Nog meer drempels voor 3D Televisie

Nog meer drempels voor 3D Televisie

Het ziet er naar uit dat de ontwikkeling van de 3D markt nog een tegenvaller heeft te voortduren. Zoals ik al eerder heb aangegeven is 3D kijken nog niet alles. De brillen blijven het grootste probleem als je het mij vraagt. Natuurlijk is 3D gaaf om te zien maar ik zie mezelf toch niet op de bank zitten met zo een grote oncomfortabele bril op mijn neus. Als je hier overheen kunt stappen dan loop je tegen het probleem van de content aan. Er zijn nog maar heel weinig films beschikbaar. 3D uitzendingen zijn er helemaal nog niet. Tja wat moet je dan met een 3D televisie.

Eerder heb ik al 3D televisies van Samsung , Sony en Panasonic mogen testen. Volgende week krijgen we een 3D televisie van Sharp, met films als het goed is. Voor een Stylecowboy gaat het dan natuurlijk niet om de techniek maar meer om de ervaring en de beleving. Als de fabrikanten dan een 3D televisie op sturen moeten ze er natuurlijk wel een film bij doen, anders is het lastig proberen. Bij Samsung ging dit nog wel goed. Ze hadden er een leuke animatiefilm bij gedaan. Alles klaar gezet en tegen de kids gezegd dat we op vrijdagavond lekker met een zak chips op de bank de 3D film gingen kijken. Stom, ik was natuurlijk vergeten dat er maar 2 brillen bij zaten. Daar ging ons gezellig avondje. Sony vertelde dat ze helemaal geen films hadden. Ze konden alleen een demo DVD op sturen. Tja, wat moet je daar dan mee.

Dit zijn allemaal zaken die nog niet eens over de kwaliteit gaan, die is over het algemeen goed moet ik zeggen. Wel iets crosstalk en bij verkeerd licht in de woonkamer ook wat geflikker in je bril. Maar over het algemeen goed naar te kijken.

Vandaag las ik het bericht dat Panasonic nog een drempel opwerpt. Ze hebben een deal gemaakt tot februari 2012 om de film Avatar exclusief te mogen verkopen bij de aanschaf van een Panasonic 3DTV of Blu-ray speler. Dus als je al overweegt om een 3D televisie te kopen dan moet je er rekening mee houden dat je die film dus niet kunt kijken/kopen tenzij je een Panasonic koopt.

Volgens mij moeten de bedrijven eens samen aan tafel gaan zitten om 3D over de drempels te tillen. Op deze manier wordt het alleen maar lastiger om 3D van de grond te krijgen. Persoonlijk denk ik dat het niet gaat lukken tot de dag dat we 3D kunnen kijken zonder bril….. en dat zal nog wel een paar jaar duren.

Via Gizmodo | avzombie

Reacties (5)

 

 • Ben het in grote lijnen met je eens. Maar toch vind ik de negativiteit lichtelijk storend.

  Nog meer drempels in je titel en dan alleen melden dat Avatar exclusief bij Panasonic te krijgen is.

  Ik denk dat het nog zeker 2 jaar gaat duren voordat de 'normale' consument 3D televisie gaat kijken. De aanlooptijd van HD was ook dramatisch. Bij de introductie (In 1996 ontwikkeld in 2004 pas eerste uitzendingen) was er echt helemaal niets te krijgen. En het duurde nog tot 2009 voordat je Nederlandse zenders in HD kon ontvangen. Toch koopt vrijwel niemand nu nog een televisie die niet HD compatible is.

  Ik heb nu zelf een Sony 3D TV en ik moet zeggen het valt me alles mee. Het is wel weer iets meer gedoe dan normaal televisie kijken maar mijn ouders moesten vroeger ook de gordijnen dicht doen als we een film op de projector gingen kijken. Het maakt het ook wel weer gezellig. Alle lichten die tussen de kijker en het scherm staan uitdoen scheelt heel veel. En de hoeveelheid brillen zal per huishouden gerust wel gaan toenemen. Wellicht kun je in de toekomst voor feestjes wel extra brillen huren oid.

  Over het algemeen denk ik wel dat het een gimmick blijft maar het maakt je televisie ervaring wel een stuk intenser. Tel daarbij op dat de 3D-Chip in televisies vele malen goedkoper is dan het verschil tussen SD en HD techniek en ik denk dat het in de nabije toekomst al niet meer mogelijk is om een tv te kopen zonder 3D functionaliteit. Wat je er dan mee doet moet je zelf weten maar dat geldt ook voor het afspelen van DVD's op een HD scherm.

  Just my 2 cts

  Za 18 dec 2010, 13:01


 • Goed artikel dit! Leuk geschreven. Altijd leuke persoonlijke artikelen! :)

  Het schiet idd niet op als iedereen z'n eigen stukje 3D markt probeert op te kopen... Dat is net zoiets als een stad proberen te bouwen terwijl iedereen 1 m2 mag bebouwen...

  Ik hoop dat het nog wat wordt met 3D tv.

  Di 21 dec 2010, 22:42


 • @Dagaloni
  Thanks. Heb vandaag de 3D van Sharp binnen gekregen voor de kestdagen :). Ben benieuwd. Zitten in iedergeval genoeg brillen bij en 3 films.

  Di 21 dec 2010, 23:00


 • Ik ben heel benieuwd naar de recensie ;)

  Di 21 dec 2010, 23:02


 • Goed stukje. Je ervaringen illustreren duidelijk dat de technologische mogelijkheden niet echt aansluiten bij de wensen/mogelijkheden van de consument, wat toch jammer is. 3D is zeker veelbelovend, maar er blijkt bij het mainstream publiek nog weinig animo voor te zijn - er zijn genoeg goede 3D TV's, maar waar blijft het aanbod qua games en films?

  De inhaalslag zal denk ik snel volgen, en dan denk ik wel overstag te gaan, tot die tijd blijft het afwachten en de ontwikkelingen in de gaten houden.

  Do 5 mei 2011, 13:34

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines