakker schudden via een berichtje in dit topic -> http://getsatisfaction.com/spotify/topics/ideal_payment-1ma5b

  Wo 25 mei 2011, 10:52


  • Hans

  @Digimuziek: Des te beter als het niet klopt, want dan kun je inderdaad gewoon betalen via PayPal gekoppeld aan je bankrekening. Wat iDeal betreft blijft het probleem dat iDeal geschikt is voor incidentele betalingen maar niet voor periodieke machtigingen. Ik begrijp best dat Spotify daar huiverig voor is.

  Wo 25 mei 2011, 15:23


  • Henri Willemsma

  Kun je in een SONOS systeem ook de s5 en de s3 combineren?

  Za 8 okt 2011, 17:44


  • Hans

  @Henri Willemsma: Absoluut. Alle Sonos-componenten zijn zonder uitzondering met elkaar te combineren, dus je kunt je muziek-netwerk exact configureren zoals jij dat wilt.

  Zo 9 okt 2011, 15:15


  • Henri Willemsma

  Maar kun je een s5 ook met een s3 in stereo zetten?

  Zo 9 okt 2011, 20:31


  • Renik

  @ Henri, nee dit kan niet... 2xS3 of 2xS5

  Do 1 dec 2011, 15:53


  • Aad

  Vraag.

  Ik heb sinds enkele weken een Sonos syteem, werkt prima, ik heb een gratis Spotify account aangemaakt (Moet via Facebook ??), inloggen op SPotify via mijn laptop werkt goed, echter aanloggen op Spotify vanuit mijn Sonos app. op mijn IPOD TOUCH lukt niet. (Geen account gegevens bekend), meerdere malen naar Spotify gemaild voor een oplossing maar geen reaktie, heeft iemand een oplossing hiervoor ??

  Dank, Aad

  Za 10 dec 2011, 17:55


  • Hans

  Aad,

  Alleen Spotify Premium (10€/maand) werkt op je Sonos. Een gratis Spotify-account dus niet.

  Za 10 dec 2011, 17:59


  • annelies

  Aad, Ben benieuwd of het jou nu wel gelukt is om in te loggen in spotify via sonos. heb het zelfde probleem, hij herkent mijn inloggegevens niet. heb echter wel eerst een Spotify premium aangemaakt. Is het dan zo dat beide een andere inlog hebben? Is lastig. Groetjes Annelies.

  Wo 21 dec 2011, 18:38


  • Aad

  Annelies,

  Als je een premium account hebt, dan krijg je een device-nummer gemaild, je moet dan inloggen met dit nummer, zodra je met dit nummer inlogd dan krijg je vebinding met spotify vanuit je Sonos app.

  Succes.

  Gr., Aad

  Wo 21 dec 2011, 19:31


 • Annelies: ik zag dat je nog een reactie had gegeven via een mail maar die komt dan niet bij Aad aan :). Heb nog even navraag gedaan bij Sonos. Hier een uitleg voor jullie probleem!!

  Spotify heeft gekozen om (voor nieuwe abonnees) het alleen nog maar mogelijk te maken om in te loggen met je Facebook account en niet meer met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Hierdoor heb je dus eigenlijk geen gebruikersnaam en wachtwoord. Wil je gebruik maken van Spotify in je Sonos App dan heb je dit eigenlijk wel nodig.

  Hiervoor moet je naar Spotify gaan, inloggen met je Facebook account en dan naar de pagina zoeken om een inlog en code op te vragen. Die kun je dan gebruiken om in te loggen op Spotify via de Sonos App.

  Link naar de FAQ: https://sonos.custhelp.com/cgi-bin/sonos.cfg/php/enduser/std_adp.ph...
  Hier kun je lezen hoe dat moet. Ik kan het zelf niet zien omdat ik als een van de early gebruikers nog wel gewoon een account heb met een gebruikersnaam en wachtwoord.

  Succes en laat even horen of het lukt.

  Do 22 dec 2011, 09:24


 • Annelies. Je kunt de benodigde inloggevens achterhalen via http://www.spotify.com/nl/help/faq/devices/connect-devices/

  Do 22 dec 2011, 09:58


  • Annelies

  Bedankt Harold, is gelukt, gaat inderdaad niet vanzelf! Helemaal blij mee. Groetjes Annelies.

  Do 22 dec 2011, 12:22


 • Kijk goed te horen dat het is opgelost. We helpen graag waar we kunnen !!

  Do 22 dec 2011, 13:45


  • Trukkie

  Ik kan al sinds enige tijd spotify niet meer afspelen via mijn sonos. Hij geeft aan op sonos dat de verbinding is verbroken. Wie weet wat dit is !!! Help!!!
  De helpdesk van sonos reageert niet

  Za 24 dec 2011, 11:40


 • @Trukkie
  Het kan iets te maken hebben met wat hierboven ook staat. Je moet de account gegevens in vullen maar als je via Facebook een account hebt aangemaakt kan het zijn dat dit niet meer werkt.
  https://sonos.custhelp.com/cgi-bin/sonos.cfg/php/enduser/std_adp.ph...

  Za 24 dec 2011, 11:52


  • Trukkie

  @Harold Helaas. Ik had al een account aangemaakt in spotify en heb zojuist het wachtwoord aangepast in spotify en daarna nog in sonos maar hij blijft de melding weergeven in sonos dat de verbinding is verbroken en hij het nummer niet kan afspelen...
  Spotify los op de comp doet het wel en sonos vanuit mappen doet het ook gewoon. internet radio doet het ook gewoon! Baal hiervan

  Za 24 dec 2011, 12:23


  • Sebas

  Beste Trukkie,

  Ik heb net een sonos bridge en twee play 3 gekocht. Alles werkt behalve ijn spotify premium account. Kan geen nummers streamen via spotify. Inderdaad telkens de melding dat de verbinding verboken is. Erg vervelend en nog niet gevonden wat de oplossing kan zijn. Iemand help

  en vrolijk kerstfeest allen :)

  Zo 25 dec 2011, 10:26


 • @Sebas
  Als je net je Sonos hebt aangeschaft heb je waarschijnlijk ook net een Spotify account aangemaakt. Dit heb je waarschijnlijk gedaan met je FaceBook account. Je moet dan even hier kijken hoe je dat moet oplossen omdat je in de Sonos App met een normaal account moet inloggen. Deze gegevens moet je in je account op de website van Spotify even opzoeken. https://sonos.custhelp.com/cgi-bin/sonos.cfg/php/enduser/std_adp.ph...

  Zo 25 dec 2011, 11:10


  • trukkie

  Ik heb een normaal account en doet het echt niet hoor!

  Zo 25 dec 2011, 11:18


  • trukkie

  Bedoel je dus niet op de spotify website --> change your password ? Dat heb ik gedaan . Maar zie niet een mailoptie om je ww te krijgen..

  Zo 25 dec 2011, 11:32


 • Als je inlogt bij Spotify via de website. Wat gebruik je dan. De Facebook optie of heb je een gebruikersnaam en wachtwoord?

  Zo 25 dec 2011, 11:35


 • Nee niet change your pass word. Je most de link gebruiken hieronder. Als je op die pagina bent staat er 'Set a password for your device' Die moet e hebben.

  Zo 25 dec 2011, 11:37


  • trukkie

  Opgelost! Ik heb in spotify mijn connectie met facebook eraf gehaald. Nu doet hij het!!!
  Dank voor de hulp.

  Zo 25 dec 2011, 11:38


  • trukkie

  Helaas te vroeg gejuicht . Hij werkt nog steeds niet. Zat per ogeluk gewoon naar een nummer vanaf een map te luisteren en geen spotify

  Zo 25 dec 2011, 11:40


 • @trukkie https://sonos.custhelp.com/cgi-bin/sonos.cfg/php/enduser/std_adp.ph...

  Daar staat hoe je het moet doen. Facebook link eraf halen lijkt al goed, maar vraag me af of dat wel kan. Je moet een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken voor je device.

  Zo 25 dec 2011, 11:43


  • trukkie

  Ik snap er niets van !
  Stap 1 : Ik ga naar de spotify site en login met mijn spotify account dus niet de facebook
  Stap 2) Ik ga naar mijn sonos en maak een service aan (spotify) en geef hem het wachtwoord van spotify...

  Andere manier weet ik niet..zucht

  Zo 25 dec 2011, 11:58


 • @Trukkie
  Volgens mij moet je op de website van Spotify een device toevoegen zoals staat beschreven in die link. Je moet dus in gelogd zijn op de spotify website, dan naar die link gaan die ik je eerder gaf. Dan moet je ergens "set password FOR DEVICE" aanmaken. Allemaal nog op de website van Spotify dus. Dan ga je naar je sonos app. Daar voeg je spotify toe met device password.

  succes

  Zo 25 dec 2011, 12:04


  • trukkie

  Nou set password for device is onvindbaar. Excuses dat ik het echt niet zie!!Ik zie wel onderaan heel klein divices staan maar dat leidt naar nix

  Zo 25 dec 2011, 12:24


  • trukkie

  Ik geef het op. Ik heb set password gevonden maar dit is gewoon een reset van het password.. Daarna in sonos toegevoegd maar zonder resultaat.

  Zo 25 dec 2011, 12:34


  • trukkie

  Misschien zie ik set password ook niet omdat ik al een password heb. ( en die werkt niet)

  Zo 25 dec 2011, 13:11


 • @trukkie
  misschien eens uitloggen in de sonos app, en Spotify uitloggen en opnieuw proberen. Misschien heeft het even tijd nodig voor de server alles verwerkt heeft.
  Kun je wel via je iPhone en de Spotify App muziek luisteren?

  Zo 25 dec 2011, 13:18


 • @trukkie heb je ook een Premium account?

  Zo 25 dec 2011, 13:19


  • trukkie

  Via mijn android geeft hij dezelfde melding..
  En ja ik heb een primium account. Gek he ? Leuke bezigheid op kerstdag hahaha.

  Zo 25 dec 2011, 13:21


 • @trukkie
  Ik zag nog iets staan van 30 minuten voor het werkt. Dus misschien dat je idd even geduld moet hebben? Jammer dat het niet direct werkt. Hier werkt het wel met leuke playlists voor kerstmis :). Nu hopen dat het bij jou ook werkt.

  Zo 25 dec 2011, 16:55


  • trukkie

  Harold ik hou je op de hoogte. Bedankt voor je geduld hahahahaha

  Zo 25 dec 2011, 17:53


  • trukkie

  het moet iets te maken hebben met dat wachtwoord. Ik had al een spotify account met wachtwoord en niet in combi met facebook. Nu lees ik ook iets nu met een nummer als wachtwoord. En die heb ik niet meer . Hoe kan ik die weer krijgen ?

  Ma 26 dec 2011, 09:36


  • fleur

  heb problemen bij het instellen van muziekbibiliotheek in sonos op PC. bij het toevoegen van een share zegt systeem dat mijn 'computer niet reageert'. iemand een idee?

  Ma 26 dec 2011, 20:57


  • Rob

  Heb hetzelfde probleem als Trukkie: pre Facebook spotify account dat niet meer werkt in sonos sinds de kerst. De optie om een wachtwoord voor een device aan te maken ontbreekt in het spotify profiel. Aangezien spotify verder wel gewoon werkt, ligt het probleem bij sonos. Wacht op reactie van de helpdesk.

  Do 29 dec 2011, 22:52


  • trukkie

  Bij mij doet hij het ! Helpdesk gebeld. Het bleek dat in mijn router ergens een dns server aanstond! Als je een nas hebt kan deze ook problemen veroorzaken. Heb nu een statisch ip adres aangemaakt in de router.

  Vr 30 dec 2011, 08:53


 • @trukkie
  Goed te horen dat het probleem verholpen is. Met de technieken van vandaag kan het vele oorzaken hebben. Ik hoop dat @Rob er ook aanzit komt.

  Vr 30 dec 2011, 10:17


  • Rob

  Ik denk dat ik ook groen licht heb, dus da's een goed begin van het jaar :)
  M.b.t. dns server zag ik niks dat ik kon configureren, maar ik zag wel dat de optie 'UPnP enabled' niet aangevinkt stond. Toen Spotify nog werkte kwam er af en toe een melding over UPnP, maar dan moest ik nog een keer het liedje of de playlist selecteren en werkte het toch. Heb nu de optie UPnP enabled aangevinkt en nu doet ie het weer. Ik heb wel een nas, dus wellicht dat dat statische ip adres sowieso wel handig is om in te stellen, om problemen in de toekomst te voorkomen.

  Thanks & beste wensen!

  Zo 1 jan 2012, 17:24


  • Max

  Gelukkig nu ook via een omweg Spotify Premium met iDEAL via: http://www.spotifycode.nl/spotify.php

  Ma 2 jan 2012, 18:40


  • Niek

  Ik heb net een Bose systeem gekocht waarmee ik blue tooth muziekbestanden kan afspelen vanaf mijn iPhone. Kan ik die Bose ook aansluiten op die SONOS apparaten?

  Di 7 feb 2012, 13:02


 • @Niek
  Sonos heeft een apart apparaatje wat je kunt gebruiken om je eigen HiFi set aan te sluiten op Sonos. Je kunt dan muziek die je bijvoorbeeld met je Sonos App op je iPhone afspeelt, ook beluisteren via je Bose Systeem. Anders om kun je vanuit je Bose systeem een kabeltje naar een Sonos Play:5 of 3 doen. Muziek wordt dan via je Sonos afgespeeld, net zoals je er bijvoorbeeld een iPhone met een kabel op aan kunt sluiten. Dit is niet handig denk ik. De eerste optie is beter.

  Di 7 feb 2012, 13:43


  • Alwin

  Ben al 2 uur bezig om dat sonos systeem te laten connecten met m'n macbook en nog steeds niet gelukt. Alle verbindingen al getest, alles aan /uit gezet etc. Waardeloos dit. Begrijp niet wat er aan de hand is en de faq bij sonos helpen niks. Wat zou het kunnen zijn?

  Za 14 apr 2012, 20:29


 • @alwin
  Het is een beetje summier wat je schrijft. Daarmee kan ik je zo niet helpen.
  - Zit je macbook op het zelfde WiFi netwerk?
  - Je moet om de Sonos applicatie op je MAc te installeren al direct twee knopjes indrukken om verbinding te maken met je Sonos device. Zit dit device in het zelfde WiFi-netwerk?
  Verder zou ik het zo snel ook niet weten.

  Za 14 apr 2012, 20:57


  • Alwin

  sorry, summieriteit is de frustratie...
  De bridge wordt niet door mijn macbook herkend. ik gebruik OSX 10.4.11. Op de cd staat dat OSX prima is, of klopt dit niet? Op internet lijkt daar discussie over te zijn.
  Verder kan het misschien nog aan de router liggen? Ik gebruik een Zylex p-2602r-d1a.

  M'n netwerk doe ik via een airport express. Die kan ik koppelen aan de sonos bridge, dus dan zit de bridge op de router, en de airport via de bridge op de router. De macbook communiceert met de airport.

  Is dit duidelijker?

  Alwin

  Za 14 apr 2012, 21:10


  • Alwin

  heb nu zonder tussenkomst van de airport de bridge met m'n macbook verbonden. dat werkt...! Controller geinstalleerd, maar nu krijg ik de popup dat mijn bridge en box niet dezelfde software versie hebben als de controller. Controller behoeft dus update, maar dat kan alleen met osx 10.6 of hoger. en blijkbaar kan ik nu ook niet mijn muziek op de mac in de controller krijgen.... wat nu...?

  Za 14 apr 2012, 21:32


  • Vincent

  Sinds 3 dagen een Sonos Play 5 en sinds vandaag ook Spotify er op!

  Wat ik jammer vind is dat bijvoorbeeld de radiofunktie die het Spotifyprogramma op mijn Mac heeft niet kunt gebruiken bij Spotify via Sonos... Net zo min als zoeken op artiesten. Zo te zien moet ik dus eerst playlists aanmaken in het Spotify-programma op de mac en die dan aanklikken in het Sonosprogramma... Dat moet toch anders kunnen?

  Do 19 apr 2012, 17:53


  • claudia Polet

  Juist deze laatste vraag van vincent had ik ook. Ik heb gisteren een sonos s5 gekocht en heb met mijn spotify geweldige muziek nu. Jammer van die radio. Is er een manier om dit toe te voegen in het sonosmenu???

  Zo 7 okt 2012, 10:11


  • Jasper

  Ik kom er niet aan uit, wie helpt me?

  Volgens mij heb ik hetzelfde probleem als Annelies had. Ik heb een Sonos apparaat en wil Spotify toevoegen. Omdat ik op Spotify inlog via Facebook, kan ik niet inloggen op Sonos. Ik krijg een foutmelding wanneer ik dezelfde combinatie gebruikersnaam/wachtwoord gebruik als op FB.

  Tot zover een bekend probleem, vervolgens heb ik de genoemde stappen gebruikt zoals hierboven geadviseerd.

  Ik heb ondertussen vanuit Spotify ook een nieuwe gebruikersnaam ontvangen, met de melding dat er ook een link om een nieuw wachtwoord in te stellen gemaild zou zijn. Maar dat is dus niet gebeurd (ook niet in spam).

  Ik kom hier dus niet verder.

  Voor mij is Spotify nieuw. Ik heb daardoor automatisch een proefperiode (hoeft van mij niet, wil er best voor betalen, maar zit automatisch in een 30 dagen proefperiode, wel proefperiode Spotify Premium overigens). Kan het daar mee te maken hebben?

  Heeft iemand nog tips?

  Dank je wel!

  Groet,
  Jasper


  Za 2 mrt 2013, 17:09


 • Leuk artikel, Spotify is een erg leuk programma gericht op het delen van muziek.
  Een leuke toevoeging zou zijn als het voor mensen gemakkelijker zou zijn om te betalen met iDEAL.
  Echter verdienen wij hier een mooi zakcentje bij door Spotify giftcards te verkopen op www.iGiftcards.nl

  Do 22 aug 2013, 15:44


  • Johan

  De spotify en sonos problemen zijn inmiddels opgelost met nieuwe software. Je hebt wel een premium account nodig van spotify. Ik had m in 2 minuten aan de praat en ik ben hier niet echt handig in. Wat nog niet beschikbaar is, helaas helaas, is de 'radio' functie van spotify. Daar schijnt wel aan gewerkt te worden.
  Wat me nog niet lukt is externe afspeellijsten van Spotify, zoals hotspotify.com, op sonos af te spelen. Is iemand dat wel gelukt?

  Za 4 jan 2014, 16:18


  • Ilmaar

  Specificatie: Sonos + spotify premium

  Muziek zoeken en luisteren via de sonos controler op de PC werkt uitstekend, geen probleem.
  MAAR via onze tablet/app met sonos controler muziek zoeken lukt niet. Bij zoeken vind hij wel de artiesten, maar als ik daarna de tracks wil afsplelen geeft hij de melding .. kan niet bladeren door muziek .. iemand een oplossing ???

  Zo 9 feb 2014, 10:02


  • Noor

  Ik heb al dik een jaar spotify en een half jaar sonos. Het werkte altijd prima maar sinds een aantal weken de melding "kan niet afspelen, spotify is offline" als ik muziek via de sonos wil afspelen. Spotify alleen doet het wel.
  Ik zit niet op Facebook.
  Wat moet ik doen zodat spotify weer via de sonos is af te luisteren?

  Za 19 apr 2014, 11:03

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines