Review: LOOQS MeeFrame en MeeBox

Review: LOOQS MeeFrame en MeeBox

Toen ik begin april van LOOQS MEEFrame hoorde, keek ik even naar links om weer een glimp van mijn (oude) Digital-Photoframe op te vangen. Bij de eerste kennismaking met het LOOQS fotolijstje merkte ik al snel dat het MeeFrame duidelijk lid is van de nieuwe klasse. Wat ik met de MeeBox aan moest, bleef even ongewis.


LOOQS' MeeFrame

Het MEEFrame is een comfortabel 8" TFT LCD touchscreen (met een resolutie van 800x600) in een mooie strakke vormgeving. Met het overzicht van enkele van de vele functies dacht ik in een flits aan het Samsung Photoframe (SPF 105-V) met foto's via Facebook, Hyves en Flickr. En op het moment dat de review van de Kodak Pulse online kwam, ben ik het MeeFrame daar ook gretig mee gaan vergelijken: Kodak's Pulse met Facebook-connectie versus LOOQS' MeeFrame met Yahoo!'s Flickr en Google's Picasa.

SC_1_intro

Weliswaar niet helemaal eerlijk, maar toch gedaan: ik heb mijn oude digiframe naast het MeeFrame lijstje gezet. Aanvankelijk ter optisch vergelijk van het scherm, in tweede instantie ter vergelijk van voeding- en ophang-mogelijkheden. Een plusje voor mijn oude schermpje is dat dat apparaat het ook doet op 6 AA-batterijen en dat het ook mp4 files speelt. Toch werden deze plusjes direct overruled door het MeeFrame; wireless, internet radio en foto's, datacard of -stick optioneel (in plaats van vereist) en een wissel-frame.

MeeFrame voorzijde

spacer

MeeFrame achterzijde

Vergelijking van het mooie strakke MeeFrame met touchscreen met mijn oude digiframe met knoppen aan de achterzijde.


Specificaties MeeFrame


Scherm: 8" TFT LCD touch-screen


Resolutie: 800 x 600 pixels (B x H: 16,1 cm x 12,1 cm)


Intern geheugen: 1GB (waarvan 866MB beschikbaar)


Speakers: 2x 2Watt


Netwerk: WiFi 802.11 b/g


Encryptie-support: WEB, WPA, WPA2


File-support: JPEG, BMP, GIF, PNG, MP3, WMA, PCM


Poorten: USB-poort, mini-USB-PC-poort, SD/MMS-cardslot, headphone 3,5 mm jack


Overig: stilus, afstandbediening, desk- e/o wandmontage, wisselframe.LOOQS's MeeBox

De MeeBox is een opslagmedium wat je in een netwerk koppelt. LOOQS biedt twee soorten MeeBoxen aan: 1. De MeeBox NAS (Network Attached Storage) en 2. De MeeBox NAS-Router. Ik had een NAS ter beschikking en moet toegeven dat ik de mogelijkheden aanvankelijk onderschat heb, simpelweg omdat ik er niet direct mee uit de voeten kwam. Een beetje meer aandacht leverde al interessant resultaat op, en na nog meer verdieping bleek dat er wel zeer uitgebreide mogelijkheden zijn. Aan de voorzijde van de MeeBox NAS is de aan/uit knop te zien met een aantal LED's die harddisk-, USB- of netwerk-activiteit aangeven. De achterzijde heeft de aansluitingen voor 2 USB apparaten, de voeding en een netwerk.

MeeBox voorzijde

MeeBox achterzijde

De MeeBox is strak vormgegeven. Aan de voorzijde de aan/uit knop en de indicatie-leds, aan de achterzijde de LAN, USB en voedingaansluiting.


Specificaties MeeBox


Hardware: metal casing 433 x 209 x 50 mm


Harddisk: 2x 500GB SATA HDD (optioneel zijn 1TB en/of 2TB)


Geheugen: 128MB DDR SDRAM, 16MB Flash ROM


Processor: ARM9 32-bit CPU, 16KB L1 cache


Netwerk: Gigabit Ethernet, SMB, FTP, SFTP, SSH, Telnet, VPN, HTTP, MySQL, printersharing


Systeem: Linux


Poorten: 2x USB 2.0, 1x LAN Gigabit ethernet
(bij MeeBox NAS Router: 1x WAN en 4x LAN switch)


Ext. Drive support: FAT32, NTFS, XFS, ext2, ext3


RAID support: RAID0, RAID1


Overig: Geïnstalleerde applicaties: UPnP MediaServer, iTunes-server, Bittorrent client, APM webserver, web file browser, web photo gallery, blog, web forum. Stroomverbruik: 23-36W maximaal.


Reacties (4)

 

  • Mabel van Asperen

  Echt mooi is'ie niet: groot met brede zwarte of rode rand, en dik en zwaar. Maar hij biedt zeer véél extra's en die hebben me verleid om dit apparaatje te kopen.
  Het blijkt uit te draaien op een enorme frustratie: de techniek is er helemaal maar de software is zo haastig en ronduit stom in elkaar gestoken dat je er merendeels nauwelijks wat aan hebt. Echt doodzonde!
  Het begint al met de basis-functie: fotolijstje. Hij heeft een intern geheugen, je kunt er een SD kaartje in steken en een usb stick. Allemaal prachtig, denk je dan; ik stop m'n hele fotoarchief erin, maar dan blijkt dat hij alléén foto's kan weergeven die in één map staan! Wie heeft nou al z'n foto's in één map?
  Bij mij (en ik denk bij de meesten) hebben vele foto's dezelfde bestandsnaam, dus dus 'even' alles in één map zetten is geen optie. Het zotte is dat dat hij - mits je over een op internet aangesloten wifi systeem beschikt - meerdere albums uit Flickr of Picasa kan doorbladeren. Dat is echt een heel leuke voorziening, maar ik zet helaas maar een klein deel van mijn foto's op Flickr. En bovendien kan hij dan weer niet met facebook overweg, en ook niet met filmpjes!

  Het is wél waar dat de beloofde extra functies allemaal werken en dat ZOU reuze handig kunnen zijn, als het niet allemaal zo vreselijk beroerd samenwerkte.
  Ik kocht hem omdat de combinatie met de wekker-functie me wel aansprak: gewekt worden door mijn favoriete muziekje. Maar nu blijkt dat die functie de foto-serie onderbreekt; als je de wekker uit zet kom je terug op het hoofdmenu. Dan moet je weer met de hand alle keuzes maken om het fotolijstje aan de praat te krijgen - en dat zijn, juist door de uitgebreide mogelijkheden, vele keuzes. De eerste week is dat nog leuk, maar daarna is het kiezen: of je hebt een peperdure wekker, of je gebruikt de wekkerfunctie niet meer. Iets dergelijk geldt trouwens voor de andere funcies: er geen knop 'resume photo's' waardoor je na het kiezen van een (internet) radiozender, of na het bekijken van het weerbericht, door kunt gaan met de foto's; nee, dat moet je weer helemaal opnieuw instellen. Dus die functies gebruiken leer je wel snel af. Was het nou zó moeilijk om hem te laten werken als mijn screensaver, dus dat hij na een paar minuten automatisch doorgaat als fotolijstje?
  Noch op het apparaat noch op de afstandsbediening zit een 'sleep' knop. Je kunt hem alleen aan of uit zetten. Als je hem uit zet werkt ook de wekker niet meer en als je hem weer aan zet ga je niet door waar je gebleven was, maar komt op het hoofdmenu. Toch heeft hij wel een 'sleep' functie: die wordt gebruikt door de timer, waarmee je hem automatisch op een bepaalde tijd kunt laten uitschakelen en de volgende morgen weer kunt laten inschakelen. De sleep-mode werkt beroerd samen met de wekker-functie: de wekker gaat wél af als het apparaatje in 'sleep' mode verkeert, maar de display blijft zwart en je kunt de wekker niet stoppen. (Leuk hoor: een wekker die je niet uit kunt zetten.)

  De afstandsbediening is helemaal belachelijk: er zitten 10 knoppen op, maar voor 7 daarvan heb ik geen enkele praktische toepassing gevonden. In de handleiding staat daar ook niets over. Wat werkt is: uit/aan (maar alleen aan 'uit' heb je iets, want 'aan' brengt je op het hoofdmenu, waarna je naar het scherm moet om verder te komen), verder 'mute' (maar die werkt alleen voor internet-radio en bijv. niet voor de wekker) en tenslotte 'freeze' voor als je een foto vast wilt zetten. Waar de rest van de knoppen voor dient (met diverse soorten 'fast-forward' en 'fast rewind' symbooltjes) heb ik niet kunnen achterhalen; in elk geval doen ze bij mij niets.
  Voor een gewoon 'digitaal fotolijstje' zou ik dat nauwelijks een punt vinden, maar dit dingetje koop je dus juist voor de extra functies en voor het geluid uit de ingebouwde luidsprekertjes, en daarvoor is de afstandsbediening essentieel. Ik heb dus, bijvoorbeeld, geen manier gevonden om het geluid harder of zachter te zetten.
  Ik vind die nauwelijks-werkende afstandsbediening vooral onvergeeflijk voor de wekker-functie: het zou toch wel handig zijn om die met de afstandsbediening op 'snooze' of op 'uit' te kunnen zetten, maar nee: daarvoor moet je het apparaat stevig in handen nemen en op de juiste plek je vinger op het scherm drukken. Da's nog helemaal niet zo simpel, zelfs al staat'ie op het nachtkastje. Als wekker is het dus gewoon een rot-wekker. Een heel klein beetje meer nadenken over de software had het mogelijk gemaakt het apparaatje ergens in de kamer neer te zetten
  en de wekker het zwijgen op te leggen m.b.v. een fors grote 'snooze' button op de afstandsbediening. Ruimte zat, want, als gezegd, het merendeel van die knoppen werkt sowieso al niet. Dan zou het een leuke extra geweest zijn.

  Conclusie: laat je niet verleiden door de fantastische extra's; die werken zo slecht samen dat dat je uiteindelijk blijft zitten met een fotolijstje dat niet eens een mappen-structuur aan kan en geen filmpjes kan weergeven. Alleen mensen die thuis een wifi systeem hebben én al hun interessante foto's op Picasa of op Flickr hebben staan, zouden hier wellicht een goede koop mee doen.
  Mabel

  Di 17 apr 2012, 12:37


  • Henny

  Ik heb een digitaal fotolijstje kado gekregen. Nou gaat die niet meer automatisch aan en uit en er zit gen handleiding bij. Hoe krijg ik dat weer zo dat hij op uur en tijd aan en uit gaat.
  Hoor het graag via mail.
  gr.Henny

  Wo 31 okt 2012, 11:30


  • Henny

  Hallo, kan ik dat ergens in een handleiding lezen, want die zat er ook niet bij.

  Zo 4 nov 2012, 10:58


 • @Henny ik kan het je zo niet uit het hoofd vertellen, maar neem anders even contact op met Looqs zelf, mijn ervaring is dat ze zeer behulpzaam zijn — ook een ontbrekende handleiding zal geen probleem zijn, zullen ze best een PDF voor hebben.

  Ma 5 nov 2012, 10:34

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines