Digitale TV-tuner van UPC in Sony televisies

Digitale TV-tuner van UPC in Sony televisies

Sony heeft bekendgemaakt dat de Bravia 2010 en 2011 televisies nu CI+ gecertificeerd zijn door UPC.

Dit betekent dat je direct digitaal televisie kunt kijken op BRAVIA-televisies zonder aparte digitale ontvanger. Belangrijkste voordeel hiervan is dat je met één afstandsbediening alles kunt bedienen.

Het heeft lang geduurd maar uiteindelijk is ook UPC overgegaan. Eerder was het al mogelijk om Ziggo, Caiway en Digitenne zonder tussenkomst van een settopbox vanaf je televisie te bekijken. Hiermee wordt de grootste ergernis van consumenten opgelost.

UPDATE:
Je hebt er wel een Digitale Televisie Module voor nodig. Dit is een kaartlezer die in een CI+ tv kan worden gestoken. Deze module in combinatie met een smartcard van UPC, zorgt ervoor dat de digitale televisiesignalen gedecodeerd worden. De Digitale Televisie Module krijg je via je kabelaar samen met je card. Door gebruik te maken van de Digitale Televisie Module kun je dus wel de zenders bekijken van UPC maar kun je niet opnemen of gebruik maken van de on-demand functies. In de nieuwe 2011 modellen van Bravia zit wel weer software die het mogelijk maakt om op te nemen als je een externe hardeschijf via USB aan je televisie koppelt.

Naar verwachting zullen ook oudere modelen geschikt zijn voor de Digitale Televisie Module. Sony past dit namelijk al heel lang toe maar het was nooit CI+ gecertificeerd.

Hieronder een overzicht van de modellen waarvoor dit geldt.

Sony BRAVIA_131

Sony BRAVIA_221

Reacties (7)

 

  • fraser

  Dat zou wel eens tijd worden, maar kan er op de UPC site nog helemaal niets van terugvinden...
  Ga het vanavond proberen!

  Di 12 apr 2011, 14:58


 • @fraser
  Je hebt dus wel die Digitale Televisie Module nodig

  Di 12 apr 2011, 15:26


  • fraser

  Weet ik, neem er vanavond 1 mee!

  Di 12 apr 2011, 15:51


 • Dat klinkt alsof je bij UPC werkt :)

  Di 12 apr 2011, 17:43


  • Koen Tullemans

  Module vanaf 26 april beschikbaar
  UPC biedt met CI+ volledig zenderpakket, inclusief HD-zenders

  Amsterdam, 12 april 2011 – UPC Nederland breidt 26 april haar digitale televisiediensten uit met een CI+ Module: een speciale kaart en kaarthouder die in een CI+ geschikte televisie kan worden gestoken. Via de module kan de klant het volledige digitale zenderaanbod van UPC inclusief HD-zenders ontvangen, terwijl zij geen mediabox (settopbox) nodig heeft. De klant krijgt de CI+ module van UPC in bruikleen.

  Het voordeel van de CI+ module is dat klanten geen extra afstandsbediening, mediabox of bekabeling nodig hebben om digitale televisie van UPC te kunnen kijken. De CI+ kaart maakt het ook eenvoudiger om digitale televisie van hoge kwaliteit te kijken op een tweede toestel in, bijvoorbeeld, de slaapkamer waar er niet altijd ruimte is voor een mediabox. De CI+ standaard ondersteunt geen interactieve digitale televisie of pauzeermogelijkheden. Klanten die van deze opties gebruik willen maken kunnen het best kiezen voor de UPC Mediabox.

  Voor een goede werking van de UPC CI+ Module heeft de klant een televisie nodig die voldoet aan de internationale CI+ standaard en die door UPC getest is. Hiervoor werkt het kabel- en mediabedrijf nauw samen met alle grote televisieproducenten, waaronder LG, Panasonic, Philips Sony en binnenkort ook Samsung. De actuele lijst met geschikte televisies is vanaf 26 april altijd te vinden op www.upc.nl/ciplus.">www.upc.nl/ciplus.

  Alle zenderpakketten
  CI+ is alleen verkrijgbaar als losse digitale televisiedienst. Zij maakt dus geen onderdeel uit van combinatiepakketten, zoals de populaire Alles-in-1 Voordeelpakketten.

  Het maandelijks tarief voor de CI+ module is hetzelfde als voor de bestaande digitale abonnementen met een UPC Mediabox: € 5,- per maand voor UPC Digitale TV met 50 zenders en € 10,- per maand voor UPC Digitale TV Royaal met 90 zenders, naast de kosten voor Kabel TV en Radio. Uiteraard zijn deze abonnementen uit te breiden met alle extra zenderpakketten zoals Eredivisie Live en het HDTV-pakket met daarin 20 HD-zenders, waaronder de tien best bekeken Nederlandse televisiezenders.

  De CI+ module wordt in eerste instantie vanaf 26 april via www.upc.nl en een beperkt aantal retailpartners aangeboden. Gaandeweg zullen meer verkoopkanalen worden toegevoegd.

  Ik constateer twee vreemde zaken:

  1. Abonnees van alles-in-1 abo's (het gros van de huidige klanten) krijgen niet de mogelijkheid om hun mediabox om te ruilen voor een CI+ kaart/slot.

  2. Abonnees die nu alleen digitale tv afnemen met een mediabox a 5 euro extra betalen bij een overstap naar een ci+ kaart net zoveel en krijgen daarvoor geen on demand functie meer.

  Di 12 apr 2011, 18:29


  • isylvio

  Kan je dus gewoon de smartcard uit je mediabox halen en in je Sony Bravia plaatsen? En nog belangrijker natuurlijk: werkt het dan? ;)

  Wo 13 apr 2011, 13:45


 • @isylvio
  NEe je kunt niet zomaar je kaart uit de mediabox halen. Je hebt een Digitale Televisie Module nodig van UPC. Vanaf 26 april verkrijgbaar bij UPC. Verder werkt het bij de modelen van 2010 en 2011. Naar verwachting bij meerdere modelen van ouder maar niet vanzelfsprekend.

  Wo 13 apr 2011, 14:38

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines