Sonos Controller for iPad met Spotify

Sonos Controller for iPad met Spotify

Eindelijk is het zover. De Sonos Controller voor de iPad is vanaf vandaag verkrijgbaar in de iTunes App Store. Namens StyleCowboys hebben we mee mogen werken aan de ontwikkeling van de App. Al sinds enkele maanden heb ik deze iPad app als Beta in gebruik en kan alleen maar zeggen dat het een fantastische aanvulling op je Sonos muzieksysteem is.

e0dbc735-56b6-4268-ba00-663fd00c2f95De nieuwe muziekcontroller is vergelijkbaar met de iPhone App maar dan geoptimaliseerd voor het grote touchscreen van de iPad. Hierdoor heb je in één scherm het overzicht van al je ruimtes, muziek en welke nummers er spelen. Je kunt eenvoudig zoeken naar nummers en deze naar je playlist slepen.

Zelf heb ik een ZoneBridge aangesloten op mijn domoticasysteem. Mijn muziek server met 3 clients, die het mogelijk maakt in drie zones verschillende muziek te draaien, heb ik vervangen door Sonos. Weg met die oude muziekservers die ik via mijn Pronto kon bedienen. In de combinatie met de iPad App is het eigenlijk een volwaardig muzieksysteem geworden.

spotify-logo-96x96-no-taglineDoor de toevoeging van Spotify is het helemaal af. Spotify is een muziekservice die sinds kort een grote vlucht maakt. Voor alsnog beschikbaar in 7 landen maar gelukkig ook in Nederland. Via een gratis account kun je 20 uur per maand muziek luisteren en playlists maken of delen via Facebook. Neem je een betaald account dan kun je voor €9,99 per maand onbeperkt muziek luisten. Hierbij kun je gebruik maken van één stream. Meerder computers is geen probleem maar je kunt niet in op kantoor en in de woonkamer tegelijkertijd luisteren. In combinatie met Sonos heb je het voordeel dat je tot 32 streams tegelijkertijd kunt beluisteren.

Zeker het delen van playlist is voor mij een uitkomst. Ik ben namelijk niet iemand die CD verzamelt of veel speciale nummers wil luisteren. Liever maak ik gebruik van playlists zoals bijvoorbeeld de top 40 van hotspotify.com. Elke week de nieuwe nummers in een lijst. Geen gedoe meer met nummers, playlists en opslag van nummers. Eigenlijk is dit gewoon het ultieme systeem waarbij content-management tot het verleden behoort.

Een ander voordeel van het betaald account van €9,99 is dat je de muziek ook off-line beschikbaar hebt op je iPod of iPhone. Eigenlijk zorgt Spotify voor de complete muziekbeleving voor zowel thuis als onderweg.

Ik gebruik de iPad controller inclusief Spotify nu een aantal maanden en zou echt niet meer zonder willen. Een echte aanrader voor mensen die volledige controle willen en content-management hele beu zijn.

Reacties (3)

 

 • Ik heb laatst via de website http://www.cis-int.nl/ een Sonos speakerset gekocht. Dit werkt perfect, superieur geluid en in samenwerking met spotify kom je nooit zonder muziek te zitten.

  Wo 20 okt 2010, 15:41


 • bedankt voor de tip! Ik ben langsgeweest voor advies en ik bedien nu met mijn ipad het geluid door het hele huis. Geweldig:D

  Di 30 nov 2010, 15:14


  • Bert

  Ik wil bijvoorbeeld een Playlist maken van alleen Golden Earring hits.
  Hoe krijg ik nu de bedoelde nummers in mijn playlist op mijn Ipad in SPotufy

  Ma 21 jan 2013, 15:30

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines