Apple TV vs Google TV : wie van de twee?

Apple TV vs Google TV : wie van de twee?

Gisteravond heeft Apple bekend gemaakt dat er vanaf 16 maart een nieuwe Apple TV te koop zal zijn. De nieuwe Apple TV zal ondermeer 1080p content ondersteunen. De huidige Apple TV krijgt een software update maar blijft gelimiteerd tot 720p content. Tijdens Le Web deelde Eric Schmidt nog mee dat 2012 het jaar van Google TV zou gaan worden. Op de CES was dit ook goed merkbaar want verschillende fabrikanten toonden hun laatste Google TV ontwikkelingen. 

Maar na de CES werd het echter stil omtrent Google TV. Een rondgang langs de websites van de grote TV fabrikanten laat zien dat alleen Sony de Google TV op de website heeft staan. En dan wel de oudere variant, terwijl wij tijdens de CES juist een verbetere Google TV zagen. 

Apple pakt dit anders aan. Op 7 maart kondigen zij een nieuw product aan en op 16 maart is het gelijk te koop. Maak de consument hongerig en verkoop het product gelijk. Hierdoor blijft Apple de concurrentie voor. Met Google TV is dit dus weer anders. Waar Google TV het gesprek van de dag was in januari, hoor je er nu niets meer over en het product is ook nog niet te koop.

Eeuwig zonde. Zeker als we kijken naar de mogelijkheden van Google TV. Waar Apple TV een toevoeging is op het TV kijken, is Google TV juist het TV kijken. Heb je Google TV, dan bedien je vanuit daar je live TV.  Bij Apple TV werkt het precies andersom. 

Hardwarematig is de Apple TV niet superieur aan Google TV. Waar Apple TV pas nu 1080p kreeg, heeft Google TV dit al geruime tijd als mogelijkheid. Kijken we naar de content, dan is er ook nog niet echt een winnaar. Waar Apple TV wel al beschikbaar is in Nederland, is er slechts beperkte content beschikbaar in iTunes. Google TV heeft de weg naar Nederland nog niet gevonden.

Wat ik al eerder aan gaf zal content het geheel maken of breken. Maar daar zijn Apple en Google niet helemaal zelf verantwoordelijk voor. De grote filmmaatschappijen schijnen maar geen goed model te kunnen vinden. Daarom is er dus weinig tot geen legale content beschikbaar op deze platformen. Consumenten wachten dus of met de aankoop of gaan maar films downloaden. Wellicht beter dat de filmmaatschappijen hun moeite en geld steken in het vinden van een goede oplossing in plaats van het aan pakken van het downloaden. 

Maar wat denk jij? Apple of Google TV? 

Reacties (4)

 

 • Degene die de beste content kan aanbieden zal groot worden. En dan niet alleen in de US maar ook daatbuiten.

  Content = King

  Do 8 mrt 2012, 16:07


 • Android TV, of Google TV. Uw TV verbinden met het internet en krijg alle opties zoals, YouTube, Twitter, nieuws en andere informatie. De Android TV heeft alles wat Google Android u kan bieden, zowel voor de consument als zakelijker gebruiker...GOCAL - Europe

  Do 8 mrt 2012, 21:25


 • Ik ga voor Apple TV, helaas is de content die verkrijgbaar is verwaarloosbaar in Nederland of te duur. Waarschijnlijk wordt Apple TV wel een stukje interessanter als dadelijk Mountain Lion uitkomt in de zomer.

  Do 8 mrt 2012, 22:47


 • @Bart
  idd content is KING. Kan het niet begrijpen dat er nog steeds niet meer content beschikbaar wordt gemaakt. Sony gaat het binnenkort doen maar het laat te lang op zich wachten.

  @Serge Ik ga ook voor Apple TV. De koppeling met Fotostream is een plus en met de nieuwe update van Lion zal het nog meer geïntegreerd worden hoop ik..

  Vr 9 mrt 2012, 15:36

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines