Altijd ‘restjesdag’ bij restaurant Instock in Amsterdam

Vorig artikel Volgend artikel

Wist je dat ruim een derde van onze voedselproductie verloren gaat in de keten. Food waste is dus echt een enorm issue. En dat vonden de oprichters van Restaurant Instock ook. In dit restaurant wordt er namelijk gekookt met eten dat eigenlijk weggegooid zou worden. Ware voedsel safers zijn het dus.

Altijd ‘restjesdag’ bij restaurant Instock in Amsterdam

Het concept
De vier oprichters: Selma, Merel, Bart en Freke leerden elkaar kennen bij Albert Heijn. Daar raakten zij los van elkaar geïnteresseerd in het thema voedselverspilling. Ze kwamen in gesprek over hoe ze dit probleem naar een kans kunnen ombuigen. Stichting Instock is het resultaat! Het pop-up restaurant is gevestigd op het Westergasterrein in Amsterdam. De chefs die hier werken gebruiken reststromen vanuit de keten en laten zien dat wat anders weggegooid zou worden, eigenlijk fantastisch eten is. Het doel van het restaurant is voedselverspilling tegen te gaan en mensen hier bewust van te maken. Met de opbrengsten worden er verschillende project gesteund.

instock

Creatie van de dag
Van de chefs wordt veel creativiteit gevraagd. Zij moeten namelijk elke dag weer een menu op tafel zetten met de oogst van de dag! Dit zijn de producten die het team dezelfde ochtend met hun elektrische bus ophalen bij verschillende Albert Heijns in Amsterdam. Het dagmenu kan je vinden op de Facebookpagina van Instock.

Belangrijk om te weten is dat het eten waarmee wordt gekookt niet over datum is. Dit is niet toegestaan, het gaat dus enkel om producten die er iets minder mooi uitzien (een bruin vlekje op een banaan bijvoorbeeld).

Reserveren en prijs
Via de website kun je gemakkelijk reserveren en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Een driegangenmenu heb je namelijk al voor 20 euro. Zin in een zondag brunch? Dan ben je voor 10 euro per persoon klaar. 

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies