Sony ontwikkelt Draadloze Stroom

Sony ontwikkelt Draadloze Stroom

Sony heeft in een persbericht laten weten dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van een TV zonder kabels. Sony wil niet alleen een TV die geen kabels nodig heeft voor het aansluiten van je DVD-speler of mediabox, maar ook voor de stroomvoorziening. Hiervoor heeft Sony de nieuwe Wireless Power Transfer technologie ontwikkeld.

De Sony Wirelss Power Transfer kan 60 Watt aan elektriciteit over een afstand van 50 centimeter overdragen met een efficiëntie van 80%. Deze nieuwe technologie maakt gebruik van magnetische resonantie. Alleen een apparaat met dezelfde resonantie kan de stroom ontvangen.

Nu er steeds meer gebruik wordt gemaakt van draadloze technologie wordt de vraag naar draadloze stroom natuurlijk ook steeds groter. Vaak zie je nieuwe systemen aangekondigd worden als zijnde draadloos, maar moet toch vaak via een kabel het apparaat van stroom voorzien worden. Hoe draadloos is dat dan eigenlijk? Met deze nieuwe technologie is het pas echt draadloos. Ik vraag me alleen wel af wat al die magnetische velden in je woonkamer met je lichaam doen?

Reageren

  • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
    * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines