Roken is gezond met Barbecook

Vorig artikel Volgend artikel
Roken is gezond met Barbecook

Roken is in Nederland een onbekende manier om zelf gerechten te bereiden. Onterecht, want roken is niet alleen een gezonde manier van koken maar ook bijzonder smaakvol. Dat het niet moeilijk is bewijst de Belgische barbecuespecialist Barbecook dit najaar met de nieuwe rookoven XL.

De nieuwe rookoven XL van Barbecook is geschikt voor zowel warm als koud roken. Door de regelbare luchttoevoer en -afvoer, ingebouwde thermometer, stevige ophanghaken, handige zijdeurtjes en afneembare aspot is de rookoven XL uitermate gebruiksvriendelijk. Nieuw bij dit XL-model is de grillmand met fijn raster voor het roken van fragiele ingrediënten zoals mosselen, garnalen en vis. Uniek is bovendien dat je het onderste deel van de rookoven kunt gebruiken als vuurschaal.

De temperatuur bij warm roken is tussen de 50 en 80° C. De rooktijd is aanzienlijk korter (dan koud roken) en het eten wordt gegaard. Omdat je geen olie of andere vetten nodig hebt, is het een gezonde manier van koken. Koud roken gebeurt op maximaal 30° C. De voeding blijft rauw, maar krijgt wel een subtiele rooksmaak en is langer te bewaren. Koud roken doe je met de nieuwe koude rookgenerator van barbecook. Deze spiraalvormige houder voor rookmot maak je aan met een theelichtje. Afhankelijk van het gewenste resultaat kun je de voeding tot 7 uur koud laten roken in een afgesloten ruimte.

Wie nog onbekend is met het roken van gerechten wordt door Barbecook met plezier op weg geholpen. Niet alleen via de bijgeleverde handleiding, maar ook via www.barbecook.com

Rookoven XL 003 10cm

Harold Kuepers

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies