Review: Nexus 7, dé Google tablet

Review: Nexus 7, dé Google tablet

We gaan even terug in de tijd: IFA 2010, Samsung kondigt de Samsung Galaxy Tab aan. Een groot uitgevallen telefoon of een kleine iPad, een aantal benamingen die het ding kreeg van de pers. Veel mensen zagen de grootte van het apparaat niet zitten; Maar 7 inch? Dat is het toch net niet. Ondanks dat Samsung de Galaxy Tab als een iPad-killer zag, deelden Harold en ik deze mening niet.

Wil je gelijk back to the future en naar de Nexus 7? Klik dan hier!

Toch stond ik in oktober 2010 in alle vroegte bij de Mediamarkt in Duitsland. Één van de landen waar de tab als eerste op de markt zou komen. Terwijl ik om me heen keek, besefte ik dat ik niet zou hoeven vechten om een Galaxy tab te kunnen bemachtigen. Enkele minuten later liep ik dan ook als eerste (en waarschijnlijk ook enige voor de komende uren) met een Galaxy tab naar buiten.

samsung-galaxy-tab-ofic-21

Tijdens het gebruik merkte ik dat ik de 7 inch juist erg prettig vond. Na een aantal dagen was mijn oordeel dan ook dat 7 inch een afmeting was die zeer geschikt was voor een tablet. Veel mensen waren het niet mij eens en hielden vast aan de 9.7 inch van de iPad. Helaas was Android Gingerbread (2.3) nog niet echt geschikt voor tablets en lieten ook veel app developers het lange tijd afweten. Uiteindelijk kreeg de originele Galaxy tab niet eens een update naar Android HoneyComb en werd daarmee alweer snel afgeschreven. Voor veel mensen is de originele Galaxy tab nog steeds het perfecte apparaat en ik kan dat ook goed begrijpen.

Een jaar later ging ik de Galaxy tab 10.1 gebruiken. 3.1 inch groter dan de originele Galaxy tab en een zee van extra ruimte op het scherm. HoneyComb zorgde voor de echte tablet ervaring maar ook daar was nog veel op aan te merken. Ik gebruikte de tablet wel maar vond hem al snel te groot. Als ik moest kiezen, verkoos ik vaker mijn laptop boven de tablet als ik op de bank zat of ik zat te pielen op mijn telefoon.

Tijdens The Next Web conference was ik de gelukkige winnaar van een iPad.  Eindelijk kon ik dan nu dus de tablet ervaring van Steve Jobs meemaken. Snel stoorde ik me al aan het niet kunnen uitvoeren van bepaalde taken en ook de grootte was niet echt ideaal. Zeker, er zijn gigantisch veel apps specifiek voor de iPad en die zien er zeker allemaal geweldig uit. Maar om het apparaat overal mee heen te slepen als primaire apparaat was niet voor mij weggelegd. Ik zou toch productiever zijn met een laptop en om nu een iPad en een laptop mee te slepen? Ik deed het wel, maar het was altijd weer extra gewicht in mijn rugzak.

DSC_3696

Foto: Jöran 'JeeeM" Maaswinkel

En toen, de geruchten over een Nexus tablet laaiden meer en meer op. De spanning richting Google I/O was te snijden. Eindelijk kwam het hoge woord eruit. De geruchten waren waar, een Nexus tablet, de Nexus 7. Gelijk besteld en toen begon het lange wachten. Na iets meer dan 2 weken na de I/O begon Google met het verzenden van de tablets en na een kleine weekje kon ik de doos met de Nexus 7 tablet in ontvangst nemen.

2 - Nexus 7 in gebruik

Inhoudsopgave: Review: Nexus 7, dé Google tablet

Review: Nexus 7, dé Google tablet
 1. Een stukje geschiedenis
 2. Nexus 7 in gebruik
 3. Minpunten en eindoordeel
 4. Nexus 7 Foto's
 5. Nexus 7 filmpjes
 6. Nexus 7 specificatie's

Reacties (1)

 

 • Ik heb sinds kort een Nexus 7 in mijn bezit, hierbij mijn ervaringen in een video en blog: Demo en review van de Google Nexus 7 tablet (VIDEO) blog over marketing, online ondernemerschap en the cloud http://buff.ly/LXEZwt

  Za 28 jul 2012, 10:36

Reageren

 • HTML niet toegestaan. URL's worden automatisch clickable.
  * E-mail adres wordt niet getoond

Zoeken

Follow us

Add to Google

Headlines

© 2014 Stylecowboys.nl - All Rights Reserved - All views and opinions expressed are those of the authors of Stylecowboys.

All trademarks, slogans, text or logo representation used or referred to in this website are the property of their respective owners. Sitemap

Hosted by Nines