Food documentaire Tasteology: de perfecte smaakbeleving

Food documentaire Tasteology: de perfecte smaakbeleving

Advertorial

Vorig artikel Volgend artikel

Wat is er nodig om de ultieme smaakbeleving te bereiken? De documentaire Tasteology van AEG neemt je mee op de reis die de ingrediënten van de bron tot op je bord afleggen.

De documentaire bestaat uit vier afleveringen die ieder ongeveer een kwartier duren. Iedere aflevering gaat over iets anders: Bron, Koelen, Verwarmen en Beleving. Een element dat terugkomt in de vier afleveringen is voedsel verspilling. In de afleveringen leer je dat je voedsel tot wel drie keer langer kunt bewaren wanneer je het op de juiste pek bewaart. Een intensere smaakbeleving krijg je door het koken op de juistere temperatuur.

Culinaire hoogstandjes uit het tankstation

Jacques la Merde is een beroemde chefkok en een populaire Instagrammer. Hij maakt prachtige creaties die eruit zien als culinaire hoogstandjes, maar in werkelijkheid komen de ingrediënten van een tankstation om de hoek.

De documentaire bevat mooie beelden, is interessant om naar te kijken en er komen veel experts aan het woord. Niet alleen chefkoks, maar ook een gastro-chemicus, een hoogleraar experimentele psychologie en food Instagrammers die veel volgers hebben.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies