Special edition Nespresso gemaakt van zeldzame olifantenboon

Special edition Nespresso gemaakt van zeldzame olifantenboon

Vorig artikel Volgend artikel

Hier op de redactie houden wij van koffie en vooral van Nespresso. Deze week maakten wij kennis met een nieuwe variant van het merk, de uiterst zeldzame maragogype. Ook wel bekend als de olifantenboon. Deze Special Reserve Grands Crus zijn koffies die op speciale wijze zijn vervaardigd uit zeldzame koffiebonen. Dit jaar dus gemaakt van de legendarische Maragogype-koffieboon

De Maragogype-koffieboon staat vanwege zijn grootte ook wel bekend als olifantenboon en wordt geroemd om zijn verfijnde smaak. Om deze smaak optimaal tot zijn recht te laten komen heeft Nespresso de handen ineen geslagen met glazenfabrikant Riedel. Zij combineren de lancering met een uniek glas die de aroma’s van de koffie versterken. 

Nespresso-olifantenboon

De boon

In 1870, nabij het Braziliaanse dorpje Maragogype, ontstond door een natuurlijke mutatie van de Arabica-variant een ongewoon grote koffieboon. De boon absorbeert de karakteristieken van de terrois, wat zorgt voor een rijke en veelzijdige smaak. Dankzij zijn enorme formaat en de uitgesproken smaak is de koffie zeer geliefd bij fijnproevers. Echter, de olifantenboon van de Maragogype is schaars: de Maragogype-koffiestruik is duur in onderhoud, de oogst is klein en de boon is zeer gewild, waardoor er een bijzonder prestigieuze koffieboon ontstaat.

De smaak van de boon is fijn en zacht. Zoals kenners zouden zeggen, "een fluweelzachte soepele crema en gematigde aciditeit". Wij vinden de koffie gewoon erg lekker, fris en licht fruitig van smaak. De Special Reserve Maragogype Grand Cru zal beperkt verkrijgbaar zijn vanaf 27 oktober 2014. Een etui van 10 capsules kost 12 euro. 

Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies